18.6 C
Athens
Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024

ΤΣΣΚΑ Μόσχας – Χίμκι 97-72 : Γιόρτασε την τετράδα με… πάρτι (vids)

Ούτε το κίνητρο του τοπικού ντέρμπι δεν μπόρεσε να σώσει την Χίμκι από άλλον έναν διασυρμό. Η ΤΣΣΚΑ Μόσχας επιβεβαίωσε πλήρως την διαφορά επιπέδου αλλά και αγωνιστικής φόρμας που έχουν οι δύο ομάδες, επικράτησε σε κάθε γωνιά του γηπέδου και συνέτριψε την γειτόνισσα Χίμκι με σκορ 97-72, κλειδώνοντας με εμφατικό τρόπο μία θέση στην τετράδα και το πλεονέκτημα έδρας στη φάση των πλέιοφς!

Οι δύο ομάδες της Μόσχας εμφανίστηκαν στην αναμέτρηση χωρίς δύο από τα βασικά επιθετικά τους όπλα. Από τη μία ο Αλεξέι Σβεντ και από την άλλη ο Μάικ Τζέιμς, ο οποίος μάλιστα απ'ό,τι φαίνεται "τελείωσε" για τη φετινή σεζόν. H ΤΣΣΚΑ Μόσχας ξεκίνησε ως «όφειλε», με βάση την δυναμική και την κατάσταση των δύο ομάδων. Απόλυτος πρωταγωνιστής της περιόδου ο Μάικλ Έρικ, ο οποίος στην επίθεση έμοιαζε άπιαστος και στην άμυνα... τοίχος . Ο Νιγηριανός είχε 10 πόντους, 2 ριμπάουντ και 1 κόψιμο στα 7 πρώτα λεπτα, για να παραδώσει στο τελευταίο τρίλεπτο την μπαγκέτα στον Βοίτμαν, ο οποίος προσέθεσε άλλους 7 πόντους. Από την άλλη, η Χίμκι προσπαθούσε να βρει απαντήσεις και δύο κερδισμένα φάουλ του Μίκι και ένα τρίποντο με τη λήξη του Βορόνοφ, έφερε τους "Κίτρινους" της Μόσχας στο -4 στο τέλος της περιόδου (21-17) .

Η αστοχία της ΤΣΣΚΑ έδινε στη Χίμκι την ευκαιρία να μένει στο παιχνίδι, παρά το γεγονός ότι επιθετικά η ομάδα του Αντρέι Μάλτσεβ στηριζόταν σχεδόν αποκλειστικά στην ικανότητα του Ερικ Μακόλουμ στο ένας με έναν και στη δημιουργία χώρων από αυτό (7 πόντοι στην περίοδο). Με βασικό τους άξονα το πικ εν ρολ (εν προκειμένω με σκρίνερ τον Βόιτμαν), η ΤΣΣΚΑ συνέχισε να σημαδεύει στην αδύναμη ρακέτα της Χίμκι και χτίζοντας σε αυτό "άνοιξε" και χώρο στην περιφέρεια, βγάζοντας γωνιακά τρίποντα με καλές προοπτικές. Από τη στιγμή που η Χίμκι δεν έβρισκε αντίστοιχα καλές ευκαιρίες να σκοράρει, μπόρεσε να χτίσει ακόμα περισσότερο το προβάδισμά της και να αυξήσει τη διαφορά στο τέλος του ημιχρόνου στους 13 πόντους και σκορ 47-34, βάζοντας ικανοποιητικές βάσεις για επικράτηση στο ντέρμπι της Μόσχας.

O παράγοντας "Μάικλ Έρικ" έκρινε το πρώτο ημίχρονο σε μεγάλο βαθμό και η Χίμκι φρόντισε να τον εξουδετερώσει από νωρίς στο β' ημίχρονο, αναγκάζοντάς τον μόλις στο 22' να κάτσει στον πάγκο με το 3ο του φάουλ. Αυτό πάντως δεν έδειχνε να αποθαρρύνει την ΤΣΣΚΑ από το να πληγώνει ξανά και ξανά την ρακέτα της "φουρτουνιασμένης" επιθετικά και αμυντικά Χίμκι, και με ένα σερί 18-1 να μετατρέπει το 51-39 σε 69-40 σε κάτι παραπάνω 4 αγωνιστικά λεπτά, από το 23' μέχρι το 27' της αναμέτρησης. Απόλυτος πρωταγωνιστής του δεκαλέπτου ο Νταρούν Χίλιαρντ, ο οποίος άνοιξε με 10 προσωπικούς του πόντους ακόμα περισσότερο το χάσμα και με ένα... πεντάποντο που προήλθε από καλάθι και φάουλ του Κλάιμπερν και τρίποντο μετά τη χαμένη έξτρα βολή του νεαρού Αλεξάντερ Χομένκο, η ΤΣΣΚΑ προσέθεσε άλλους 15 πόντους διαφοράς στο "κεφάλι" της Χίμκι (76-47). 

Ένα σερί 9-0 από τη Χίμκι μάζεψε στο 33' την κατάσταση, δείχνοντας την θέληση των ουραγών της Ευρωλίγκας να μετατρέψουν τον διασυρμό σε μία πιο αξιοπρεπή ήττα. Η ΤΣΣΚΑ δεν χαρίστηκε πάντως, διατήρησε την διαφορά σε υψηλά επίπεδα παίζοντας απελευθερωμένο μπάσκετ, με αυτοπεποίθηση και γρήγορο ρυθμό και εν τέλει έφτασε σε μία ευρεία νίκη 25 πόντων (97-72), με την οποία κλείδωσε με...στυλ την παρουσία της στην τετράδα και το πλεονέκτημα έδρας.

ΔΙΔΥΜΟΙ ΠΥΡΓΟΙ: Ο Μάικλ Έρικ και ο Γιοχάνες Βόιτμαν ήταν όλα τα λεφτά για την ΤΣΣΚΑ. Οι δύο ψηλοί της ομάδας του Δημήτρη Ιτούδη έκαναν τεράστια ζημιά στην ασθενική ρακέτα της Χίμκι. Ο Έρικ είχε 14 πόντους (με 7/8 σουτ), 4 ριμπάουντ, 2 κλεψίματα και 1 τάπα όντας καταλυτικός παράγοντας στο πρώτο ημίχρονο, ενώ ο Βόιτμαν προσέθεσε 16 πόντους και 9 ριμπάουντ, συνεχίζοντας την εξαιρετική του φόρμα.

ΜΕ ΤΗ ΓΛΩΣΣΑ ΤΩΝ ΑΡΙΘΜΩΝ: Ο Δημήτρης Ιτούδης εμφανίστηκε πολύ ικανοποιημένος από το ομαδικό μπάσκετ της ΤΣΣΚΑ και είχε όλους τους λόγους να το κάνει. Οι 21 ασίστ της ομάδας του είναι σίγουρα αντιπροσωπευτικές ενός πολύ καλού ομαδικού παιχνιδιού, ενώ παράλληλα, όλοι οι παίκτες πριν του Ούχοφ έγραψαν το όνομά τους στη λίστα των σκόρερς, με 6 να φτάνουν διψήφιους πόντους. Πλουραλισμός.

Τα δεκάλεπτα: 21-17, 47-34, 76 - 47, 97-72

Δείτε τα στατιστικά του αγώνα ΕΔΩ

https://twitter.com/EuroLeague/status/1378036546926940161

https://twitter.com/cskabasket/status/1378049377286160390



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ