22.8 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Τρομερή Ζάλγκιρις “καβάλησε” την Χίμκι! (vid)

Το εκπληκτικό ντεμαράζ πρόκρισης της Ζάλγκιρις δεν έχει τέλος. Το 96-85 επί της Χίμκι ήταν η 6η νίκη στους τελευταίους επτά αγώνες για την ομάδα του Σαρούνας Γιασικεβίτσιους, που όχι μόνο έπιασε στις 12 νίκες τον αντίπαλό της, αλλά κάλυψε και την διαφορά των εννέα πόντων που είχε χάσει στην Μόσχα, παίρνοντας προβάδισμα για μια θέση στην πρώτη οκτάδα!

 Η Ζάλγκιρις ήταν καταιγιστική στο πρώτο ημίχρονο από το πρώτο λεπτό. Το 29-15 του δεκαλέπτου ήρθε με ξέσπασμα μετά το 20-15, με τον Σβεντ να βλέπει μπλοκαρισμένους όλους τους συμπαίκτες του και να προσπαθεί να κάνει τα πάντα, αλλά να υποχρεώνεται σε λάθη. Στο 16' η διαφορά πήγε στο +19 για την Ζάλγκιρις, 42-23, με τον Λεντέι να έχει πάρει την μπαγκέτα από τους περιφερειακούς που πάντως παρέμεναν εύστοχοι και το ημίχρονο έληξε με 50-34 και τα 2-8 λάθη να είναι μια ενδεικτική επίδοση.

Η Χίμκι συνηθίζει να ζει ή να πεθαίνει με το σουτ και στην τρίτη περίοδο με αυτό μπήκε στο ματς. Τίμα και Γερέμπκο τα έβαζαν από παντού, ο Σβεντ ηρέμησε παίρνοντας βοήθειες και οι Ρώσοι ροκάνισαν την διαφορά φτάνοντας στο 64-58 του δεκαλέπτου, που τους είχε βάλει και πάλι στην διεκδίκηση της νίκης. 

Η τελευταία περίοδο εξελίχθηκε σε μια... ρουλέτα διαφοράς. Ολα στρέφονταν πέριξ του "9", ο Ρίβερς ήταν το αντίδοτο των γηπεδούχων στα τρίποντα της Χίμκι, όμως συνεχόμενα λάθη των φιλοξενούμενων στο τελευταίο λεπτό, έφεραν το πανηγυρικό +11 για την Ζάλγκιρις.

ΑΡΙΣΤΟΣ ΜΕΤΑΞΥ ΚΑΛΩΝ: Ο Λεκαβίτσιους άλλαξε τον ρυθμό για την Ζάλγκιρις στα δύσκολα, ο Ρίβερς την ξεκόλλησε στην τελευταία περίοδο, όμως, το παιχνίδι του Ζακ Λεντέι ήταν απίστευτο. Εβαλε και το γκολ - φάουλ κερασάκι στην τούρτα που κλείδωσε την διαφορά και ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής ίσως της σημαντικότερης νίκης στην σεζόν.

ΜΕ ΤΗΝ ΓΛΩΣΣΑ ΤΩΝ ΑΡΙΘΜΩΝ: Από όπου και να... κοιτάξει την Ζάλγκιρις, βγάζει την εικόνα μιας ομάδας απόλυτα προσηλωμένης στον στόχο. Εβαλε 96 πόντους, είχε 72% στα δίποντα(!) και 50 % στα τρίποντα, ενώ έμεινε σε μονοψήφιο αριθμό λαθών (9) σε ένα ματς υψηλού τέμπο.

 Δείτε τα στατιστικά του αγώνα ΕΔΩ.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ