18.3 C
Athens
Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024

Τσμόκι Μινσκ – Περιστέρι 87-85: Χαρακίρι στην παράταση (pics+vid))

Το Περιστέρι ήταν κακό για 30 λεπτά, έκανε μεγάλη αντεπίθεση στα τελευταία δέκα, πήγε το ματς στην παράταση, αλλά έφυγε ηττημένο από το Μινσκ με 87-85 από την Τσμόκι. Κακή αρχή και στο FIBA Europe Cup για την αθηναϊκή ομάδα, που είχε πολλές ευκαιρίες στην παράταση να αρπάξει το ματς, αλλά δεν τις εκμεταλλεύτηκε. 

Το Περιστέρι έκανε εντυπωσιακή εκκίνηση και... απελπιστικό φινάλε στο πρώτο ημίχρονο. Το 5-15 του πεντάλεπτου είχε επιθετικούς πρωταγωνιστές τους Χρυσικόπουλου και Πετεγουεϊ και καλό ρυθμό. Η Τσμόκι ανέβασε ταχύτητα όπως τη βολεύει, έπαιξε γρήγορα αλλά σωστά και αυτό το μαρτυρούν τα μόλις 4 λάθη της στο ημίχρονο και αφού μείωσε στο 18-20 του δεκαλέπτου, ανέλαβε τα ηνία. Ο Απσο ήταν ανίκητος μέσα στη ρακέτα, ο Ουόρνερ καθοδηγούσε από την περιφέρεια, το Περιστέρι ήταν χαμένο στην άμυνα και το 49-40 του ημιχρόνου ήρθε φυσιολογικά για τους Λευκορώσους.  

Στο 21' η Μινσκ είχε πάει στο +13, 53-40 και η βραδιά είχε αρχίσει να μετατρέπεται σε εφιάλτη για το Περιστέρι. Ερντάντες και Μπελιάνκου προστέθηκαν στους επιθετικούς πρωταγωνιστές των γηπεδούχων απέναντι σε μια άμυνα ξέφραγο αμπέλι, που όμως συνοδευόταν και από τυχαίες επιθέσεις κάνοντας την εικόνα του Περιστερίου απογοητευτική. Στο 28'30'' το σκορ ήταν 68-50 και το δεκάλεπτο έληξε με 70-56.

Το Περιστέρι είχε να παίξει μόνο ένα χαρτί και το έκανε έστω και αργά. Πίεσε σε όλο το γήπεδο, έκανε δύσκολη τη ζωή των αντιπάλων, βρήκε και ταχύτητα και εύκολο καλάθι με τους Πετεγουεϊ και Μίλερ και στο 36' είχε πλησιάσει σε απόσταση ενός πόντου, 70-69 διαγράφοντας όσα είχαν προηγηθεί και μπαίνοντας στην τελική ευθεία με την ψυχολογία υπέρ του.

 

Οι δύο ομάδες μπήκαν ισόπαλες στο τελευταίο λεπτό, 75-75, ο ασυγκράτητος Πέτεγουεϊ έκανε το 75-76 στα 50'', ο Κατσίβελης με 1/2 βολές στα 34'' το 75-77, και ο Κλαρκ ισοφάρισε σε 77-77 στα 25''. Ο Πετεγουεϊ πήρε μόνος του την τελευταία επίθεση, το τρίποντο ήταν κακό, το ματς πήγε στην παράταση.

Η μάχη καλάθι με καλάθι συνεχίστηκε εκεί, το Περιστέρι που τα περίμενε όλα από τον Πετεγουεϊ έχασε τις ευκαιρίες του και το ματς από ένα παλικαρίσιο λέι απ του Μπλίζνιουκ στα 20'' και αφού η επίθεση που ακολούθησε το τάιμ άουτ του Περιστερίου κατέληξε σε άστοχο τρίποντο του ΜακΚρι. 

ΜΕ ΤΗ ΓΛΩΣΣΑ ΤΩΝ ΑΡΙΘΜΩΝ: Το Περιστέρι σούταρε 35 βολές, 14 περισσότερες από τον αντίπαλό του, όμως ευστόχησε μόνο στις 23 και φυσικά όταν «πετάς» 12 βολές σε τέτοιο ματς, το πληρώνεις. 

Δείτε τα στατιστικά του αγώνα ΕΔΩ

 



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ