25.8 C
Athens
Δευτέρα, 20 Μαΐου, 2024

Τσινέκε: «Μπορούμε να πάμε μακριά»

Γεμάτη αυτοπεποίθηση είναι η Ελένη Τσινέκε κι αυτό φαίνεται στο παιχνίδι της στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα U18, που φιλοξενείται στο Σοπόν.

H 18άχρονη γκαρντ πραγματοποιεί καλές εμφανίσεις στα ουγγρικά παρκέ, με την Εθνική Ελλάδας, και με δηλώσεις της στην επίσημη ιστοσελίδα της FIBA εξήγησε πως αυτό οφείλεται στην καλή ψυχολογία της. «Η αυτοπεποίθησή μου είναι το μεγάλο «κλειδί»! Νιώθω ότι μπορώ να βγάλω πολλά plays στην ομάδα μου. Αγαπώ το παιχνίδι και θέλω να γίνομαι καλύτερη», παραδέχθηκε αρχικά κι εν συνεχεία πρόσθεσε για την αδερφή της, Κατερίνα, συμπαίκτριά της στην ελληνική ομάδα: «Είναι εκπληκτικό να παίζω μαζί της. Με βοηθάει πάρα πολύ. Νιώθω αυτοπεποίθηση όταν παίζουμε μαζί κι αυτό βγαίνει στο γήπεδο. Πιστεύω ότι θα τα πάμε καλά. Ακόμα μαθαίνουμε την πρώτη κατηγορία, αλλά θεωρώ ότι μπορούμε να πάμε μακριά…».

Το μεγάλο όνειρό της είναι, φυσικά, η συμμετοχή της στο WNBA, αλλά αυτό αργεί. Προς το παρόν, όπως κατέληξε στις δηλώσεις της στη Διεθνή Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης: «Είμαι χαρούμενη για το πώς παίζω, αλλά είμαι περισσότερο χαρούμενη για το πώς παίζουμε ως ομάδα. Μαχόμαστε μέχρι τέλους και πάντα δίνουμε τον καλύτερο εαυτό μας».



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ