25 C
Athens
Δευτέρα, 16 Σεπτεμβρίου, 2024

Τρεις… θρόνοι, τέσσερις μνηστήρες

Η κανονική περίοδος της Ευρωλίγκας βαδίζει προς το τέλος της και το ενδιαφέρον κορυφώνεται, καθώς μεταξύ των τεσσάρων ομάδων που παλεύουν για τις τρεις τελευταίες θέσεις που θα κλείσουν την οκτάδα βρίσκονται ο Παναθηναϊκός και ο Ολυμπιακός.

Ας τα πάρουμε όμως με τη σειρά. Οι δύο ελληνικές ομάδες, η Αρμάνι Μιλάνο και η Μπασκόνια έχουν ρεκόρ 14-13.

Ο μοναδικός αγώνας που εκκρεμεί ανάμεσα σε δύο εκ των τεσσάρων διεκδικητών είναι αυτός της Παρασκευής (22/3, 21.45) που θα γίνει στην Ιταλία μεταξύ της Αρμάνι και του Παναθηναϊκού.

Στις διπλές ισοβαθμίες τα πράγματα είναι ξεκάθαρα, αλλά υπάρχουν πιθανότητες ακόμα και για τετραπλή με συνδυασμό αποτελεσμάτων. Τα σενάρια είναι πάρα πολλά και δεν γίνεται να συγκεντρωθούν... Θα αναλύσουμε όμως τα μέχρι τώρα δεδομένα.

Οι διπλές ισοβαθμίες

Ο Παναθηναϊκός σε διπλή ισοβαθμία δεν υπερτερεί ούτε με Ολυμπιακό, ούτε με Μπασκόνια, ενώ θα πρέπει να νικήσει με 4 πόντους την Αρμάνι για να είναι από πάνω της. 

Ο Ολυμπιακός υπερτερεί σε διπλή ισοβαθμία με τον Παναθηναϊκό και την Μπασκόνια, αλλά υστερεί στην πιθανότητα διπλής με την Αρμάνι.

Η Μπασκόνια υπερτερεί με Παναθηναϊκό και Αρμάνι αλλά μένει πίσω σε πιθανή ισοβαθμία με τον Ολυμπιακό.

Τέλος οι πρωταθλητές Ιταλίας έχουν την ισοβαθμία με τον Ολυμπιακό, δεν την έχουν με την Μπασκόνια, ενώ εκκρεμεί το δεύτερο παιχνίδι τους με τον Παναθηναϊκό, έχοντας νικήσει στο ΟΑΚΑ με 86-83.

Οι τριπλές ισοβαθμίες

Αν ισοβαθμήσουν ο Παναθηναϊκός με τον Ολυμπιακό και την Αρμάνι, θα εξαρτηθεί από το αποτέλεσμα του αγώνα των Ιταλών με τους «πράσινους».

Αν ισοβαθμήσει ο Παναθηναϊκός με Μπασκόνια και Αρμάνι ισχύει ξανά το ίδιο, καθώς εκκρεμεί η κρίσιμη αναμέτρηση της Παρασκευής (22/3).

Αν ισοβαθμήσει ο Παναθηναϊκός με τον Ολυμπιακό και την Μπασκόνια τότε εκτός μένουν οι Βάσκοι λόγω των δύο ηττών τους από τους «ερυθρόλευκους».

Σε περίπτωση ισοβαθμίας ανάμεσα στον Ολυμπιακό, την Αρμάνι και την Μπασκόνια, ο Ολυμπιακός και η Αρμάνι είναι πάνω από τους Βάσκους.

Τετραπλή ισοβαθμία

Στο απίθανο αυτό σενάριο θα πρέπει να γίνει γνωστό το αποτέλεσμα του αγώνα της Αρμάνι με τον Παναθηναϊκό.

Το πρόγραμμα των ομάδων

Παναθηναϊκός: Αρμάνι Μιλάνο εκτός, Ρεάλ Μαδρίτης εντός, Μπουντούτσνοστ εντός

Ολυμπιακός: Γκραν Κανάρια εκτός, Ζαλγκίρις εντός, Νταρουσάφακα εντός

Μπασκόνια: Ρεάλ Μαδρίτης εντός, Αναντολού Εφές εντός, ΤΣΣΚΑ Μόσχας εκτός

Αρμάνι Μιλάνο: Παναθηναϊκός εντός, Φενέρμπαχτσε εντός, Αναντολού Εφές εκτός

Το συμπέρασμα

Όποια ή όποιες από τις ομάδες κλείσει την κανονική περίοδο με τρεις διαδοχικές νίκες, τότε θα έχει τσεκάρει αυτόματα το εισιτήριό της για τα πλέι οφ της Ευρωλίγκας.

Ο Ολυμπιακός έχει το πιο εύκολο πρόγραμμα. Ο Παναθηναϊκός έχει δύο δύσκολα παιχνίδια αλλά εύκολο τελευταίο, ενώ η Μπασκόνια και η Αρμάνι έχουν τρεις αγώνες υψηλού βαθμού δυσκολίας.

Ο μαγικός αριθμός πλέον είναι το 17. Αυτές οι νίκες εξασφαλίζουν βέβαιη πρόκριση χωρίς εμπλοκή σε ισοβαθμίες...

 



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ