23.1 C
Athens
Δευτέρα, 29 Απριλίου, 2024

Τρεις πρωθυπουργοί στο 3Χ3 των Ολυμπιακών Αγώνων (pics, vids)

Στο Τόκιο και στο τουρνουά 3Χ3 των Ολυμπιακών Αγώνων βρέθηκαν οι Πρωθυπουργοί της Γαλλίας, της Πολωνίας και της Μογγολίας, ενώ συνομίλησαν και με τον γενικό γραμματέα της FIBA, Ανδρέα Ζαγκλή. Οι Εμανουέλ Μακρόν, Αντρέι Ντούντα και Λουβσαναμσραιν Ογιουν-Ερντεν δεν έκρυψαν τον ενθουσιασμό τους για το ξεχωριστό θέαμα που προσφέρει το 3Χ3 του μπάσκετ.

 

 

Ο Γάλλος πρόεδρος είπε: «Ηταν η πρώτη φορά που είδα από κοντά το 3x3 και πρέπει να πω ότι είναι φανταστικό. Είναι εντυπωσιακό και ιδιαίτερα από πλευράς αθλητικότητας. Είναι 10 λεπτά όπου οι ομάδες παίζουν χωρίς σταματημό και με πολύ έντονη αυτοδιαχείριση. Είναι εκπληκτικό».

 

 


Ο πρόεδρος της Πολωνίας, Αντρέι Ντούντα, επισκέφθηκε το πρωί το venue του 3x3, παρακολουθώντας τον αγώνα Πολωνία-Λετονία και του άρεσε τόσο πολύ που το απόγευμα επέστρεψε για να δει την ομάδα της χώρας του να κερδίζει σε έναν δραματικό αγώνα, της Ιαπωνία. 

 

 

 

Ο πρόεδρος της Μογγολίας Λουβσαναμσραιν Ογιουν-Ερντεν με τον γενικό γραμματέα της FIBA Ανδρέα Ζαγκλή

 

Για πρώτη φορά στην ιστορίας της, η Μογγολία εκπροσωπείται σε Ολυμπιακούς Αγώνες με μία Εθνική ομάδα. Μέχρι την έναρξη του τουρνουά 3x3 η ασιατική χώρα, εκπροσωπείτο μονίμως σε ατομικά αθλήματα.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ