17.1 C
Athens
Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024

Τσαρτσαρής: “Τα παιδιά θα ξεχάσουν τι σημαίνει αθλητισμός”

Ο ερασιτεχνικός αθλητισμός δεν θα ανοίξει ξανά μέσα στο 2020, όπως ανακοίνωσε επισήμως ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας, και ο προβληματισμός, ου μην και απογοήτευση, όλων όσοι προσπαθούν να αθληθούν οργανωμένα στην Ελλάδα μεγαλώνει. Οι αντιδράσεις γι' αυτή την απόφαση της Πολιτείας, που υπάρχει κίνδυνος να προκαλέσει ανεπανόρθωτες σε πολλές περιπτώσεις ζημιές σε πλήθος ερασιτεχνικών σωματείων, είναι μεγάλες. Και εκδηλώθηκαν άμεσα.

Χαρακτηριστική είναι η τοποθέτηση του Κώστα Τσαρτσαρή, ο οποίος με ανάρτησή του στο facebook εξέφρασε την αντίθεσή του με την παράταση του lockdown στον ερασιτεχνικό αθλητισμό ως τις 7 Ιανουαρίου, επικαλούμενος το παράδειγμα πολλών άλλων ευρωπαϊκών χωρών:

"Σε ολόκληρη την Ευρώπη, ο αθλητισμός συνεχίζει κανονικότατα. Σε κάποιες χώρες επιτρέπονται και οι φίλαθλοι στους αγώνες, αλλά αυτό είναι δευτερεύον θέμα. 3 μήνες την Άνοιξη, κουτσό καλοκαίρι με αρκετή δυσπιστία και φόβο από παιδιά και γονείς, έρχεται να πέσει η ταφόπλακα με το τρέχον δίμηνο. Τα παιδιά θα ξεχάσουν τι σημαίνει αθλητισμός, θα αγαπήσουν τα e-sports ακόμα περισσότερο, θα στραφούν σε επιζήμιες δραστηριότητες για την κοινωνικότητα και υγεία τους, θα αποκτήσουν ψυχολογικά με τον εγκλεισμό (μιλάμε για παιδιά έτσι; Που δεν ξέρουν να διαχειριστούν την κατάσταση). Ερασιτέχνες κι επαγγελματίες αθλητές που ζουνε από τον αθλητισμό και από το κορμί τους, που οφείλουν να κρατούν σε καλή κατάσταση επι δωδεκαμήνου, πώς θα συντηρηθεί; Με τρεξιματάκι στο πάρκο και push ups στο σπίτι; Τα ερωτήματα είναι πολλά περισσότερα βέβαια και όλα τους απόλυτα ρεαλιστικά και δυστυχώς, συνεχίζουν να παραμένουν αναπάντητα.

Υ. Γ. Ξέρω πολύ καλά την απάντηση περί διαθεσίμων ΜΕΘ κλπ. Ε βρείτε λύση κύριοι. Η δουλειά σας είναι".

Σε ολόκληρη την Ευρώπη, ο αθλητισμός συνεχίζει κανονικότατα. Σε κάποιες χώρες επιτρέπονται και οι φίλαθλοι στους αγώνες,...

Δημοσιεύτηκε από Kostas Tsartsaris στις Δευτέρα, 7 Δεκεμβρίου 2020



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ