18.6 C
Athens
Τρίτη, 30 Απριλίου, 2024

“Τσέκαρε” το πρώτο εισιτήριο η Νίκη (pics)

Σε έναν τουλάχιστον εντυπωσιακό αγώνα, η Νίκη Λευκάδας κατάφερε να πάρει τη νίκη και την πρόκριση στο μεγάλο τελικό του Final Four επικρατώντας επί της Δάφνης Αγίου Δημητρίου με 73-68 . Ο πρώτος ημιτελικός στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία, με τις δύο ομάδες να προσφέρουν ένα απολαυστικό ντέρμπι με δυνατές εμφανίσεις, ικανοποιώντας και με το παραπάνω το κοινό στο γήπεδο Κλασίδου στα Χανιά. Η Νίκη Λευκάδας θα μάθει τον αντίπαλό της στον τελικό μετά και από το δεύτερο ημιτελικό ανάμεσα σε Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό.

H Νίκη Λευκάδας μπήκε ξεκάθαρα πιο δυνατά στο παιχνίδι με τις Νησιώτισσες να κάνουν ένα δυναμικό 6-0 στο ξεκίνημα της αναμέτρησης. Η Τζέιντ Ουόκερ ήταν καθοριστική για την ομάδα του Νίκου Δουβίτσα αφού με τα συνεχόμενα goal foul της έδωσε στη Νίκη Λευκάδας προβάδισμα 10 πόντων από πολύ νωρίς (12-2, 4'). Η Δάφνη Αγίου Δημητρίου ξεκίνησε να ανεβάζει ρυθμούς στο δεύτερο μισό της περιόδου, με την Τσίντομ να μειώνει σημαντικά στο -4 (20-16, 8') ενώ το τελικό 27-16 του δεκαλέπτου διαμόρφωσε η Νάιτ με εύστοχο σουτ δύο πόντων. Η εικόνα του παιχνιδιού άλλαξε σημαντικά στο δεύτερο δεκάλεπτο, με την Δάφνη να δείχνει πως δεν τα βάζει κάτω. Οι παίκτριες του Αντώνη Μπουμπού, που βρέθηκαν να χάνουν με 12 πόντους, όχι μόνο κατάφεραν να ανατρέψουν τη διαφορά αλλά και να περάσουν μπροστά στο σκορ με ένα εντυπωσιακό σερί 13-0, και τη Μαρία Τετενέ να δίνει το προβάδισμα κάνοντας το 30-31. Το παιχνίδι ήρθε στα ίσια με ένα εύστοχο σουτ της Τζέιμς (35-35, 19'), ενώ η ίδια λίγο αργότερα έκλεψε τη μπάλα και έβαλε και πάλι μπροστά τη Δάφνη. Η Νίκη Λευκάδας ωστόσο δεν είχε πει την τελευταία της λέξη, με την Έλενα Τσινέκε να κερδίζει καλάθι και φάουλ και να διαμορφώνει το τελικό 38-37 του ημιχρόνου.

Με την επιστροφή των δύο ομάδων στον αγωνιστικό χώρο, η Νίκη Λευκάδας συνέχισε να κρατάει το ρυθμό του αγώνα στα χέρια της, έχοντας πάντα τη Δάφνη Αγίου Δημητρίου να την ακολουθεί σε απόσταση αναπνοής. Στο δεύτερο μισό της περιόδου, και οι δύο ομάδες ανέβασαν ταχύτητες. Η Τζέιντ Ουόκερ έβαλε μπροστά τις Νησιώτισσες στο +7 (53-46, 28') Μπράουν και Τζέιμς ωστόσο ήταν εκεί για να μειώσουν εκ νέου τη διαφορά με το δεκάλεπτο να κλείνει στο 56-53 από ένα εύστοχο σουτ της Τζέιμς. To τέταρτο δεκάλεπτο, έγραψε "Νίκη Λευκάδας", αφού οι Νησιώτισσες είχαν το πάνω χέρι στο μεγαλύτερο μέρος της περιόδου, με την Τζέιντ Ουόκερ να είναι αυτή που οδηγεί μπρος ολοταχώς προς τον μεγάλο τελικό. Οι παίκτριες του Νίκου Δουβίτσα τα έκαναν όλα σωστά και δεν υπέκυψαν στην μεγάλη πίεση που τους άσκησε η Δάφνη Αγίου Δημητρίου. Το τελικό 73-68 διαμόρφωσε η Γούναρη με μία εύστοχη βολή.

Δεκάλεπτα: 27-16, 38-37, 56-53, 73-68

Διαιτητές: Μαλαμάς, Κωνσταντινίδου, Χριστινάκης

ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΟ:

Δε θα μπορούσε να είναι άλλο από την Τζέιντ Ουόκερ. Η Αμερικανίδα έκανε πραγματικά τα πάντα για τη Νίκη Λευκάδας, σημειώνοντας τους 35 από τους 73 πόντους της Νίκης ενώ παράλληλα είχε  4 ριμπάουντ και 6 ασίστ.

ΣΤΗ ΓΛΩΣΣΑ ΤΩΝ ΑΡΙΘΜΩΝ:

Οι δύο ομάδες βρίσκονταν πολύ κοντά σε όλη τη διάρκεια του αγώνα, αυτό όμως που κατάφερε να δώσει στη Νίκη Λευκάδας τη νίκη ήταν η μεγαλύτερη συνέπειά της στα ριμπάουντ και κυρίως στα επιθετικά. Οι Νησιώτισσες μάζεψαν 12 επιθετικά ριμπάουντ την ώρα που η Δάφνη Αγίου Δημητρίου είχε μόλις 4.

Δείτε τα στατιστικά του αγώνα ΕΔΩ



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ