22.7 C
Athens
Σάββατο, 18 Μαΐου, 2024

Τρολάρισμα των αριθμών

Για τρία δεκάλεπτα ο Ολυμπιακός ήταν παιχνίδι στα χέρια της Ζαλγκίρις. Για τρία δεκάλεπτα έβλεπε έναν εφιάλτη. Ένα δεκάλεπτο, το τελευταίο, του επέτρεψε όχι βέβαια να κάνει την ανατροπή αλλά να αποτρέψει τη συντριβή. Ήταν το δεκάλεπτο που τον οδήγησε στο καλύτερο εκτός έδρας παιχνίδι του στη φετινή Ευρωλίγκα.

 

Δεν το λέμε εμείς αλλά οι αριθμοί βάσει των οποίων το τελευταίο από τα 17 εκτός έδρας παιχνίδια των ερυθρόλευκων, ήταν και το καλύτερο. Το συνολικό index τους ήταν 99 βαθμοί, τρεις περισσότεροι από το ματς στο ΟΑΚΑ με τον Παναθηναϊκό.

 

Μέσα από την 4η περίοδο ο Ολυμπιακός μάζεψε την έκταση της ήττας του. Σημειώνοντας 35 πόντους έφτασε στην καλύτερη φετινή επίδοση του αφού είχε 34 στην 1η περίοδο του εντός έδρας παιχνιδιού με τη Φενέρμπαχτσε. Έτσι τελείωσε το παιχνίδι με 91 πόντους, στην κορυφαία εκτός έδρας επίδοση του καθώς είχε 90 στην Πόλη με τη Φενέρ.

 

Ο Ολυμπιακός έμεινε σε μονοψήφιο αριθμό λαθών σε εκτός έδρας παιχνίδι για πρώτη φορά μετά την πρώτη φετινή έξοδο του κόντρα στη Μακάμπι. Και τότε είχε εννιά όπως και σήμερα.

 

Ολα αυτά μοιάζουν με στατιστικό τρολάρισμα γιατί η πραγματικότητα ήταν διαφορετική αφού η Ζαλγκίρις στον αντίποδα είχε 117 βαθμούς, τους περισσότερους από κάθε άλλη ομάδα σε φετινό ματς με τον Ολυμπιακό. 115 είχε η Μπασκόνια στη Βιτόρια.

 

Είναι σε κάθε περίπτωση σαφές πως με αυτό το αμυντικό παθητικό ο Ολυμπιακός δεν θα μπορούσε να διεκδικήσει κάτι περισσότερο σε έναν “τελικό” όπως ο αποψινός. Οι ερυθρόλευκοι δέχτηκαν για πρώτη φορά σε ματς πλέι οφ “100άρα” ενώ είχαν για πρώτη φορά στη σεζόν παθητικό 50+ πόντων στο ημίχρονο.

 

Το παθητικό των 101 πόντων συνιστά αφενός αρνητικό ρεκόρ περιόδου -είχε δεχτεί 90 από την Μπαρτσελόνα στο ΣΕΦ- κι αφετέρου αρνητικό ρεκόρ 12ετίας σε παιχνίδι 40 λεπτών. Είχε δεχτεί 101 πόντους από τη Μακάμπι στις 5 Ιανουαρίου 2006.

 

Η Ζαλγκίρις πήγε ψηλά το σκορ παρότι δεν σημείωσε ούτε πόντο στον αιφνιδιασμό. Ήταν η 4η φορά φέτος στην οποία ο Ολυμπιακός δεν δέχτηκε ούτε πόντο στο transition μετά τα ματς στο Μιλάνο, στη Μαδρίτη και με τη Φενέρμπαχτσε εντός έδρας.

 

Στον αντίποδα όμως η άμυνα του Ολυμπιακού πλήρωσε τα λάθη της αφού από αυτά οι Λιθουανοί σημείωσαν 15 πόντους -μόλις πέντε είχαν οι ερυθρόλευκοι- που είχαν 20 στο ματς της Τρίτης με αυτόν τον τρόπο.

 

Photo Credits: Eurokinissi



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ