24.3 C
Athens
Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024

ΤΣΣΚΑ – Βιλερμπάν 88-70 : Ο Λούντμπεργκ «κλείδωσε» τη δεύτερη θέση (vids)

Η ΤΣΣΚΑ ζορίστηκε πολύ για 33 λεπτά από τη Βιλερμπάν, αλλά αποκατέστησε την τάξη έστω κι αν άργησε. Οι Ρώσοι με 23 νίκες, μετά το 88-70,  είναι οριστικά οι δεύτεροι της κανονικής περιόδου, ό,τι κι αν κάνουν στο αναβληθέν παιχνίδι που τους μένει με τον Παναθηναϊκό. Σήμερα έπαιξαν χωρίς και τον Σενγκέλια, πέραν του Τζέιμς που έχει φύγει από την ομάδα, αλλά το πολύ βαθύ ρόστερ τους έδωσε λύσεις. Οι Γάλλοι κλείνουν μια πολύ θετική χρονιά, που κέρδισαν τις εντυπώσεις έστω και χωρίς την πρόκριση.

Το πρώτο ημίχρονο ήταν περίεργο. Η ΤΣΣΚΑ κυριάρχησε στα ριμπάουντ με απολογισμό 16-5, πήρε δεύτερες επιθέσεις με τα 8 επιθετικά της, είδε τους Ερικ και Φόιτμαν να κυριαρχούν αλλά δεν κατάφερε να νιώσει ασφαλής. Οι Γάλλοι είχαν τον τρόπο τους, είχαν και τους Κόουλ και Γιαμπουσέλ να δίνουν λύσεις, έτσι το σκορ στο δεκάλεπτο ήταν 18-15 και στο ημίχρονο 42-36

Η ΤΣΣΚΑ... έκανε να ξεφύγει στο ξεκίνημα του δεύτερου μέρους, πήγε στο 54-43, αλλά οι Γάλλοι παραήταν σκληρά καρύδια.  Οχι μόνο επανήλθαν, αλλά έκλεισαν το δεκάλεπτο στο 58-60. Το σκορ πήγε και 62-66 στο 33' και κάπου εκεί... γύρισε το μάτι των Ρώσων. Ενός Σουηδού για την ακρίβεια, αφού ο Ιφε Λούντμπεργκ άρχισε να πυροβολεί, η ΤΣΣΚΑ να παίζει άμυνα, η Βιλερμπάν να μένει από δυνάμεις και με σερί 18-0 στο 38' το ματς ήταν στο 80-66 και τελειωμένο.

ΤΗΣ... ΞΕΡΙΖΩΣΕ ΤΑ ΜΑΛΛΙΑ: Ο Ιφε Λούντμπεργκ ήταν προσθήκη μέσα στη χρονιά για την ΤΣΣΚΑ. Πρώτη φορά στην Ευρωλίγκα ήξερε ότι τις ευκαιρίες που θα του δίνονταν έπρεπε να τις αρπάξει από τα μαλλιά, ήδη το είχε κάνει σε αρκετές, αλλά σήμερα τα... ξερίζωσε. Ο Σουηδός ήταν απολαυστικός και έκρινε το ματς.

ΜΕ ΤΗ ΓΛΩΣΣΑ ΤΩΝ ΑΡΙΘΜΩΝ: Σε δύο κατηγορίες η υπεροχή της ΤΣΣΚΑ ήταν συντριπτική. Στα ριμπάουντ με απολογισμό 30-18 και στις... σωστές αποφάσεις, αφού οι παίκτες του Δημήτρη Ιτούδη έκαναν μόλις 6 λάθη σε όλο το ματς έναντι 15 των αντιπάλων.

Δείτε τα στατιστικά του αγώνα ΕΔΩ.

 

 

 



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ