18.2 C
Athens
Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024

Τριπλό, κόκκινο, αμυντικό ρεκόρ

Είναι προφανές ότι ο Ολυμπιακός “έχτισε” μέσα από την άμυνα του τη νίκη του στο χθεσινό ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό. Η ομάδα του Ντέιβιντ Μπλατ σημείωσε τρεις κορυφαίες αμυντικές επιδόσεις της για τη φετινή Ευρωλίγκα.

 


Πιο συγκεκριμένα...

 


Οι 65 πόντοι που δέχτηκε είναι η καλύτερη, εντός έδρας αμυντική επίδοση του αφού η προηγούμενη ήταν εκείνη των 70 που δέχτηκε από την Μπουντούτσνοστ. Στην πραγματικότητα οι 65 πόντοι συνιστούν την κορυφαία αμυντική επίδοση των τελευταίων 16 εντός έδρας αγώνων του Ολυμπιακού στην Ευρωλίγκα. Το προηγούμενο χαμηλότερο παθητικό ήταν εκείνο των 64 πόντων που δέχτηκε πέρσι από τη Μακάμπι (94-64).

 


Η δεύτερη περίοδος ήταν αυτή μέσα από την οποία ουσιαστικά κρίθηκε το ντέρμπι. Οι “ερυθρόλευκοι” ισοφάρισαν στη διάρκεια της την καλύτερη αμυντική επίδοση τους στη φετινή Ευρωλίγκα, δεχόμενοι μόλις 11 πόντους όσους είχαν δεχτεί και στην τρίτη περίοδο του παιχνιδιού με τη Φενέρμπαχτσε.

 


Ο Ολυμπιακός περιόρισε το παιχνίδι του Παναθηναϊκό στο ανοιχτό γήπεδο αφού δέχτηκε μόνο δύο πόντους από αιφνιδιασμούς, ισοφαρίζοντας την καλύτερη αμυντική επίδοση του στη διοργάνωση. Δύο είχε δεχτεί και στα εκτός έδρας παιχνίδια με την Μπασκόνια και την Μπαρτσελόνα.

 


Σε ένα παιχνίδι στο οποίο και οι δύο ομάδες πήραν σκορ από δεύτερες επιθέσεις, ο Ολυμπιακός είχε 23 (έναντι 17 του Παναθηναϊκού) στην κορυφαία φετινή επίδοση του αφού είχε 20 πόντους στο παιχνίδι με την Μπαρτσελόνα.

 


Τρία αρνητικά ρεκόρ για τον Παναθηναϊκό

 


Ο Παναθηναϊκός εκτέλεσε λιγότερες βολές από κάθε άλλο παιχνίδι του, μόλις έξι. Ευστοχώντας στις τρεις σημείωσε και τη χειρότερη επίδοση του αφού δεν έπεσε στον πρώτο γύρο κάτω από το 57%.

 


Αρνητικό ρεκόρ για τα παιχνίδια μακριά από το ΟΑΚΑ, αποτελούν τα τέσσερα κλεψίματα που είχε ο Παναθηναϊκός αφού το προηγούμενο ήταν τα έξι των αγώνων με την Εφές και την Μπασκόνια.

 


Ακόμη, οι 23 πόντοι που δέχτηκε από τα επιθετικά ριμπάουντ του Ολυμπιακού, συνιστούν αρνητικό ρεκόρ περιόδου αφού το προηγούμενο ήταν εκείνο των 19 που δέχτηκε από την ΤΣΣΚΑ.

 


Στον αντίποδα...

 


Οι “πράσινοι” ισοφάρισαν τις κορυφαίες εκτός έδρας επιδόσεις τους με τα 12 επιθετικά και τα 32 συνολικά ριμπάουντ. Τις ίδιες είχαν και στα παιχνίδια με την Εφές και τη Χίμκι.

 


Στην προσπάθεια να μαζέψει τη διαφορά, ο Παναθηναϊκός έκανε επιμέρους σκορ 25-20 στην τέταρτη περίοδο, ισοφαρίζοντας την καλύτερη επιθετική, εκτός έδρας επίδοση του αφού 25 πόντους είχε και στην πρώτη περίοδο του παιχνιδιού με τη Χίμκι.

 


Photo Credits: Eurokinissi



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ