20.7 C
Athens
Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024

Τόμας: “Σήμερα θα αντιδρούσα διαφορετικά”

Στο πολυσυζητημένο ντοκιμαντέρ "The Last Dance" ο Μάικλ Τζόρνταν αποκάλεσε τον Αϊζάια Τόμας μα...κα! Έτσι ακριβώς, με αυτή τη λέξη. Ο λόγος; Επειδή μετά το τέλος του τέταρτου και τελευταίου τελικού της Ανατολής τη σεζόν 1990-91, τότε που οι Μπουλς πήραν τη νίκη και την πρόκριση στους τελικούς του ΝΒΑ αποκαθηλώνοντας τους Πίστονς, οι παίκτες της ομάδας του Ντιτρόιτ αποχώρησαν άρον άρον στα αποδυτήρια δίχως να δώσουν το χέρι τους στους νικητές.

Η δικαιολογία που έδωσε ο Τόμας ότι "έτσι γινόταν τότε", δεν έπεισε τον Τζόρνταν, που... έλουσε τον θρυλικό άσο των Πίστονς, παρόλο που από τότε έχουν περάσει σχεδόν 30 χρόνια. Όμως κάποια πράγματα αφήνουν, όπως φαίνεται, σημάδια για πάντα.

Κατόπιν τούτου, ο Αϊζάια Τόμας ρωτήθηκε εκ νέου το πρωί της Δευτέρας από ραδιοφωνική εκπομπή του ESPN. Και η αλήθεια είναι ότι φάνηκε μετανιωμένος που τότε δεν έδωσε το χέρι του:

"Εμείς πέφταμε και ο Μάικλ Τζόρνταν ανέβαινε. Όταν ανεβαίνεις, έχεις συγεκριμένα συναισθήματα. Όταν είσαι πρωταθλητής και πέφτεις, έχεις επίσης συγκεκριμένα συναισθήματα. Κοιτάζοντας πίσω μετά από τόσα χρόνια, νομίζω ότι αν είχαμε την ευκαιρία να κάναμε τα πράγματα αλλιώς, θα παίρναμε διαφορετική απόφαση", είπε και πρόσθεσε:

"Έχω πληρώσει πολύ βαρύ τίμημα γι' αυτή την απόφαση. Καταλαβαίνω ότι αυτός είναι ο χώρος του αθλητισμού, αλλά την ίδια στιγμή βλέποντας τα πράγματα υπό το πρίσμα του πώς αισθανόμαστε τη συγεκριμένη στιγμή, τη συναισθηματική κατάστασή μας και την ένταση που υπήρχε στο παρκέ, δώσαμε στον κόσμο την ευκαιρία να μας δει με έναν τρόπο που δεν επιθυμούσαμε ποτέ στο παρελθόν. Οπότε είναι ατυχές αυτό που συνέβη".



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ