17.1 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Τριαντόπουλος: «Οι νίκες αγοράζονται με χρήματα, τα υπόλοιπα όχι»

Σε εξέλιξη βρίσκεται αυτή τη στιγμή η συνέντευξη Τύπου του Πανθηναϊκού. Πρώτος πήρε το λόγο ο Τάκης Τριαντόπουλος, ο οποίος, μετά και την αποχώρηση του Μάνου Παπαδόπουλου, αναλαμβάνει χρέη Προέδρου, πέρα από τη διαχείρηση των οικονομικών πόρων που του είχε αναθέσει κατά την αποχώρησή του ο κύριος Δημήτρης Γιαννακόπουλος. Στο πλάι του οι Φραγκίσκος Αλβέρτης και Δημήτρης Διαμαντίδης σε ρόλο General Manager.

Σε ότι αφορά στο τεχνικό τιμ, αυτό αποτελείται από τους Γιώργο Βόβορα, Θανάση Γιαπλέ, Γιάννη Σιούτη και Κώστα Χαραλαμπίδη. Τεχνικός διεθυντής ο Νίκος Παππάς, Team Manager και υπέθυνος ακαδημιών ο Γιώργος Καλαϊτζής.

Aναλυτικά όσα ειπώθηκαν από τον κ. Τριαντόπουλο:

 

«Θέλω να ξεκινήσω κάνοντας μια γενική τοποθέτηση για τη σημερινή κατάσταση. Πριν λίγο καιρό ο κ. Γιαννακόπουλος ανακοίνωσε πως σταματάει την ενασχόλησή του με τον Παναθηναϊκό και την πρόθεσή του να μεταβιβάσει τις μετοχές, εφόσον βρεθεί αγοραστής. Μου ζητήθηκε να αναλάβω μαζί με τον κ. Παπαδόπουλο την επόμενη μέρα, με στόχο να μείνει η ομάδα σε ένα αξιοπρεπές επίπεδο μέχρι να βρεθεί αγοραστής. Ο ρόλος μου θα ήταν τεχνοκρατικός. Δέχτηκα να στηρίξω την προσπάθεια, έχοντας και την εμπειρία της προηγούμενης θητείας μου. Είχε γίνει μια σοβαρή προσπάθεια τότε, φέραμε μεγάλους χορηγούς, κάναμε ρεκόρ στα διαρκείας, ιδρύσαμε και τις ακαδημίες. Πριν λίγες μέρες ο κ. Παπαδόπουλος αποφάσισε να παραιτηθεί για τους δικούς του λόγους. Υπό το φόβο να δημιουργηθεί ένα μεγάλο κενό σε μια κρίσιμη στιγμή, συμφώνησα με τον κ. Γιαννακόπουλο να αναλάβω αυτή την τιμητική θέση. Δεν επιθυμώ να παριστάνω τον παράγοντα, δεν έχω αυτή την εμπειρία. Θέλαμε παναθηναϊκές προσωπικότητες να ηγηθούν της προσπάθειες. Αλβέρτης - Διαμαντίδης, τα λόγια είναι περιττά. Δώσαμε τα χέρια και αρχίσαμε τον σχεδιασμό της δύσκολης και ιδιαίτερης χρονιάς.
 
Δύσκολη λόγω της αποχώρησης της οικογένειας Γιαννακόπουλου και της κατάστασης με τον κορονοϊό. Ο κ. Γιαννακόπουλος μας έδωσε το ελεύθερο να κινηθούμε όπως εμείς νομίζουμε σε όλα τα ζητήματα, όπως και στα θέματα Euroleague - Θύρας 13. Κάναμε συνάντηση και με τους δύο. Υπογράψαμε την αναγνώριση των συνδέσμων ως ΚΑΕ. Μόνο ενωμένοι μπορούμε να προχωρήσουμε στη δύσκολη χρονιά που έρχεται. Δίπλα μας θα έχουμε ανθρώπους με ιστορία και αγάπη για τον ΠΑΟ. Θα ακολουθήσουμε το μοντέλο που προτείνει η Ευρωλίγκα, που στηρίζεται σε τρεις άξονες: επιχειρηματικό κομμάτι, οικονομικό και νομικό και μετά το ρόστερ. GM θα είναι οι Αλβέρτης - Διαμαντίδης, πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος εγώ. Στο επιχειρηματικό κομμάτι τον ρόλο του επιχειρηματικού διευθυντή αναλαμβάνει ο κ. Σταύρος Ντίνος. Πολλά χρόνια δίπλα μας, την τελευταία διετία ήταν στον ΑΟ. Θα αναλάβει τα καθήκοντά του στην ΚΑΕ. Προπονητής μας θα είναι ο κ. Βόβορας με συνεργάτες τους Χαραλαμπίδη, Γιαπλέ και Σιούτη. Τεχνικός Διευθυντής ο Νίκος Παππάς, team manager ο Γιώργος Καλαϊτζής. Συνεργάτης του ο κ. Ασημακόπουλος. Το υπόλοιπο σταφ παραμένει ως έχει.
 
Ο Παναθηναϊκός είναι πολύ περισσότερα από τα 40' στο παρκέ. Είναι η μεγαλύτερη ομάδα της Ελλάδας και μία από τις κορυφαίες τις Ευρώπης. Πρέπει να κρατήσουμε ζωντανή την κληρονομιά της οικογένειας Γιαννακόπουλου. Οι νίκες αγοράζονται με χρήματα, τα υπόλοιπα όχι. Τα υπόλοιπα χτίζονται. Ζητάμε από όλους να στηρίξουν την προσπάθεια. 
Το '15 αποφασίσαμε να αρχίσουμε τις ακαδημίες με τον Φραγκίσκο. Τότε μπήκαν τα capital controls. Σκεφτήκαμε μήπως πρέπει να αλλάξουμε κάτι στον προγραμματισμό μας. Σηκώθηκε ο Φραγκίσκος, χτύπησε το χέρι στο τραπέζι και είπε: "Τι λέτε ρε. Είμαστε ο ΠΑΟ. Δεν γίνεται να κάνουμε πίσω".
 
Ευχαριστώ πολύ».
 



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ