19.2 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Τσουκανέλης στο basketa.gr: «Η άνθιση του Γιαννιώτικου μπάσκετ μας δίνει προοπτικές»

Ο ΑΓΣ Ιωαννίνων πήρε τη νίκη στο τοπικό ντέρμπι επί του IBC με 98-70 κάνοντας έτσι ένα σημαντικό βήμα για την παραμονή του στον τρίτο όμιλο της Γ' Εθνικής.

 Ο τεχνικός της Ηπειρώτικης ομάδας, Σοφοκλής Τσουκανέλης, μετά τον θρίαμβο στο τοπικό ντέρμπι εξήγησε στο basket.gr τι σημασία έχει για την ομάδα του η συγκεκριμένη νίκη. Επίσης στάθηκε και στην άνθηση που παρατηρείτε στο μπάσκετ της περιοχής του και πως επηρεάζει εμπράκτως και την δική του ομάδα.

Η νίκη απέναντι στο IBC να φανταστούμε ότι ει είχε ιδιαίτερη σημασία για τον ΑΓΣΙ, που κρίθηκε το παιχνίδι;
«Ήταν μια μεγάλη νίκη, κυρίως γιατί ήρθε σε ένα τοπικό ντέρμπι, που πάντα έχουν ιδιαιτερότητες, απέναντι σε μια πάρα πολύ καλή ομάδα, όπως φαίνεται και από τη βαθμολογία και επειδή ήρθε σε ένα σημείο του πρωταθλήματος που τη χρειαζόμασταν, τόσο βαθμολογικά, όσο και ψυχολογικά. Άλλα μέχρι εκεί, πρέπει να δείξουμε και την ανάλογη συνέχεια. Πιστεύω πως κρίθηκε στη θέληση που είχαμε για το παιχνίδι, στην ένταση και τη συγκέντρωση που είχαμε και στο ρυθμό που καταφέραμε να επιβάλλουμε».

Είναι μεγαλύτερη η μάχη για την παραμονή παρά για την άνοδο σ’ αυτόν τον όμιλο;
«Πιστεύω πως στον όμιλο φέτος οι ομάδες δεν έχουν πολύ μεγάλες διαφορές και όλα τα παιχνίδια έχουν δυσκολίες, ειδικά τα εκτός έδρας. Η αλήθεια βέβαια είναι πως η Νίκη Βόλου και ο Αίολος Τρικάλων έχουν σαφές προβάδισμα για την άνοδο. Από εκεί και πέρα σίγουρα θα γίνει μάχη για την παραμονή, αλλά και για την τετράδα. Έχει ακόμη αρκετό δρόμο το πρωτάθλημα και τίποτα ακόμη δεν έχει κριθεί».

Παρατηρούμε ότι υπάρχει μια «έκρηξη» στο Γιαννιώτικο μπάσκετ με ομάδες σχεδόν Ε όλες τις εθνικές κατηγορίες που οφείλετε αυτό;
«Η αλήθεια είναι πως πρώτη φορά συμβαίνει αυτό στο Γιαννιώτικο μπάσκετ, τουλάχιστον σε αυτό το βαθμό. Πιστεύω πως η κατασκευή του Νέου Κλειστού βοήθησε σε πρώτη φάση όλες τις ομάδες να έχουν έναν ικανοποιητικό αριθμό προπονήσεων την εβδομάδα. Μέχρι τώρα στα Γιάννενα υπήρχε μόνο ένα κλειστό γυμναστήριο για το μπάσκετ, το βόλεϊ και το χάντμπολ, οπότε καταλαβαίνετε ό,τι γινόταν πραγματική "μάχη" για να βρεις ώρες για προπόνηση. Αυτό ευτυχώς άλλαξε. Το πιο σημαντικό όμως πιστεύω πως είναι πως οι διοικήσεις των ομάδων, οι οποίες δίνουν τον δικό τους δύσκολο αγώνα για να "τρέξουν " τις ομάδες τους, έπεισαν σημαντικούς και μεγάλους χορηγούς να στηρίξουν τις προσπάθειες τους. Έτσι έχουμε πλέον Γιαννιώτικες ομάδες που πρωταγωνιστούν σε εθνικές κατηγορίες. Ελπίζω η συνέχεια να είναι ανάλογη και σε βάθος χρόνου. Τη προσπάθεια αυτή των ομάδων, την έχει στηρίξει και ο κόσμος της πόλης, κάτι που εκτός από σημαντικό είναι και ενθαρρυντικό για όλους μας».

Ποιες είναι οι προοπτικές του ΑΓΣΙ;
«Εμείς φέτος ξεκινήσαμε με στόχο να πρωταγωνιστήσουμε, αυτή είναι η αλήθεια. Στήθηκε ένα σύνολο με αρκετές αλλαγές σε σχέση με τη περσινή και χρειαζόμασταν χρόνο για να αποκτήσει η ομάδα χημεία. Είχαμε αρκετά προβλήματα στην αρχή, τραυματισμοί, αποχωρήσεις παικτών κάτι που μας επηρέασε αρνητικά. Ο κακός α’ γύρος όμως μας άφησε αρκετά πίσω. Δουλεύουμε καθημερινά με τα παιδιά και προσπαθούμε να βελτιωνόμαστε τόσο σε ατομικό, όσο και σε ομαδικό επίπεδο και είμαστε αποφασισμένοι να είμαστε καλύτεροι στο 2ο γύρο, ώστε να τερματίσουμε όσο πιο ψηλά γίνεται βαθμολογικά. Πιστεύω πως για τον ΑΓΣΙ υπάρχουν οι προϋποθέσεις για να δημιουργήσει μια ομάδα που θα πρωταγωνιστεί στη Γ' Εθνική και θα μπορεί να διεκδικήσει και την άνοδο τα επόμενα χρόνια. Έχει πολύ καλές ακαδημίες, όπου από εκεί, νέα και ταλαντούχα παιδιά μπορούν να στελεχώσουν την ανδρική ομάδα. κάτι που γίνεται αυτά τα χρόνια και μπορεί να γίνει καλύτερα τα επόμενα. Η αξιοποίηση των παιδιών από τις ακαδημίες, πέρα από στόχος της ομάδας είναι και προσωπικός μου στόχος».

Οι στόχοι του Σοφοκλή Τσουκανέλη;
 «Στη παρούσα φάση, λόγω δουλειάς και οικογένειας δεν το έχω ψάξει για παραπέρα. Είμαι πολλά χρόνια στον ΑΓΣΙ, προπονητικά από το 2007 και ευχαριστώ πολύ την ομάδα για την εμπιστοσύνη που δείχνει στο πρόσωπό μου. Από εκεί και πέρα προσπαθώ να διαβάζω και να ενημερώνομαι για τις εξελίξεις στο χώρο του μπάσκετ και προσπαθώ και εγώ κάνοντας την αυτοκριτική μου να βελτιώνομαι κάθε χρόνο».



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ