20 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Τσαρλς Μπάρκλεϊ: Aτάκες, καβγάδες και μπελάδες ενός «sir»

Πέρασαν 20 χρόνια από τότε που αποσύρθηκε από τα παρκέ βάζοντας τέλος σε μία σπουδαία καριέρα 16 χρόνων όμως ο Τσαρλς Μπάρκλεϊ φρόντισε να αφήσει πίσω του, πέραν από τα αγωνιστικά επιτεύγματα του, ατάκες και καβγάδες που έμειναν προκάλεσαν αντιδράσεις και αποτελούν ακόμη και σήμερα αντικείμενο συζήτησης.

 


Όταν μιλάμε για τον Μπάρκλεϊ θα πρέπει να συμφωνήσουμε πως επρόκειτο για μία από τις πιο αμφιλεγόμενες προσωπικότητες στην ιστορία του ΝΒΑ. Ήταν πρωταγωνιστής σε κάποιες από τις μεγαλύτερες διαμάχες, εθίστηκε στον τζόγο, έκανε ακόμη και φυλακή αλλά ήταν, είναι και θα είναι ο «sir Charles» του παγκόσμιου μπάσκετ.

 


Οι μεγάλοι καβγάδες

 


Εκρηκτικός ως χαρακτήρας ο Μπάρκλεϊ έμπλεξε σε πολλούς καβγάδες. Εντός κι εκτός παρκέ. Το 1991 έφτυσε προς το κοινό του Νιου Τζέρσεϊ όταν δέχτηκε ρατσιστικά σχόλια. Τιμωρήθηκε για κάποια παιχνίδια και του επιβλήθηκε πρόστιμο 10 χιλιάδων δολαρίων. Τα χρήματα όμως δεν ήταν πρόβλημα γι' αυτόν. «Θα έδινα τα χρήματα των προστίμων που μου επιβλήθηκαν στους άστεγους αλλά στο τέλος της σεζόν (αυτοί) θα είχαν καλύτερα σπίτια από μένα» είχε πει.

 


Με ποιους δεν καβγάδισε κατά καιρούς; Τον Ρίκι Μαχόρν, τον Σκότι Πίπεν, τον Τσαρλς Όκλεϊ, τον Μπιλ Λαϊμπίιρ, τον Λάρι Μπερντ και βέβαια με τον... συμπαρουσιαστή του πλέον Σακίλ Ο' Νιλ...

 

Παρέα με τον επίσης καβγατζή Ρίκι Μαχόρν σε κλωτσοπατινάδα Σίξερς-Πίστονς


Ήρωες όσοι μπήκαν στη μέση να τον χωρίσουν με τον συμπαρουσιαστή του πια, Σακίλ Ο' Νιλ

Εξαγρίωσε ακόμη και τον Λάρι Μπερντ

Ο Τσαρλς Όκλεϊ πήγαινε γυρεύοντας

Θα ήταν αφύσικο να μην πλακωθεί με τον «βρώμικο» Μπιλ Λαϊμπίιρ

 

Η φυλακή και η ακαδημαϊκή πορεία του στριπτιζάδικου

 

Ο Μπάρκλεϊ είχε προβλήματα και με τον νόμο καθώς είχε συλληφθεί μετά από ένα παιχνίδι γιατί πέταξε έναν άνδρα από το παράθυρο μετά από καβγά. Είχε μπει ακόμη και στη φυλακή καθώς συνελήφθη να οδηγεί μεθυσμένος και να μην σταματάει σε πινακίδα «stop». Όταν τον ρώτησαν το παραδέχτηκε. Ήμουν μεθυσμένος γιατί έψαχνα γυναίκα για να κάνω σεξ» είχε πει για να σχολιάσει χρόνια μετά: «Η παρουσία μου στη φυλακή ήταν ένα από τα καλύτερα πράγματα που μου συνέβησαν ποτέ».

 

 


Όταν φοιτούσε στο Auburn πήγε με παρέα σε στριπτιζάδικο για να θυμηθεί μετά από χρόνια: «Όταν είδα εκείνα τα βυ..ά ήξερα ποιο ακαδημαϊκό πρόγραμμα ήθελα να ακολουθήσω».

 

Ο λευκός ράπερ και ο μαύρος γκόλφερ

 


Ο μέγας ατακαδόρος Τσαρλς είχε πει μεταξύ άλλων..

 


«Μπορώ να εξαγοραστώ. Αν με πλήρωναν αρκετά, θα δούλευα και για την Κου Κλουξ Κλαν».

 


«Καταλαβαίνεις ότι ο κόσμος έγινε σκ..α από το ότι ο καλύτερος ράπερ είναι λευκός και ο μαύρος καλύτερος γκόλφερ».

 


«Αποσύρθηκα. Τώρα είμαι ότι χρειάζεται η Αμερική. Ένας ακόμη μαύρος χωρίς δουλειά».

 


«Η κόρη μου είναι 17 χρόνων αλλά δεν βγαίνει ακόμη ραντεβού. Ας ελπίσουμε να μην το κάνει μέχρι να μπω στο Hall of Fame. Δεν θέλω να σκοτώσω κάποιον πριν με βάλουν στο Hall of Fame».

 


«Δεν έδωσα ποτέ ένα ρολόι σε κορίτσι. Έχουν ένα στην κουζίνα».

 


«40 δολάρια για μία μπύρα. Το Μόντε Κάρλο είναι ένα καλό μέρος για να ζήσεις αν είσαι αλκοολικός. Δεν μπορείς να μεθύσεις εκεί».



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ