19.7 C
Athens
Πέμπτη, 9 Μαΐου, 2024

Τσέρι: «Κανείς δεν φοβάται πλέον τον Ολυμπιακό»

Ο Ολυμπιακός έχει χάσει πλέον την ταυτότητά του, ενώ δεν είναι πια η ομάδα που κάποτε φοβόταν ο αντίπαλος όπως εξήγησε ο Ουίλ Τσέρι μετά την ήττα τους από τη Φενέρμπαχτσε στο ΣΕΦ, στο πλαίσιο της 17ης αγωνιστικής της Ευρωλίγκας.

Ο 28άχρονος γκαρντ μίλησε στην κάμερα της Nova μετά το τέλος του ματς, δηλώνοντας αρχικά: «Σίγουρα, υπάρχει χρόνος να ανακάμψουμε. Έχουμε χάσει κάποια παιχνίδια που δεν θα έπρεπε. Πρέπει, όμως, να αποκτήσουμε σταθερότητα. Για να είμαι ειλικρινής, αυτή τη στιγμή δεν έχουμε ταυτότητα. Τη μία παίζουμε έτσι, την άλλη αλλιώς. Δεν ξέρεις ποια ομάδα μπορούμε να κερδίσουμε. Αυτό είναι πολύ άσχημο για τους φιλάθλους, αλλά και για εμάς. Κανείς δεν μας φοβάται. Θυμάμαι να βλέπω τον Ολυμπιακό παλιότερα και να νιώθω πως όποιος ερχόταν εδώ τον φοβόταν. Τώρα, είμαστε διαφορετική ομάδα, κανείς δεν μας φοβάται. Πρέπει να βρούμε την ταυτότητά μας».

Αναφορικά με το αγωνιστικό κομμάτι και τα αίτια της ήττας τους, στο φαληρικό στάδιο από το συγκρότημα της Κωνσταντινούπολης, πρόσθεσε: «Πολλά σουτ της Φενέρμπαχτσε ήρθαν εξαιτίας προβλημάτων που προέκυψαν από χαμένα αμυντικά ριμπάουντ. Όταν είσαι στην επίθεση, αυτά είναι τα σουτ που θες να παίρνεις. Όταν οι παίκτες βρουν ρυθμό -και ειδικά αυτοί της Φενέρμπαχτσε- το καλάθι αρχίζει να θυμίζει… ωκεανό. Η άμυνα είναι συνδυασμός ατομικής και ομαδικής δουλειάς. Δεν πρέπει να αφήνουμε μόνους τους αντιπάλους. Μας πληγώνει πολύ. Σήμερα (χθες, 02/01) δεν μπορούσε κανείς να τα βάλει με το Νάντο Ντε Κολό».

Κλείνοντας, δεν θα μπορούσε να μη σχολιάσει το μεγάλο ρεκόρ του Βασίλη Σπανούλη, ο οποίος είναι πλέον πρώτος σκόρερ στην ιστορία της Ευρωλίγκας. «Είναι εκπληκτικός. Εάν σκεφτεί κανείς τη δουλειά που έχει κάνει αυτός ο άνθρωπος… Μπορώ να πω πως μπερδεύτηκα όταν έγινε το ρεκόρ. Δεν κατάλαβα αρχικά. Μετά έφερα στο μυαλό μου πόσους πόντους ήθελε και είδα την αγάπη με την οποία τον περιβάλλει ο κόσμος», επεσήμανε ο Αμερικανός.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ