23 C
Athens
Κυριακή, 2 Ιουνίου, 2024

Τσιώγκας στο basketa.gr: «Όταν είσαι με την πλάτη στον τοίχο πρέπει να βγάλεις αντίδραση»

Ο Αριστοτέλης Φλώρινας πήρε βαθμολογική «ανάσα» πανηγυρίζοντας τη νίκη του ΦΟ Αριδέας στον πόντο, δια... χειρός Βασίλη Τσιώγκα. Ο 24χρονος φόργουορντ σκόραρε 31 πόντους με 9 τρίποντα καταγράφοντας έτσι προσωπικό ρεκόρ όσον αφορά τους «μπομπερς» της κατηγορίας ο Τσιώγκας μίλησε στο basketa.gr και αναφέρθηκε σε αυτό του το επίτευγμα αλλά και την ομαδική επιτυχία του Αριστοτέλη.

Ποια ηταν τα σημεια κλειδια στο παιχνίδι που οδήγησαν τον Αριστοτέλη στην δεύτερη του νίκη;
«Όταν είσαι με την πλάτη στον τοίχο πρέπει να βγάλεις μια αντίδραση. Έτσι ακριβώς ήμασταν εμείς την Κυριακή. Πιστεύαμε πολύ στη νίκη και στην προσπάθεια που θα καταλάβουμε όλοι μας. Δεν υπήρχε άλλο αποτέλεσμα για μας παρά μόνο αυτό της νίκης. Γενικότερα, θεωρώ πως αυτό που μας έδωσε το θετικό αποτέλεσμα ήταν η ομαδική άμυνα. Αυτό μας έδωσε ψυχολογία για την επίθεση. Επίσης είχαμε ένα εύστοχο απόγευμα».

Έκλεισες στους 31 πόντους με 9 τρίποντα. Η αλήθεια είναι δεν το συναντάς και τόσο εύκολα παίκτη να βάζει 9 τρίποντα σε ένα ματς. Τι σκεφτόσουν εκείνη τη στιγμή;
«Μπήκα στο ματς με το σκεπτικό ότι ατομικά θα κάνω ότι χρειαστεί για να βοηθήσω την ομάδα μου, να πάρει το ροζ φύλλο. Η αλήθεια είναι ότι ξεκίνησα να παίρνω ψυχολογία από την άμυνα. Βρέθηκα ίσως σε καλύτερη θέση και πήρα κάποια σουτ μέσα από τα συστήματα. Σκεφτόμουν μόνο ότι πρέπει στο τέλος ο πίνακας να δείχνει έστω και ένα πόντο περισσότερο. Όσον αφορά για τα τρίποντα θεωρώ πως ήμουν όπως λέμε σε καλή μέρα. Η αλήθεια είναι πως την ώρα του ματς, δεν κατάλαβα τους πόντους μου ή τα τρίποντα που πέτυχα. Το θέμα είναι ότι κερδίσαμε και κοιτάμε να προετοιμαστούμε για το επόμενο ματς».

Ανέφερες την φράση «έστω και με έναν πόντο», πως εξηγείς ότι πολλά ματς στον 3ο όμιλο κρίνονται στον πόντο;
«Θεωρώ πως ο όμιλος μας έχει πολύ καλές και δυνατές ομάδες. Υπάρχουν αρκετά έμπειρα παιδιά με παραστάσεις από μεγαλύτερες κατηγορίες. Αν εξαιρέσουμε την ομάδα της Κέρκυρας, που μπράβο για την προσπάθεια και που δίνει την ευκαιρία σε μικρούς αθλητές να δοκιμάσουν την κατηγορία, θεωρώ πως κάθε Κυριακή κρύβει και μια… έκπληξη, καθώς ο πρώτος μπορεί να χάσει από τον τελευταίο. Γι’ αυτό και κάθε νίκη είναι πολύτιμη, ακόμα και στον πόντο .

Έχεις ξεχωρίσει κάποια από τις καλές ομάδες που ανέφερες;
«Θεωρώ πως ο Αίολος Τρικάλων έχει μια από τις δυσκολότερες έδρες και δύσκολα θα περάσουν ομάδες από εκεί. Επίσης ξεχώριζω την ομάδα του IBC. Είναι μια ομάδα που έχει ροή, ταλέντο, τρέχει πολύ καλά το γήπεδο και είναι πολύ τυχερή που έχει έναν πολύ καλό και έμπειρο παίκτη, όπως είναι ο Μπαλλας».

Τι είδους παίκτης είναι ο Τσιώγκας;
«Είμαι παίχτης που στηρίζεται κυρίως στο μακρινό σουτ, με εγωισμό στην άμυνα και στα ριμπάουντ. Γενικότερα κάθε χρόνο προσπαθώ να βάζω περισσότερα στοιχεία στο παιχνίδι μου, πάντα με γνώμονα τις ανάγκες της ομάδας και τις απαιτήσεις του προπονητή».

Οι στόχοι της ομάδας ποιοί είναι;
«Η διοίκηση του Αριστοτέλη Φλώρινας κάνει μια πολύ καλή προσπάθεια φέτος και δείχνει πως θέλει να καθιερωθεί στην κατηγορία. Βασικός στόχος είναι η παραμονή. Αν και εφόσον την εξασφαλίσουμε, ευελπιστούμε σε μια καλύτερη πορεία».

Οι δικοί σου στόχοι;
«Θα ήθελα αρχικά να επιτευχθούν οι στόχοι της ομάδα. Θα ήταν επιτυχία για εμένα να βοηθήσω σε αυτό. Ατομικά, θα ήθελα κάθε χρόνο να προσθέτω κάτι ακόμα στο παιχνίδι μου, ώστε να μην είμαι μονοδιάστατος».

Τι πιστεύεις οτι χρειάζεται ένας παίκτης για να ξεχωρίσει στην Γ' Εθνική;
«Πέρα από την ατομική και ομαδική δουλειά που πρέπει να καταβάλει ένας παίκτης θεωρώ πως το σημαντικότερο σε αυτή την κατηγορία για να ξεχωρίσει κάποιος είναι να μπορέσει να μείνει συγκεντρωμένος για 40 λεπτά».

 



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ