17.7 C
Athens
Δευτέρα, 29 Απριλίου, 2024

«Τσέκαρε» το εισιτήριο ο Καναδάς, μπλεξίματα για Βραζιλία (vids)

Ο Καναδάς έκανε επίδειξη δύναμης στο Σάο Πάολο, διαλύοντας τη Βραζιλία με 94-67 και εξασφαλίζοντας εισιτήριο για το Παγκόσμιο Κύπελλο που θα διεξαχθεί στα παρκέ της Κίνας τον προσεχή Σεπτέμβριο.

Οι θριαμβευτές έπαιξαν δίχως τον γκαρντ της ΑΕΚ, Εξέβιερ Ράταν-Μέις, ωστόσο είχαν κορυφαίο έναν πρώην παίκτη του Ολυμπιακού. Ο λόγος για τον Κάιλ Ουίλτζερ των «ερυθρόλευκων». Ο νυν παίκτης της Μάλαγα σημείωσε 25 πόντους κι οδήγησε εκ του ασφαλούς το συγκρότημα του Ρόι Ράνα στη νίκη.

Για τους γηπεδούχους οι οποίοι ήταν ανταγωνιστικοί μόνο στο πρώτο δεκάλεπτο, ο Μαρκίνιο Σόουζα ξεχώρισε με 17 πόντους. Πλέον ο Καναδάς με ρεκόρ 8-2 πήρε το εισιτήριο για το Παγκόσμιο Κύπελλο, ενώ η Βραζιλία έχει 7-4 και είναι τρίτη, χωρίς να έχει όμως ακόμα εξασφαλίσει την πρόκρισή της.

Δείτε το αναλυτικό στατιστικό του αγώνα ΕΔΩ.

Λίγο αργότερα, η Βενεζουέλα δοκιμάστηκε στην έδρα των Παρθένων Νήσων και νίκησε δύσκολα 77-76. Βέβαια αυτή η νίκη ήταν απλά γοήτρου, καθώς είχε ήδη γίνει η πρώτη ομάδα από αυτόν τον όμιλο που είχε προκριθεί στα τελικά της Κίνας. Με τους γηπεδούχους έπαιξε και ο Ιβάν Άσκα του Κολοσσού ο οποίος πέτυχε 14 πόντους.

Δείτε το αναλυτικό στατιστικό του αγώνα ΕΔΩ.

Τέλος, στη Βαλδίβια, η Χιλή υποδέχτηκε τη Δομινικανή Δημοκρατία. Το κίνητρο των φιλοξενούμενων ήταν πολύ μεγαλύτερο και χωρίς να παίξουν σπουδαίο μπάσκετ πήραν το ροζ φύλλο αγώνα με 74-65. Με αυτήν την επικράτηση παρέμειναν στην τέταρτη θέση κι ελπίζουν ότι στα δύο προσεχή παιχνίδια θα μπορέσουν να κάνουν το κόλπο γκρόσο και να αφήσουν εκτός συνέχειας τους Βραζιλιάνους. Ο Ριγκομπέρτο Μεντόζα ηγήθηκε από πλευράς νικητών με είκοσι πόντους.

Δείτε το αναλυτικό στατιστικό του αγώνα ΕΔΩ.

Δείτε τη βαθμολογία των προκριματικών της ζώνης της Αμερικής ΕΔΩ.

Δείτε βίντεο από τις αναμετρήσεις:



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ