23.7 C
Athens
Τετάρτη, 9 Οκτωβρίου, 2024

Τυπική διαδικασία

Η ευρωπαϊκή αυλαία πέφτει για τον Ολυμπιακό απόψε (5/4, 21.30) στο ΣΕΦ. Τα χθεσινά αποτελέσματα της 30ης και τελευταίας αγωνιστικής της Ευρωλίγκας κάνουν την αποψινή αναμέτρηση με την Νταρουσάφακα μια αναμέτρηση τυπικής διαδικασίας, αφού οι «ερυθρόλευκοι» δεν έχουν καμία ελπίδα πρόκρισης στα play offs μετά τη νίκη της Ζαλγκίρις Κάουνας επί της Ρεάλ Μαδρίτης στην Ισπανία.

Το κίνητρο είναι ουσιαστικά μηδενικό, αλλά από την άλλη θα ήταν καλό για τους ίδιους και για όσους βρεθούν στο Φάληρο, να βρουν την ώθηση που χρειάζονται ακριβώς στο γεγονός ότι είναι η τελευταία τους ευρωπαϊκή παράσταση. Από τις δηλώσεις που έκαναν οι παίκτες της Νταρουσάφακα πάντως, φαίνεται πως αυτοί έχουν βρει το κίνητρο: Θέλουν να κλείσουν την χρονιά με νίκη, σε βάρος ενός αντιπάλου τον οποίο είχαν νικήσει στον πρώτο γύρο, όπως τόνισαν παίκτες και προπονητής. Ίσως οι «ερυθρόλευκοι» κάνουν το ίδιο και μάλιστα στο δικό τους σπίτι, παρά τα προβλήματα που δεδομένα υπάρχουν.

Ο Ντέιβιντ Μπλατ θα πρέπει να παρατάξει την ομάδα του για μία ακόμη φορά με απουσίες. Ο Βασίλης Σπανούλης θα ξαναεμφανιστεί από την αγωνιστική περίοδο 2019-20, ενώ όπως έγινε γνωστό χθες, άγνωστο είναι το πότε θα επιστρέψει ο Γιάνις Στρέλνιεκς, ο οποίος ακόμη ταλαιπωρείται από τον τραυματισμό του στον αγώνα της Εθνικής Λετονίας για τα παράθυρα του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Ο Δημήτρης Αγραβάνης θα είναι στο ρόστερ, παρά το διάστρεμμα το οποίο υπέστη μόλις τρεις νωρίτερα.

Τις ενώνει ο Μπλατ

Για τον Μπλατ το παιχνίδι έχει την ιδιαιτερότητά του, καθώς η Νταρουσάφακα ήταν η ομάδα του για δύο χρόνια και αυτή από την οποία έφτασε στον Ολυμπιακό. Είχε οδηγήσει την Νταρουσάφακα στα play offs της Ευρωλίγκας το 2017 και τον τίτλο του Eurocup το 2018. Έξι παίκτες από εκείνη την ομάδα, του 2018, φοράνε ακόμη τα πράσινα: Κιντ, Οζμιζράκ, Μπαϊγκούλ, Κοσούτ, Οζντεμίρογλου, Έρικ. Ο Ογκούζ Σαβάς ήταν παίκτης του προπονητή των «ερυθρόλευκων» την περίοδο 2016-17.

Τι έγινε στον πρώτο γύρο

Η ήττα του Ολυμπιακού στην Τουρκία στον πρώτο γύρο ήταν από τις μεγαλύτερες εκπλήξεις της σεζόν, αφού οι «ερυθρόλευκοι» βρίσκονταν σε εξαιρετική κατάσταση και η Νταρουσάφακα φαινόταν ήδη πως θα βρεθεί στις τελευταίες θέσεις. Ο Ολυμπιακός προερχόταν από νίκες επί της Έφες, της Μπαρτσελόνα, της Γκραν Κανάρια και ηττήθηκε από το μεγαλύτερο φετινό αουτσάιντερ, για να συνεχίσει με νίκες επί του Παναθηναϊκού και της Μπασκόνια, πριν αρχίσει η... κατηφόρα με τρεις νίκες σε δώδεκα αγώνες. Ένα αρνητικό επιμέρους «σκορ» που του στοίχισε τελικά την είσοδο στα play offs.

Η Νταρουσάφακα είχε επιβληθεί 79-75 με τους Ντάγκλας και Πέινερς να σημειώνουν 19 και 16 πόντους αντίστοιχα και τον πρώτο να μετρά και 9 ασίστ, την ώρα που ο Τζέρεμι Έβανς είχε 8 πόντους και 10 ριμπάουντ. Τι είχε συμβεί από την πλευρά του Ολυμπιακού; Ο Στρέλνιεκς με 15 πόντους ήταν πρώτος σκόρερ, ο ΛεΝτέι είχε προσθέσει 12, ο Παπανικολάου 11, ο Πρίντεζης 10 και 9 ριμπάουντ σε έναν αγώνα όπου ο Βασίλης Σπανούλης είχε αγωνιστεί 18' (7π, 3α).



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ