19.9 C
Athens
Τρίτη, 1 Οκτωβρίου, 2024

Τριπλέτα έδρας (vids)

Η 18η αγωνιστική της Ευρωλίγκα ξεκίνησε και είχε... αφιλόξενες έδρες πλησιάζοντας προς το τέλος αυτής της «διαβολοβδομάδας», μαζί με μια πρώτη ήττα για τα ελληνικά χρώματα, αυτή του Ολυμπιακού στη Μαδρίτη.

Ο Ολυμπιακός δεν τα κατάφερε στη Μαδρίτη, με τη Ρεάλ να επιβάλλει το δικό της νόμο με 94-78. Η κάτι παραπάνω από αξιέπαινη για 35 λεπτά προσπάθεια του συνόλου του Ντέιβιντ Μπλατ, δεν ήταν αρκετή για να φέρει μια υπέρβαση, που αναζητείτο στη «μάχη» για το πλεονέκτημα, καθώς δεν κατάφερε επί της ουσίας να περιορίσει το υψηλό τέμπο της Ρεάλ και, μοιραία, το αρνητικό αποτέλεσμα ήρθε.

Ο δρόμος της τετράδας στρώνεται... με ροδοπέταλα για την Αναντολού Εφές, που κέρδισε και την Χίμκι με 81-72. Η τουρκική ομάδα χρειάστηκε ένα καλό τρίτο δεκάλεπτο, για να καταπολεμήσει τη μαχητικότητα των παικτών του Γιώργου Μπαρτζώκα, με αποτέλεσμα πια να φτάσει στη 12η φετινή της νίκη και να πετύχει απόλυτα σε αυτή τη διπλή εβδομάδα, μένοντας μόνη στην τέταρτη θέση.

Η Φενέρμπαχτσε πήγε... στον αυτόματο πιλότο και δε δυσκολεύτηκε να φτάσει στο 78-61 κόντρα στη Ζαλγκίρις. Η διαφορά δυναμικότητας των δύο πλευρών φάνηκε από νωρίς, οι πρωταθλητές Τουρκίας επέστρεψαν στις επιτυχίες χωρίς να... ξεσπάσουν ακριβώς, αλλά πολύ περισσότερο είναι η λιθουανική ομάδα, που τη δεδομένη στιγμή δε μοιάζει ικανή να ανατρέψει την κατάσταση στη «μάχη» της οκτάδας.

Τα αποτελέσματα της 18ης αγωνιστικής:

Πέμπτη 10/1:

Αναντολού Εφές-Χίμκι 81-72
Φενέρμπαχτσε-Ζαλγκίρις 78-61
Ρεάλ Μαδρίτης-Ολυμπιακός 94-78

Παρασκευή 11/1:

ΤΣΣΚΑ Μόσχας-Μακάμπι Τελ Αβίβ
Μπουντούτσνοστ-Νταρουσάφακα
Μπασκόνια-Γκραν Κανάρια
Μπάγερν Μονάχου-Αρμάνι Μιλάνο
Μπαρτσελόνα-Παναθηναϊκός

Δείτε τη βαθμολογία ΕΔΩ.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ