21.3 C
Athens
Δευτέρα, 29 Απριλίου, 2024

Τσεντί Οσμάν στο Basketa: «Όλοι στην Τουρκία… είμαστε Τζεντάι»!

Η Τουρκία έκλεισε το τουρνουά «Ακρόπολις» με νίκη απέναντι στην Ιταλία και ο ηγέτης της, Τσεντί Οσμάν, μίλησε στο Basketa.gr για την ετοιμότητα της Εθνικής του, την παρουσία της στη διοργάνωση και το δύσκολο έργο, επισημαίνοντας ότι όλοι τους μπορούν να γίνουν... Τζεντάι.

Πρόκειται για τον παίκτη, που έχει ως υποχρέωση να οδηγήσει την Εθνική Τουρκίας σε νέες επιτυχίες. Μετά την «χρυσή» γενιά, που έφερε την ομάδα μέχρι τον τελικό του Μουντομπάσκετ, χάνοντας εκεί από την πανίσχυρη Team USA, ένας αέρας αισιοδοξίας πνέει ξανά στη γειτονική χώρα, ελπίζοντας, όπως τότε με τον Χέντο Τούρκογλου, σε έναν NBAer, ώστε να τους καθοδηγήσει σε ένα δύσκολο όμιλο πάλι με τις Ηνωμένες Πολιτείες και μαζί την Τσεχία και την Ιαπωνία.

Ο Τσεντί Οσμάν, λοιπόν, είναι ο άνθρωπος που «ενσαρκώνει» τα όνειρα των Τούρκων για διάκριση, με τον ίδιο στο πρόσφατο παρελθόν να έχει πει, μάλιστα, ότι η ομάδα του είναι ικανή ακόμη και να κερδίσει τους Αμερικανούς. Μέχρι τότε, βέβαια, πρέπει να έχει βελτιωθεί πάρα πολύ, με το τουρνουά «Ακρόπολις» να μετρά για την ίδια απολογισμό μίας νίκης και δύο ηττών. Μπορείς να της αναγνωρίσεις, ότι δεν τα παρατά βέβαια, αφού και με την Εθνική μας πάντα είχε τρόπο να βάζει προβλήματα και με την Ιταλία γύρισε από το -13, με τον φόργουορντ των Κλίβελαντ Καβαλίερς να «σαλπίζει» την αντεπίθεση.

Ο Τσεντί Οσμάν μίλησε στο Basketa.gr για το ρόλο που έχει αναλάβει, σηκώνοντας στους ώμους του ένα έθνος περίπου 80 εκατομμυρίων ανθρώπων, ώστε να δουν μια νέα μεγάλη επιτυχία, από τα χέρια του «Τζεντάι» (σ.σ. αυτό είναι το ψευδώνυμό του, εμπνευσμένο από το Star Wars) και των υπολοίπων παικτών. Ο ίδιος, πάντως, αναφέρει ότι όλοι οι παίκτες του Ουφούκ Σαρίτσα μπορούν να γίνουν «Τζεντάι» στο γήπεδο, αναφερόμενος στη μαχητικότητά τους και θεωρώντας, ότι υπάρχουν αρκετά πράγματα που πρέπει να βελτιωθούν, ώστε να δούμε αυτή την Τουρκία με επιδιώξεις, που ακούμε τον τελευταίο καιρό.

Τσεντί, θεωρείς πως η ομάδα σας είναι σε καλό στάδιο ετοιμότητας;

Θα δούμε για αυτό. Ήταν ένα καλό τουρνουά για εμάς, ώστε να δούμε πού είμαστε. Παίξαμε τρία δυνατά παιχνίδια και στα πρώτα δύο δεν ήμασταν καλοί. Πήραμε πολλά μαθήματα από αυτά τα ματς και παίξαμε πολύ καλύτερα τώρα. Υπάρχουν άλλες 13 μέρες τώρα και πρέπει να είμαστε έτοιμοι.

Και τι πρέπει να βελτιώσετε, έχοντας ένα δύσκολο όμιλο να περάσετε;

Ναι, έχουμε δύσκολο γκρουπ, αλλά έχουμε και μια ταλαντούχα και νεανική ομάδα, που μπορεί να κάνει κάτι ιδιαίτερο. Πρέπει να συνεχίσουμε να παλεύουμε πολύ, έχουμε να βελτιώσουμε πολλά, αλλά νομίζω πως θα είμαστε σε καλή φόρμα στο Παγκόσμιο Κύπελλο.

Μπορεί να ήταν απλά ένα φιλικό, αλλά έχοντας ηττηθεί στα άλλα δύο ματς, πώς βρήκατε τη θέληση να γυρίσετε το ματς από το -13;

Παλέψαμε για 40 λεπτά και δεν τα παρατήσαμε ποτέ. Επιπλέον, θεωρώ πως παίξαμε πολύ καλό μπάσκετ σήμερα (σ.σ. χθες) και είμαι χαρούμενος που νικήσαμε μια καλή ομάδα σαν την Ιταλία. Πρέπει, όμως, να δουλέψουμε πιο σκληρά.

Βοήθησες πολύ στην πίεση που κάνατε στο τέλος και σημείωσες κρίσιμα καλάθια. Θεωρείς, ότι πρέπει να βοηθήσεις με την προσωπικότητά σου, με την ομάδα σου να περιμένει πολλά, επειδή παίζεις στο ΝΒΑ;

Τα πήγα καλύτερα, είναι η αλήθεια, πέρυσι στο ΝΒΑ και θέλω να κάνω όλο και περισσότερα. Ελπίζω να τα καταφέρω.

Το ψευδώνυμό σου είναι «Τζεντάι». Ένιωθες σαν... πραγματικός Τζεντάι σε αυτό το ματς;

(γέλια) Είναι απλά ένα φιλικό, αλλά σίγουρα θα πω ότι ήταν μια καλή ομαδική προσπάθεια, οπότε... όλοι ήμασταν Τζεντάι.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ