22.2 C
Athens
Κυριακή, 5 Μαΐου, 2024

Τρομάζουν Εφές και Λάρκιν, άλωσαν και τη Μαδρίτη

Νέος θρίαμβος για την Αναντολού Εφές η οποία με ηγέτη τον φοβερό και τρομερό Σέιν Λάρκιν νίκησε εκτός έδρας τη Ρεάλ Μαδρίτης με 80-75, στο μεγάλο ντέρμπι με το οποίο έπεσε η αυλαία της 21ης αγωνιστικής της κανονικής περιόδου της EuroLeague.

Η περσινή φιναλίστ της διοργάνωσης φέτος δεν αστειεύεται και το απέδειξε σε μία ακόμα περίπτωση, καθώς επί της ουσίας εξασφάλισε την πρωτιά στην κανονική περίοδο φτάνοντας το ρεκόρ της στο 18-3, ενώ η «Βασίλισσα» έχασε σε τρίτη σερί αναμέτρηση και μοιράζεται τη δεύτερη θέση με την ΤΣΣΚΑ Μόσχας και την Μπαρτσελόνα, καθώς όλες στέκονται στο 15-6.

Οι δύο ομάδες είχαν από μία σημαντική απουσία (Ράντολφ για τους γηπεδούχους, Μίτσιτς για τους φιλοξενούμενους), όμως η αναμέτρηση ήταν όπως ακριβώς αναμενόταν. «Σκυλομαχία» δηλαδή. Μετά το δυναμικό ξεκίνημα της Ρεάλ και το γρήγορο 14-5, οι παίκτες του Εργκίν Αταμάν αντέδρασαν και το παιχνίδι έγινε ντέρμπι από νωρίς.

Αυτός που θα το έκρινε όμως ήταν στην πλευρά της Εφές και ήταν ο συνήθης ύποπτος. Ο Σέιν Λάρκιν αποτέλεσε άλυτο πρόβλημα κι επί της ουσίας οδήγησε την ομάδα του στον θρίαμβο με 80-75, παρά τις προσπάθειες των γηπεδούχων.

«ΔΑΙΜΟΝΑΣ» ΚΑΙ ΕΚΤΕΛΕΣΤΗΣ: Ο Λάρκιν τελείωσε το παιχνίδι με 32 πόντους και θα πάρει σπίτι του το βραβείο του MVP της αγωνιστικής για τέταρτη σερί εβδομάδα. Είχε 7/7 βολές, 5/8 δίποντα και 5/6 τρίποντα. Ωστόσο ο Αμερικανός δεν ήταν ο μόνος εκτελεστής των Μαδριλένων. Κι αυτό διότι ο Τίμπορ Πλάις έδειξε χαρακτήρα και με 13 πόντους και μεγάλα σουτ στο φινάλε υπέγραψε κι αυτός το μεγάλο διπλό. Για τους ηττημένους ο Τρέι Τόμπκινς σταμάτησε στους 15 πόντους.

ΜΕ ΤΗ ΓΛΩΣΣΑ ΤΩΝ ΑΡΙΘΜΩΝ: Η Ρεάλ είχε έντονα παράπονα για τη διαιτησία και κυρίως για το γεγονός ότι εκτέλεσε μόλις έξι βολές (6/6) και η Εφές είχε 20/23, αλλά το στατιστικό που έκρινε την αναμέτρηση ήταν τα 10/19 τρίποντα της Εφές, με τη «Βασίλισσα» να μένει χαμηλά για τα δεδομένα της με 11/33.

Δείτε τα στατιστικά του αγώνα ΕΔΩ.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ