19.2 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Τσόβιτς: «Το μεγαλύτερο συμβόλαιο θα είναι 400.000 δολάρια»

Μία πολύ διαφωτιστική συνέντευξη παραχώρησε ο πρόεδρος του Ερυθρού Αστέρα, Νεμπόισα Τσόβιτς, στην «Danas.rs», κατά την οποία αναφέρθηκε στο μπάτζετ και τα συμβόλαια της επόμενης χρονιάς με ακριβή νούμερα. 

Η πανδημία του κορωνοϊού, ανάγκασε τους «ερυθρόλευκους» του Βελιγραδίου να μειώσουν κι άλλο, το ήδη χαμηλό τους, για τα κυβικά της Euroleague, προϋπολογισμό. Ωστόσο, η ομάδα κατάφερε να εντάξει στο δυναμικό της μερικές πολύ καλές περιπτώσεις παικτών, όπως ο Τζόρνταν Λόιντ (από τη Βαλένθια) και Λάντρι Νοκό (από την Άλμπα Βερολίνου). 

Αναλυτικά όσα ανέφερε ο ισχυρός άνδρας της ομάδας για τα οικονομικά δεδομένα του συλλόγου: «Το μπάτζετ του Ερυθρού Αστέρα την νέα σεζόν θα είναι περίπου 5 εκατ. ευρώ συνολικά. Θα είναι μειωμένο κατά 30% σε σχέση με το περσινό. Σε εμάς οι πωλήσεις των εισιτηρίων έδιναν το 25-30% του μπάτζετ τα προηγούμενα χρόνια. Όμως, λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού αυτό δεν θα συμβεί την ερχόμενη σεζόν». 

Eνώ στην συνέχεια, είπε: «Έχουμε συνηθίσει να κάνουμε τη δουλειά μας και να πετυχαίνουμε με μπάτζετ που είναι από τα μικρότερα στην Euroleague. Δεν έχει σημασία τι ακούμε όλα αυτά τα χρόνια για προϋπολογισμούς ύψους 15, 14 ή 11 εκατ. ευρώ. Εμείς θέτουμε το πλάνο μας με βάση τις πραγματικές συνθήκες και με διαφάνεια, γιατί η Euroleague αυτό απαιτεί να κάνουμε. Χρειάζονται ξεκάθαρες δουλειές. 

Πρέπει να σεβαστούμε όσα προτείνει η Euroleague. Ο Ερυθρός Αστέρας πάντα το έκανε και πάντα θα το κάνει. Θα ξοδέψουμε περίπου 3 εκατ. ευρώ σε μισθούς παικτών την νέα σεζόν. Ο μεγαλύτερος θα είναι 400.000 δολ. Για την ακρίβεια, μεταξύ 350 και 400 χιλιάδων και ο μικρότερος 70 ή και 50χιλ.».



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ