21.3 C
Athens
Δευτέρα, 29 Απριλίου, 2024

Τσολάκης στο Basketa.gr: «Το περιμένει όλη η Μυτιλήνη» (pics)

Η επιστροφή του Παπάδου Γέρα στις εθνικές κατηγορίες είναι όνειρο που μπορεί να γίνει πραγματικότητα, όπως δήλωσε στο Basketa.gr ο Γιάννης Τσολάκης.

Στη Μυτιλήνη αγαπούν το μπάσκετ, αλλά έχουν περάσει χρόνια από την τελευταία φορά που κατάφεραν να δουν την ομάδα στη Γ’ Εθνική (2013-2014). Με νέο προπονητή στον πάγκο τους τον 35άχρονο τεχνικό και ενισχυμένοι με το Μάρκο Ψημίτη, που παίζει στο NCAA με το Σεντ Λούις, οι Μυτιληνιοί αγωνίζονται στα μπαράζ ανόδου της Γ’ Εθνικής έχοντας υψηλές βλέψεις. Μπορεί η Καλλιθέα Ρόδου να λογίζεται ως το φαβορί, αλλά ο Παπάδος Γέρας δεν ταξίδεψε μέχρι το «Ανδρέας Παπανδρέου» απλώς για τη συμμετοχή. Ο προπονητής του δεν κρύφθηκε πίσω από το δάχτυλό του, τονίζοντας χαρακτηριστικά: «Από τη στιγμή που φθάσαμε έως εδώ, να παίζουμε έναν "τελικό" για την άνοδο, όλοι μας θέλουμε να κερδίσουμε. Κανείς δεν μπορεί να πει "δεν πειράζει" εάν χάσουμε, ούτε εμείς οι προπονητές ούτε τα παιδιά ούτε η διοίκηση. Υπάρχει άγχος και για εμάς και για τους αντιπάλους, δεν υπάρχει ομάδα που να αντιμετωπίζει χωρίς πίεση τέτοιου είδους ματς. Είναι έμπειροι οι αντίπαλοί μας, έχουμε κι εμείς κάποια έμπειρα παιδιά, θα κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε στον έναν αγώνα που μας έμεινε. Πιστεύω ότι έχουμε τύχη».

Αναφορικά με το πόσο σημαντική θα είναι για τον Παπάδο Γέρα η άνοδός του, και πάλι, στη Γ’ Εθνική ο Γιάννης Τσολάκης πρόσθεσε: «Όλο το νησί το περιμένει αυτό. Όλοι θέλουν η ομάδα να επιστρέψει στις εθνικές κατηγορίες. Στη Μυτιλήνη αγαπούν πολύ το μπάσκετ. Δυστυχώς, δεν υπάρχουν οι καλύτερες των υποδομών, αν και όλα τα παιδιά αγαπούν το μπάσκετ και παλιά που η ομάδα ήταν στη Γ’ Εθνική έρχονταν όλοι να δουν τους αγώνες της. Το γήπεδο γέμιζε όχι μόνο για να την υποστηρίξουν, αλλά γιατί πραγματικά τους αρέσει το μπάσκετ. Είναι κάτι που θέλουμε να καταφέρουμε και για αυτούς, να τους κάνουμε χαρούμενους, γιατί ξέρουμε πως σε περίπτωση που μπορέσουμε να είμαστε εμείς εκείνοι που θα ανέβουν στη Γ’ Εθνική το γήπεδο θα είναι γεμάτο σε κάθε αγώνα. Είναι δεδομένο αυτό».

Οι Μυτιληνιοί, στο πλαίσιο της 4ης αγωνιστικής των μπαράζ, έχασαν από την Α.Ε. Καρλοβάσου, η οποία μάλιστα έσπασε το… ρόδι στο Περιστέρι. Το αποτέλεσμα δεν είχε σημασία από βαθμολογικής άποψης και δεν ανησύχησε τον προπονητή του Παπάδου Γέρα, παρά τα λάθη που έγιναν κι έφεραν την ήττα: «Πρόκειται για μια σειρά τεσσάρων αγώνων και η κούραση είναι τεράστια για τους παίκτες και τους δικούς μας και για τα υπόλοιπα παιδιά, βεβαίως. Κακά τα ψέματα, με την Καλλιθέα Ρόδου είναι για εμάς το παιχνίδι-όλη η χρονιά και κόντρα στην ομάδα της Σάμου προσπαθήσαμε να κάνουμε κάποια καινούρια πράγματα. Άλλα μας βγήκαν, τα περισσότερα δεν μας βγήκαν. Ήταν σαν μια πρόβα για το τελευταίο παιχνίδι μας, θέλαμε να δούμε κάποια πράγματα».

Ο Στρατής Αλμπάνης αποχώρησε από τον Παπάδο Γέρα, αμέσως μετά την κατάκτηση του πρωταθλήματος της Α’ Κατηγορίας Τ.Ε. ΕΟΚ Λέσβου. Ο Γιάννης Τσολάκης κλήθηκε να τον αντικαταστήσει, εν όψει των μπαράζ, με τον ίδιο να εξηγεί: «Όταν ανέλαβα την ομάδα ήταν ήδη πρωταθλήτρια Λέσβου. Ο προπονητής που είχαν, ο Στρατής Αλμπάνης, είχε κάνει πολύ καλή δουλειά. Ήταν μαζί τους καιρό, είχαν δουλέψει, δεν ήρθα με τη λογική να τα αλλάξω όλα. Ήρθε και ο Μάρκος (Ψημίτης) και μας βοηθάει πάρα πολύ, είναι πολύ καλός. Πάνω σε αυτά που έκαναν τα παιδιά ολόκληρη τη χρονιά προσπαθούμε κι εμείς να βάλουμε ένα-δύο πραγματάκια, στο πλαίσιο και των αντιπάλων και των παιχνιδιών αυτών, ώστε να καταφέρουμε κάτι που είναι εκ των πραγμάτων δύσκολο. Ξέρουμε πως η Καλλιθέα Ρόδου έχει πολύ καλή ομάδα, ξέρουμε πως έχει χτιστεί για να φθάσει σε αυτά τα παιχνίδια και να πάρει την άνοδο, αλλά ένα παιχνίδι είναι. Έχουμε κι εμείς κάποιους παίκτες που είναι πολύ καλοί, με πορεία στο μπάσκετ και χρόνια καριέρας, που είναι αξιόλογοι και μπορούν να τα καταφέρουν. Πιστεύουμε πως σε ένα ματς μπορούν να γίνουν τα πάντα. Μπορεί να είμαστε εμείς εκείνοι που θα πανηγυρίσουμε την Κυριακή (24/06), αυτό θέλουμε, για αυτό ήρθαμε κι εμείς εδώ. Δεν ήρθαμε για τη δεύτερη θέση, όπως καμία ομάδα δεν ήρθε για τη δεύτερη θέση. Σίγουρα, η Καλλιθέα Ρόδου είναι το φαβορί, αλλά θα το παλέψουμε για να κερδίσουμε».

Ο «τελικός» ανάμεσα στον Παπάδο και την Καλλιθέα στο «Ανδρέας Παπανδρέου» είναι προγραμματισμένος για το πρωί της Κυριακής (24/06, 10.00). «Καλή επιτυχία στη Ρόδο, καλή επιτυχία και σε εμάς», ευχήθηκε -αντί επιλόγου- ο προπονητής των Μυτιληνιών. Στη φωτογραφία, ο Γιάννης Τσολάκης είναι μαζί με τον εκ των βοηθών του, Πέτρο Καραμπά.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ