34.4 C
Athens
Παρασκευή, 14 Ιουνίου, 2024

Τσαλμπούρης στο Basketa.gr: «Μούντι και Διαμαντίδης» (pics)

Ο Γιώργος Τσαλμπούρης μίλησε στο Basketa.gr μετά τη νίκη του στο διαγωνισμό καρφωμάτων των Νέων στο All Star Game που διεξάγεται στο «Δημήτρης Τόφαλος».

Ο 21χρονος φόργουορντ/σέντερ, που αγωνίζεται στον Κολοσσό Ρόδου, πήρε το… βάπτισμα του πυρός στη μεγάλη γιορτή του ελληνικού μπάσκετ και φεύγει με βραβείο: «Είναι η πρώτη φορά που παίρνω μέρος σε All Star Game, είναι σημαντικό ό,τι ευκαιρίες μάς δίνονται και όποιες εμπειρίες παίρνουμε να τις αρπάζουμε από τα μαλλιά. Είμαι πολύ χαρούμενος που βρίσκομαι εδώ και κατάφερα να φθάσω και σε μια διάκριση. Δεν είχα προετοιμαστεί καθόλου, για να πω την αλήθεια, δεν το διάλεξα και δεν το σκέφτηκα πολύ. Έκανα ό,τι μου βγήκε εκείνη την ώρα και τελικά μου βγήκε σε καλό».

Το ευχάριστο διάλειμμα δεν θα έχει συνέχεια στην αχαϊκή πρωτεύουσα, καθώς είχε προγραμματίσει να επιστρέψει την Κυριακή (11/02) στη Ρόδο για να ενσωματωθεί και πάλι στον Κολοσσό, που προετοιμάζεται στο Βενετόκλειο για το εντός έδρας παιχνίδι του με τον Κόροιβο, ο οποίος θα διεξαχθεί την Τετάρτη (14/02, 18.00) για τη 16η αγωνιστική της Stoiximan.gr Basket League. «Μακάρι να μπορούσα να μείνω, αλλά πρέπει να πάω στην ομάδα μου», παραδέχθηκε, για να κάνει εν συνεχεία την πρόβλεψή του για το νικητή στον αντίστοιχο διαγωνισμό των Ανδρών: «Είμαι σχεδόν σίγουρος ότι ο Στέφαν Μούντι θα κερδίσει το διαγωνισμό». Θυμίζουμε πως εκτός από τον Αμερικανό γκαρντ του Ρεθύμνου θα δοκιμάσουν την τύχη τους και οι Οκτάβιους Έλις (Προμηθέας Πατρών), Μάικλ Κάιζερ (Κύμη), Τζαχίν Κάρσον (Κόροιβος) και Αντουέιν Ουίγκινς (Λαύριο). Ήταν να αγωνιστεί και ο Παναγιώτης Φιλιππάκος (Παπάγου, Α2), αλλά τραυματίστηκε.

Στον αγώνα των Rising Stars με τους All Time Stars, με τον οποίο άνοιξε το αγωνιστικό πρόγραμμα του 22ου All Star Game, τα πράγματα δεν πήγαν καλά για τους νεαρούς παίκτες της Stoiximan.gr Basket League, που γνώρισαν την ήττα από τις παλιές δόξες του αθλήματος. «Σίγουρα, μας έδειξαν το δρόμο. Πρόκειται για παίκτες με μεγάλες εμπειρίες, μαθαίνουμε από εκείνους. Μερικοί είναι ακόμα καλύτεροι από εμάς κι ας είμαστε εμείς εν ενεργεία κι αυτοί όχι. Βέβαια, δεν θέλαμε να πιέσουμε κι εμείς παραπάνω τον εαυτό μας, έχουμε παιχνίδια μες στην εβδομάδα. Νομίζω πως οι All Time Stars είχαν παραπάνω κίνητρο, ξαναφόρεσαν τη φανέλα και το ήθελαν περισσότερο το ματς», εξήγησε ο 21χρονος φόργουορντ/σέντερ.

Το νεαρό της ηλικίας του δεν του επέτρεψε να παίξει με τους περισσότερους από τους Έλληνες παλαίμαχος που βρέθηκαν το Σάββατο (10/02) στο «Δημήτρης Τόφαλος». Σε ερώτηση, για ποιον χάρηκε περισσότερο που τον αντιμετώπισε, έστω και σε All Star Game, δεν ήξερε ποιον να πρωτοδιαλέξει. «Όλοι, σχεδόν όλοι! Με εξαίρεση το Δημήτρη Διαμαντίδη και τον Αντώνη Φώτση, νομίζω δεν είχα προλάβει κανέναν άλλον. Ίσως να χάρηκα περισσότερο που βρέθηκα στο ίδιο παρκέ με το Διαμαντίδη», τόνισε.

 

Προσθέτοντας, δεν θα μπορούσε να μην αναφερθεί στα πολλά παιδιά που πλημμύρισαν το παρκέ μετά το τέλος της αναμέτρησης και, μάλιστα, του έδειξαν τον ενθουσιασμό τους βγάζοντας πολλές φωτογραφίες μαζί του. «Είναι πολύ ωραίο να ασχολούνται τα παιδιά με το μπάσκετ και, ταυτόχρονα, να βγαίνουν ολοένα και περισσότεροι αθλητές. Σίγουρα, εντυπωσιάζονται περισσότερο με τα καρφώματα και το ύψος μου. Ήταν μια πολύ όμορφη εμπειρία».

Κλείνοντας, αυτό που θα του μείνει πιο έντονα -στο πέρασα των χρόνων- από την πρώτη εμπειρία του στη μεγάλη γιορτή του μπάσκετ είναι: «Η ευκαιρία να παίξω αντιμέτωπος με όλους αυτούς τους παίκτες που έχουν κάνει τόσα πολλά πράγματα για το ελληνικό μπάσκετ». Όταν του τονίσαμε πως δεν αποκλείεται στο μέλλον να μπει στα… παπούτσια τους, απέδειξε τις υψηλές φιλοδοξίες του. «Θα το ήθελα πάρα πολύ, πάρα πολύ! Μακάρι να καλούν κι εμένα σε τέτοιες εκδηλώσεις επειδή θα έχω προσφέρει», ευχήθηκε ο Γιώργος Τσαλμπούρης.

 



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ