17.8 C
Athens
Τρίτη, 7 Μαΐου, 2024

ΤΣΣΚΑ – Μακάμπι 74-73: Ανάσταση με Λούντμπεργκ (vids)

Η ΤΣΣΚΑ έβαλε φρένο στο σερί τριών ηττών στην Ευρωλίγκα, παίρνοντας τη νίκη - θρίλερ με 74-73 από τη Μακάμπι σε ένα κακό ποιοτικά, αλλά συναρπαστικό σε εξέλιξη παιχνίδι. Φρένο, αλλά στις επιτυχίες, έβαλε και η Μακάμπι μετά από πέντε συνεχόμενες νίκες που δεν έγινα έξι ακιρβώς στο νήμα, με τον κορυφαίο της Ντέρικ Ουίλιαμς να δέχεται... παρενόχληση ενώ επιχειρούσε το λέι απ της νίκης. Ο Ιφε Λούντμπεργκ ήταν ο παίκτης που έδωσε ώθηση στην κολλημένη για τρία δεκάλεπτα ΤΣΣΚΑ και τον αέρα της νίκης.

Το απόλυτα ισορροπημένο πρώτο ημίχρονο έληξε με την ΤΣΣΚΑ μπροστά με 39-38, αν και η Μακάμπι έδειχνε να το  έχει ελέγξει για μεγαλύτερο διάστημα. Ο Σβεντ καθοδηγούσε τους Ρώσους σε οργάνωση και σκορ, Ζίζτις και Ουίλιαμς ήταν οι αιχμές του δόρατος για τη Μακάμπι. Στο 30' το σκορ ήταν 58-59, με την ΤΣΣΚΑ να γίνεται η πρώτη από τις δύο ομάδες που βρήκε κάποια ανεκτή ευστοχία από το τρίποντο.  

Ο Λούντμπεργκ, επίσης με τρίποντα και μάλιστα δύο μαζεμένα, έφερε το 70-65 στο 36'. Με το σκορ στο 74-72 και 17'' για τη λήξη ο Ουίλιαμς κέρδισε δύο βολές για τη Μακάμπι αλλά έβαλε μόνο τη 1, 74-73. Στην επαναφορά έγινε λάθος, η Μακάμπι πλησίασε το καλάθι, αλλά ο Ουίλιαμς που πήγε για λέι απ νίκης είδε αρκετά χέρια να του αλλοιώνουν την προσπάθεια, μάλλον με τον Λούντμπεργκ να έχει τη... δόξα.

ΜΕ ΤΗ ΓΛΩΣΣΑ ΤΩΝ ΑΡΙΘΜΩΝ: Για 30 λεπτά τα... έσπασαν και οι δύο ομάδες από το τρίποντο. Η Μακάμπι συνέχισε μέχρι τέλους, με 2/13, αλλά η ΤΣΣΚΑ βρήκε ευστοχία στην τελική ευθεία, έφτασε τα 7/18 και εκεί εν πολλοίς κρίθηκε το ματς.

Δείτε τα στατιστικά του αγώνα ΕΔΩ.

 

 

 



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ