20.2 C
Athens
Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024

Τσάπας: “Προτεραιότητα στα Ελληνόπουλα” (vid)

H σημερινή ήττα από τον Παναθηναϊκό σήμανε και το τέλος της φετινής πορείας του Ιωνικού Νίκαιας. Ο Βαγγέλης Τσάπας όμως, ξεκαθάρισε πως οι Νικαιώτες έχουν ήδη αρχίσει να σχεδιάζουν την επόμενη σεζόν με τους Έλληνες σε πρώτο πλάνο.

"Είναι η τέταρτη χρονιά στην ομάδα, η οποία πριν από τέσσερα χρόνια ήταν στη Β’ Εθνική", τόνισε μιλώντας στην κάμερα της ΕΡΤ, για να συνεχίσει: "Μπορώ να πω πως η φετινή χρονιά είναι η πιο καλή και πιο κρίσιμη στην ιστορία του Ιωνικού. Φτάσαμε στα play offs όπου αντιμετωπίσαμε τον μεγαλύτερο αντιπαλο που μπορείς να έχεις στην Ελλάδα. Είμαστε πολύ χαρούμενοι γιατί μπήκαμε στο γήπεδό μας το ανακαινισμένο, καταφέραμε να δώσουμε βάρος στην παρουσία που έχουν τα  Ελληνόπουλα στο παρκέ, κάτι που του χρόνου θα είναι ακόμη μεγαλύτερο. Καταφέραμε να σωθούμε σχετικά γρήγορα και είχαμε και την εμπειρία των πλέι οφ που ήταν κάτι όμορφο. Η θέση δεν έχει τόσο ενδιαφέρον από τη στιγμή που εξασφαλίζεις την παραμονή, αλλά το να παίξουνε τα παιδιά. Η φετινή είναι μια επιτυχία που ανήκει κυρίως στα παιδιά και στους προνητές. Και θα ήθελα να ευχαριστήσω τον κ. Τσίκληρα που ήταν παρών όποτε του ζητήθηκε και βοήθησε την ομάδα και έδωσε έμπνευση στα παιδιά".

Οι Έλληνες παίκτες είναι σε πρώτο πλάνο για τον Ιωνικό και ο Τσάπας εξηγεί γιατί: "Είναι ξεκάθαρο γα μένα ότι με τον τρόπο που λειτουργούν οι ομάδες από το έξι και κάτω, το να έχεις έξι ξένους παίκτες που σου δίνεται η δυνατότητα από τον κανονισμό και οι μισοί να είναι μέτριας αξίας, είναι καλύτερο να έχεις τρεις-τέσσερις ξένους και περισσότερα Ελληνόπουλα. Είναι κάτι που αρέσει και περισσότερον στον κόσμο να το βλέπει Το μπάσκετ είνα ενα προίόν και πρέπει να αρέσει σε αυτούς που το βλέπουν. Υπάρχει πάντα μια δυσκολία να εμπιστευτούν τα νέα παιδιά το πρότζεκτ, ίσως γιατί πιστεύουν πως πηγαίνοντας σε μια μεγάλη ομάδα θα είναι κάτι καλύτερο. Πιστεύω όμως πως τα δικά μας παιδιά που έπαιξαν φέτος έδειξαν το δρόμο και για τα επόμενα. Πιστεύω πως τα παιδιά αυτά πρέπει να παίζουν 25-30 λεπτά και να είναι έτοιμα όταν έρθει η πρόταση από μεγαλύτερη ομάδα".

Ο Τσάπας ρωτήθηκε και για τον Βαγγέλη Αγγέλου, ο οποίος μεταπήδησε στην ΑΕΚ: "Ο Αγγέλου βοήθησε πολύ. Ήταν στην αρχική συμφωνία μας. Ο κ. Αγγέλου και ο Μαυροκεφαλίδης δεν είναι επιπέδου Ιωνικού. Είναι υψηλότερου επιπέδου. Η λογική είναι "ξέρουμε πως δεν είστε για εδώ, βοηθήστε μας τώρα και ανά πάσα στιγμή αν βρείτε κάτι άλλο, μπορείτε να φύγετε". Άρα όταν ήρθε η πρόταση ήμασταν από τους πρώτους που είπαμε "ο.κ.". Αυτή είναι και η λογική για τα Ελληνόπουλα. Ελάτε εδώ, να παίξετε, αποδείξτε το και θα σας βλέπουν. Όταν σας δουν θα έχετε καλύτερο μέλλον. Όταν δεν σε βλέπουν να παίζεις είναι αλλιώς. Έχουν αλλάξει ταχύτητες σε πολλά πράγματα στον αθλητισμό".

Στα σκαριά είναι και ο σχεδιασμός για την επόμενη σεζόν: "Μετά από την παραμονή είχαμε υποχρέωση να σεβαστούμε την ίδια την ομάδα και να πάμε για ότι καλύτερο. Έχουμε όμως και τον σχεδιασμό για τη νέα χρονιά. Ο Χουγκάζ έχει συμβόλαιο. Ο Τολιόπουλος είναι δανεικός, άρα δεν είναι στη δική μας ευχέρεια. Θα θέλαμε να μείνει και προς τιμήν του και ήταν ο πρώτος που είπε αμέσως "ναι" πέρυσι το καλοκαίρι. Είναι ένα παιδί που έχει αυτή τη διάθεση, δικό μας πλέον παιδί. Από τους Έλληνες δεν θέλουμε να αφήσουμε κανέναν να φύγει. Εκτός αν έρθει μια πολύ σοβαρή πρόταση. Εννοείται τότε θα ανοίξουμε το δρόμο".



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ