31 C
Athens
Κυριακή, 23 Ιουνίου, 2024

Τυφώνας ΠΑΟΚ παρέσυρε το Ρέθυμνο

Ο ΠΑΟΚ κεφαλαιοποίησε την καλή εμφάνιση και τη νίκη που πέτυχε μεσούσης της εβδομάδας επί της Σαραγόσα για το ΒCL, αφού συνέχισε με την ίδια φόρα, παρασύροντας και το Ρέθυμνο με 78-56 , έπειτα από ένα πραγματικά απίστευτο πρώτο δεκάλεπτο. Η εν λόγω νίκη ήταν ζωτικής σημασίας για τον Δικέφαλο του Βορρά, αφού του έδωσε μια πολύτιμη βαθμολογική ανάσα.

Ο ΠΑΟΚ μπήκε αποφασισμένος  και αφηνιασμένος στο παρκέ, σε αντίθεση με το Ρέθυμνο που έμοιαζε εκτός τόπου και χρόνου. Οι γηπεδούχοι έτρεξαν ένα ονειρικό 22-0 (!) στα πρώτα 5' λεπτά, χάρις σε 7 πόντους του Μαργαρίτη και 3 τρίποντα του Σμίθ. Επίδοση που αποτελεί και ρεκόρ πρωταθλήματος. Οι Κρητικοί βρήκαν επιτέλους σκορ με 2 εύστοχες βολές του Χριστοδούλου. Η πρώτη περίοδος έληξε εν τέλει με 33-8.

Η ομάδα του Βαγγέλη Ζιάγκου κατάφερε να φτάσει σε διψήφιο αριθμό πόντων μετά από  σχεδόν 12' αγωνιστικά λεπτά (35-10) και  από εκεί ξεκίνησε να δείχνει σημεία ζωής. Μετά από ένα σερί 7 πόντων που μετέτρεψε το 37-14 σε 37-21 και οδηγό την άμυνα, πλησίασε μέχρι και στους 10 πόντους (40-30). Ωστόσο, οι δύο ομάδες οδηγήθηκαν στα αποδυτήρια με τον φωτεινό πίνακα να δείχνει 45-30.

Mετά την ανάπαυλα ο ρυθμός του παιχνιδιού έπεσε και επήλθε η απόλυτη ισορροπία, με το επιμέρους σκορ της περιόδου να διαμορφώνεται σε 17-17 (62-47), χωρίς ουσιαστικά να αλλάζει κάτι.

Το ματς είχε μπει στην τελική του ευθεία, η ομάδα του Χαραλαμπίδη είχε την άνεση και την ψυχολογία με το μέρος της και χωρίς να χρειαστεί να ανεβάσει ιδιαίτερες στροφές πήρε τη νίκη με 78-56 , από ένα Ρέθυμνο που μετά την καταστροφική εκκίνηση, στάθηκε με μια σχετική αξιοπρέπεια στο παρκέ.

ΑΠΕΛΠΙΣΤΙΚΑ ΜΟΝΟΣ: Ο Κόνερ Φράνκαμπ είναι αναμφίβολα ο καλύτερος παίκτης του Ρεθύμνου, και ένας εκ των κορυφαίων ξένων του ελληνικού πρωταθλήματος εν γένει. Για μία ακόμη φορά έμοιαζε απελπιστικά μόνος απέναντι στον ΠΑΟΚ, αφού χρειάστηκε να παραμείνει στο παρκέ για 38 ολόκληρα λεπτά , σημειώνοντας 18 πόντους, με 6 ασίστ και 3 κλεψίματα.

ΜΕ ΤΗ ΓΛΩΣΣΑ ΤΩΝ ΑΡΙΘΜΩΝ: Εξαιρετική εμφάνιση και double-double για τον Ουίγκινς, ο οποίος πέτυχε 17  πόντους (7/10 δίποντα) και κατέβασε 12 ριμπάουντ, σε μόλις 25 λεπτά συμμετοχής.

Δείτε τα στατιστικά του αγώνα ΕΔΩ.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ