18.3 C
Athens
Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024

Τσίλογλου στο basketa.gr: «Στόχος για τον Λεύκιππο ο τίτλος του πρωταθλητή»

Ο Λεύκιππος Ξάνθης μετά την ολοκλήρωση του 1ου γύρου του πρωταθλήματος της Γ Εθνικής «καμαρώνει» στα ψηλά του βαθμολογικού πίνακα, και με το 10-2 έχει θέσει βάσεις πρωταθλητισμού.

Ένα ρεκόρ το οποίο δεν είχαν προγραμματίσει στην ομάδα, σύμφωνα με τον πρόεδρο του τμήματος καλαθοσφαίρισης, Πέτρο Τσίλογλου, καθώς οι «ροσονέρι» θα έπρεπε κατά τον ίδιο να είναι...αήττητοι στο πρωτάθλημα.

Ο ισχυρός άνδρας της ακριτικής ομάδας εξήγησε στο baketa.gr, πως παρόλο που το τμήμα μετράει μόλις τέσσερα χρόνια ύπαρξης, έχουν βάλει τον πήχη… ψηλά και εκτός από τον τίτλο του πρωταθλητή έχουν στόχο να προσθέσουν το δικό τους λιθαράκι στο μπάσκετ του τόπου τους :

«Σαν σύλλογος ασχολούμαστε με το μπάσκετ τέσσερα χρόνια και φέτος είναι η δεύτερη χρονιά που συμμετέχουμε στο πρωτάθλημα της Γ ‘ Εθνικής. Από το ξεκίνημα της σεζόν είχαμε βλέψεις για την κορυφή. Θέλαμε με το τέλους του πρώτου γύρου να είμαστε αήττητοι, αλλά και οι ήττες είναι μέσα στο πρόγραμμα και καμία φορά γίνονται για καλό».

Ποια είναι η άποψη σας για τον 4ο όμιλο, ποια έχετε δει όλους του αντιπάλους : «Παίζουμε σε έναν όμιλο που όλα μπορούν να συμβούν. Ακόμα και οι ομάδες που είναι στην κορυφή βλέπετε ότι μπορούν να χάσουν από τις πιο αδύναμες. Αν δηλαδή βρεθείς σε μια κακιά μέρα, τότε ο πιο αδύναμος είναι αυτός που έχει το αβαντάζ».

Ο στόχος είναι δηλαδή ξεκάθαρα η άνοδος για τον Λεύκιππο : ««Στόχος μας φέτος είναι να ανέβουμε. Ακόμα πιο πολύ θέλουμε να τερματίσουμε πρωταθλητές στον όμιλο. Αυτός είναι ο πρώτος και κύριος στόχος».

Τι χρειάζεται μια ομάδα για να ανέβει κατηγορία : ««Χρειάζεται να είμαστε σοβαροί. Που νομίζω ότι εμείς την έχουμε. Να είμαστε δυνατοί και να ασχολούμαστε όλοι στην ομάδα. ο καθένας από το πόστο του αλλά όλοι να είμαστε εκεί για την ομάδα. μην αφήνουμε δηλαδή τις αρμοδιότητες ο ένας για τον άλλον».

Υπάρχουν παιδιά με ταλέντο στις ακαδημίες σας,που τους δίνεται τη δυνατότητα να αγωνιστούν και στην ανδρική ομάδα : ««Ήδη έχουμε δυο παιδιά που συμμετέχουν σε πολλά παιχνίδια του ανδρικού. Προσπαθούμε να παίρνουν συμμετοχή σε κάθε αγωνιστική, έστω και για κάποια λεπτά. Είναι αρχικό μέλημα του συλλόγου να βοηθάει τα παιδιά του και τα παιδιά των ακαδημιών του».

Ποιος είναι ο δικός σας προσωπικός στόχος : ««Η επιτυχία είναι να βάλουμε μικρά παιδιά, δικά μας παιδιά να παίξουν στο ανδρικό και να στηρίξουν την πρώτη ομάδα. Τώρα  και στα τέσσερα χρόνια που υπάρχει η ομάδα δεν ήταν δυνατό όλοι οι παίκτες να είναι γέννημα θρέμμα του Λεύκιππου. Φέτος κοιτάμε να έχουμε παιδιά από τον τόπο μας, την Ξάνθη. Και κοιτάμε να ανεβάσουμε παιδιά από τις ακαδημίες στην μεγάλη ομάδα».

Αυτή τη στιγμή μοιράζεστε την κορυφή με τον Μακεδονικό, παρόλα αυτά υπάρχει κάποια ομάδα που σας κίνησε το ενδιαφέρον σε δυναμική : ««Ο Μακεδονικός είναι καλή ομάδα αλλά και οι Ίκαροι Σερρών, βάση τα παιχνίδι που έκαναν απέναντι τον Λεύκιππο. Νομίζω ότι η δυάδα θα ξεκαθαρίσει τις επόμενες αγωνιστικές».

Έχετε κάνει απολογισμό για την ολοκλήρωση του πρώτου γύρου : ««Για μένα ήταν λίγο δύσκολο που χάσαμε τα δυο παιχνίδια. Το ένα δεν θα έπρεπε να το χάσουμε αλλά αυτά συμβαίνουν στο μπάσκετ. Η κακή μέρα μπορεί να σε οδηγήσει και στην ήττα. Εμείς πιστεύαμε ότι θα ήμασταν αήττητοι, έστω να κλείναμε και με μια ήττα. Παρόλα αυτά προχωράμε».

Ο κόσμος της Ξάνθης σας στηρίζει; Έρχεται στο γήπεδο : «Ο κόσμος εδώ στην Ξάνθης είναι δύσκολος. Φέτος πάντως έχουμε πιο πολύ κόσμο απ’ ότι τα προηγούμενα χρόνια. Μας στηρίζουν λίγο παραπάνω. Δεν ξέρω τι ακριβώς φταίει όμως έτσι είναι. Εμείς φέτος με τις ακαδημίες που έχουμε, με τα παιδιά που έχουμε, βλέπουμε ότι τα παιδιά σπρώχνουν και τους γονείς στο γήπεδο. Πιστεύουμε ότι θα το ανεβάσουμε το μπάσκετ στην Ξάνθης. Αν είμαστε γεροί και έρθει και η άνοδος νομίζω ότι θα ανεβεί μαζί με εμάς και το μπάσκετ στον τόπο μας».

Εκτός από την παρουσία σας στο παρκέ, ο Λεύκιππος έχει δράση και εξοαγωνιστική, θεωρείται ότι και αυτό βοηθάει στην προβολή της ομάδας : ««Όλα βοηθάνε. Προσπαθούμε κάθε μέρα και κάτι καλύτερο. Έχουμε κάνει αρκετά πράγματα τα οποία έχουμε κάνει και είμαστε πρωτοπόροι στην Ελλάδα. Όπως το διεθνές τουρνουά παίδων που κάναμε πριν δυο χρόνια. Σε αυτό το τουρνουά συμμετείχαν οι Παρτιζάν η Εφές και ο ΠΑΟΚ, με ομάδες αντίστοιχες. Φέτος συμμετείχαμε σε τουρνουά με τις μεγαλύτερες ομάδες από την Ελλάδα και πέρσι πήγαμε στην Κωνσταντινούπολη με την ομάδα του παιδικού και δώσαμε εκεί παιχνίδια. Παίξαμε δυο παιχνίδια με την Αναντολού. Τα παιδιά ενθουσιάζονται και εμείς πιστεύουμε ότι κάνουμε κάτι καλό».



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ