25.3 C
Athens
Κυριακή, 19 Μαΐου, 2024

ΤΣΣΚΑ – Ερ. Αστέρας 78-76: Με μαέστρο Σβεντ (vids)

Η ΤΣΣΚΑ μπορεί να «μούδιασε» μαθαίνοντας τα άσχημα μαντάτα για τον σοβαρό τραυματισμό του Τόκο Σενγκέλια, μπορεί να έχει εκτός μάχης και τον Νίκολα Μιλουτίνοφ, μπορεί να υποδεχόταν και τον πειστικό φέτος Ερυθρό Αστέρα, αλλά έχει τον τρόπο της. Η τρίτη συνεχόμενη νίκη για την ομάδα του Δημήτρη Ιτούδη ήρθε με σκορ 78-76 και αρκετό άγχος, έφερε το ρεκόρ της στο 3-1 και άφησε τους Σέρβους που το πάλεψαν στα ίσια μέχρι το τέλος στο 2-2. Ο πιο ώριμος από ποτέ Σβεντ και ο Κλάιμπερν «κουβάλησαν» την ΤΣΣΚΑ. Ειδικά ο Ρώσος, δείχνει... μεταμορφωμένος παίζοντας για το σύνολο και δείχνοντας την τεράστια κλάση του.

Οι Σέρβοι με θράσος και «καυτό» τον Ντόμπριτς προηγήθηκαν με 21-17 στο δεκάλεπτο και το ισόπαλο με 42-42 ημίχρονο είχε καλύτερη εικόνα γι' αυτούς.

Η απόλυτη ισορροπία διατηρήθηκε στο τρίτο δεκάλεπτο που έληξε με 57-57 και η ΤΣΣΚΑ έδειξε τάσεις... ξεσπάσματος στις αρχές της τελευταίες περιόδου. Με πρωταγωνιστή τον Φόιτμαν πήγε στο 67-59, αλλά οι ψύχραιμοι Σέρβοι έκαναν γρήγορα το 69-69 και επανέφεραν τις συνθήκες ντέρμπι. 

Οι τόσο μεγάλες διαφορές ποιότητας μεταξύ των δύο ομάδων, έστω και αργά αποδείχθηκαν καθοριστικές. Η ΤΣΣΚΑ βρήκε τις λύσεις στα δύσκολα και στις δύο πλευρές του γηπέδου και κατάφερε να πάρει το ματς έστω και με αρκετό άγχος.

 ΨΥΧΡΟ ΑΙΜΑ: Μπορεί να ακούγεται παράξενο, αλλά στον γαλαξία αστέρων της ΤΣΣΚΑ, έστω και με τις απουσίες της, ήταν ένας Σουηδός αυτός που έβγαλε τα κάστανα από τη φωτιά. Ο Ιφε Λούντμπεργκ το πήρα πάνω του στο τελευταίο τρίλεπτο, όταν ο Αστέρας είχε επιστρέψει μία ακόμα φορά και με καθοριστικούς πόντους έδωσε τον αέρα νίκη στην ομάδα του.

ΜΕ ΤΗ ΓΛΩΣΣΑ ΤΩΝ ΑΡΙΘΜΩΝ: Η ΤΣΣΚΑ σούταρε 13 βολές (και έβαλε τις 11), σίγουρα όχι κάτι τρομερό για τέτοια ομάδα και στην έδρα της, αλλά οι παίκτες του Αστέρα πήγαν σε όλο το ματς μόλις 5 φορές στη γραμμή (έβαλαν τις 4) και σε ματς που κρίθηκε στο καλάθι, είναι σημαντική η διαφορά. 

Δείτε τα στατιστικά του αγώνα ΕΔΩ.

 

 

 

 



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ