24.1 C
Athens
Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024

Τόμιτς και Οριόλα οι νέοι αρχηγοί της Μπάρτσα

O Χουάν Κάρλος Ναβάρο δεν ανήκει πια στο ενεργό ρόστερ της Μπαρτσελόνα. Μετά από δύο δεκαετίες συνεπούς παρουσίας αποχαιρέτησε την ενεργό δράση και μαζί άφησε το περιβραχιόνιο του αρχηγού μετά από επτά χρόνια! Τη θέση θα πάρουν δύο παίκτες: Ο Άντε Τόμιτς και ο Πιερ Οριόλα.

Ο Τόμιτς βρίσκεται στην Μπαρτσελόνα ήδη μισή ντουζίνα χρόνια, αλλά ο Οριόλα έγινε δέκτης αυτής της τιμής με μόλις ένα χρόνο παρουσίας στην ομάδα, όταν έφτασε πέρυσι από την Βαλένθια, όντας ένας από τους παίκτες που βρίσκονταν ψηλά στην λίστα του Σίτο Αλόνσο. "Και οι δύο διασφαλίζουν τη συνέχεια στο ρόλο του αρχηγού, γιατί ήδη το έπραξαν ήδη από πέρυσι", δήλωσε ο Σβέτισλαβ Πέσιτς, προπονητής των Καταλανών.

Ο Τόμιτς στα 31 του έχει δώσει 455 αγώνες με την Μπαρτσελόνα, όντας ο ξένος με τις περισσότερες παρουσίες στην ομάδα, αφήνοντας πολύ πιο πίσω τον Εράζεμ Λόρμπεκ (341) και τον Τζιανλούκα Μπαζίλε (329). Έχει κατακτήσει ένα πρωτάθλημα, δύο Κύπελλα, ένα Σούπερκαπ και έξι φορές το πρωτάθλημα Καταλονίας.

"Είναι τιμή και είμαι πολύ περήφανος", δήλωσε ο Κροάτης σέντερ: "Θα είναι η έβδομη χρονιά μου στην Μπάρτσα και είμαι πλέον ο παίκτης που έχει τα περισσότερα χρόνια στην ομάδα.Είναι μια μεγάλη ευθύνη, ειδικά μετά το "αντίο" του Ναβάρο. Το να είσαι αρχηγός της Μπαρτσελόνα είναι απίστευτο και είμαι πολύ χαρούμενος γι' αυτό".

Ο Οριόλα τόνισε: "Είναι ένας πολύ σημαντικός στόχος, πάντα ήθελα να βρίσκομαι εδώ και τώρα να είμαι ο δεύτερος αρχηγός πίσω από τον Τόμιτς λέει πολλά για μένα. Πιστεύω πως η ομάδα μου έδειξε εκτίμηση, σεβασμό και θα προσπαθήσω να την βοηθήσει να φτάσει σε μεγάλες επιτυχίες και η ομάδα να είναι μια μεγάλη οικογένεια".



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ