21.1 C
Athens
Τρίτη, 30 Απριλίου, 2024

ΤΣΣΚΑ Μ.-Παναθηναϊκός: Η αυλαία πέφτει στη Μόσχα (pics, vids)

Τα ζευγάρια είναι έτοιμα από προχθές (12/4), οι ομάδες κάνουν τα πλάνα τους, αλλά η κανονική περίοδος της Ευρωλίγκας ολοκληρώνεται απόψε (14/4, 20.00) στη Μόσχα. Εκεί όπου ο Παναθηναϊκός θα αντιμετωπίσει την ΤΣΣΚΑ του Δημήτρη Ιτούδη σε εξ αναβολής αναμέτρηση από την 25η αγωνιστική.

Η ΤΣΣΚΑ (2η) έχει ήδη προκριθεί στα play offs και θα αντιμετωπίσει την Φενέρμπαχτσε (7η). Οι «πράσινοι» έχουν αποκλειστεί σε μια σεζόν στην τελική ευθεία της οποίας η ευρωπαϊκή αυλαία έπεσε πολύ νωρίς για όλες τις ελληνικές ομάδες. O Παναθηναϊκός βρίσκεται στην 16η θέση της κατάταξης και είναι κι ένας λόγος που δεν επωφελήθηκε οικονομικά και τα «πριμ» της Ευρωλίγκας.

Ο Όντετ Κάτας καλείται να δώσει μέσα σε δύο μέρες πνοή στην ομάδα του, η οποία παρουσίασε το φάντασμά της στην Αγία Πετρούπολη απέναντι στην Ζενίτ πριν από δύο μέρες. O Ισραηλινός τεχνικός του Παναθηναϊκού έκανε λόγο για σεβασμό, ο Δημήτρης Ιτούδης μίλησε για υπερηφάνεια παρά την απουσία βαθμολογικού ενδιαφέροντος και ο Ιωάννης Παπαπέτρου ξεκαθάρισε πως το μόνο που δεν υπάρχει από την πλευρά των παικτών είναι αδιαφορία.

Οι «πράσινοι» θα αγωνιστούν χωρίς τον Μάριο Χεζόνια, καθώς το παιχνίδι θα πρέπει να γίνει με παίκτες που είχαν οι δύο ομάδες όταν ήταν αρχικά προγραμματισμένος. Οι Ρώσοι δεν θα έχουν στη διάθεσή τους τους Τζόελ Μπολομπόι (αστράγαλος), Μάικ Τζέιμς (ουσιαστικά εκτός ομάδας) και Νίκολα Μιλουτίνοφ (εκτός μετά την επέμβαση στον ώμο).

Ο αγώνας του πρώτου γύρου

Στο ΟΑΚΑ φέτος οι Μοσχοβίτες επικράτησαν με 89-83. Κλάιμπερν (15), Χίλιαρντ (14), Χάκετ (13), Τζέιμς ήταν οι πρώτοι σκόρερ. Για τον Παναθηναϊκό ο Νεμάνια Νέντοβιτς είχε 19 πόντους με 4/5 τρίποντα, ο Ιωάννης Παπαπέτρου 13 πόντους και ακολούθησαν οι Ουάιτ (11), Μποχωρίδης (10), Παπαγιάννης (10).

Ιστορικοί αγώνες

Οι δύο ομάδες έχουν αναμετρηθεί στη σύγχρονη έκδοση της Ευρωλίγκας 36 φορές και τις 20 έχει φύγει νικήτρια από το παρκέ η ΤΣΣΚΑ.  Ανάμεσα στα παιχνίδια που δύσκολα θα ξεχάσει κάποιος οι τελικοί του 2007 και του 2009 που κρίθηκαν στο νήμα και έδωσαν στον Παναθηναϊκό τους δύο από τους έξι ευρωπαϊκούς του τίτλους.

Ο πρώτος ήταν το 2007, όταν στην Αθήνα επικράτησε 93-91 και ο δεύτερος το 2009, στο Βερολίνο με το τελικό 73-71.

Στους δύο τελευταίους αγώνες στη Μόσχα ο Παναθηναϊκός πήρε τη νίκη. Τη μία με το τρίποντο του Νικ Καλάθη με το τελικό 77-78 τον Μάρτιο του 2019 και την άλλη τον Ιανουάριο της περσινής σεζόν, όταν επικράτησε 106-102 στην παράταση.

Παλιοί γνώριμοι

Ο Δημήτρης Ιτούδης είναι ο βασικότερος συνδετικός κρίκος ανάμεσα στις δύο ομάδες, καθώς έχει περάσει 13 σεζόν στα πράσινα. Ένα διάστημα στο οποίο πανηγύρισε πέντε τίτλους στην Ευρωλίγκα, 11 πρωταθλήματα Ελλάδας και επτά Κύπελλα Ελλάδας.

Όσο κι αν φαίνεται περίεργο ο Ολυμπιακός ενώνει παίκτες σε αυτό το παιχνίδι. Όπως τον Παπαπέτρου με τους Χάκετ, Στρέλνιεκς, Μιλουτίνοφ με τους οποίους ήταν συμπαίκτες στους "ερυθρόλευκους".

Κουρμπανόφ και Βουγιούκας έχουν παίξει μαζί στην Ούνικς Καζάν (2013-14).

Ο Χάουαρντ Σαντ Ρόος έκανε το ντεμπούτο του στην Ευρωλίγκα με την ΤΣΣΚΑ Μόσχας πέρυσι. Σαντ Ρόος και Έρικ Μικ έχουν κατακτήσει το EuroCup το 2018 ως συμπαίκτες στην Νταρουσάφακα.

*Διαιτητές του αγώνα είναι οι Γκαρθία, Λοτερμόσερ, Κόλιενσιτς



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ