23 C
Athens
Πέμπτη, 9 Μαΐου, 2024

Τρεις «γερόλυκοι» και… 105 πόντοι!

Οι Δημήτρης Ντισλής, Βλάντο Πέτροβιτς και Δημήτρης Πιπιλιάρης δε σταματούν να «οργιάζουν» στο παρκέ, παίρνοντας «φωτιά» στην προτελευταία αγωνιστική της Γ' Εθνικής και δείχνοντας για ακόμη μία φορά, ότι η ηλικία είναι μόνο ένας αριθμός.

«Σαν το παλιό καλό κρασί», λέει η γνωστή έκφραση και ταιριάζει γάντι στους τρεις παίκτες, για τους οποίους μιλάμε. Όσα χρόνια κι αν έχουν περάσει, συνεχίζουν να προσφέρουν ανεκτίμητες υπηρεσίες στους φίλους του μπάσκετ, λόγω της... ερωτικής επαφής που έχουν με το καλάθι. Αυτό είναι, άλλωστε, το πιο σημαντικό και ο λόγος που θα κόψει κανείς εισιτήριο. Και για τους εν λόγω αθλητές, δεν το μετανιώνεις ποτέ.

Αναφερόμαστε, φυσικά, στους Δημήτρη Ντισλή, Βλάντο Πέτροβιτς και Δημήτρη Πιπιλιάρη. Οι συστάσεις για τους ίδιους περισσεύουν, με τον καθένα να κάνει ό,τι θέλει στην αντίπαλη άμυνα, στην 25η αγωνιστική του 4ου ομίλου της Γ' Εθνικής, και μαζί να σκοράρουν τον «ιλιγγιώδη» αριθμό των 105 πόντων.

Ξεκινάμε από τον ηγέτη του Μακεδονικού, Δημήτρη Ντισλή, που είναι τρίτος σκόρερ στον πίνακα των σκόρερ με 347 πόντους, όπως και σε αυτόν του μέσου όρου με 17.4 ανά αγώνα, οδήγησε με προσωπικό πείσμα την ομάδα του σε «διπλό» επί της ΧΑΝΘ. Συγκεκριμένα, είχε 41 πόντους με εννέα τρίποντα και το νούμερο μιλά από μόνο του, για έναν παίκτη που ο προπονητής του, Δημήτρης Μύθου, έχει στο παρελθόν καλέσει «Γκάλη της Γ' Εθνικής». Ε, δεν έχει και άδικο εδώ που τα λέμε, για έναν παίκτη που εδώ και τόσα χρόνια έχει δώσει τα διαπιστευτήριά του σε ομάδες, όπως το Στρατώνι, ο Ηρακλής Κοζάνης και άλλες, με την τελευταία αποστολή της «αναγέννησης» του ιστορικού συλλόγου να είναι επιτυχημένη, με την άνοδο στη Β' Εθνική, φτάνοντας στα 40 του χρόνια.

Περνάμε στον φόργουορντ της ΧΑΝΘ, που και τι δεν έχει κάνει στην καριέρα του! Έχει ένα «βαρύ» βιογραφικό, έχοντας αγωνιστεί σε Παρτιζάν, Παρί, Άλμπα, Σιένα, Άρη, Ηρακλής, ΚΑΟΔ, Πανελλήνιο, Απόλλωνα και Προμηθέα Πατρών μεταξύ άλλων, με παραστάσεις ακόμη και στην Ευρωλίγκα. Έχει φτάσει τα 41 του χρόνια και δεν έχει σταματήσει να απολαμβάνει το άθλημα, κάτι που έδειξε και στο «διπλό» τετράδας που πήρε η ομάδα της Θεσσαλονίκης στην Κομοτηνή, «φορτώνοντας» με 33 πόντους το καλάθι του ΓΑΣ. «Παλιά του τέχνη, κόσκινο», άλλωστε, για τον Βλάντο Πέτροβιτς, και το συγκρότημα του Γιώργου Ζαφειρούδη φαίνεται πως θα παίξει στους αγώνες κατάταξης, με τον ίδιο να είναι ίσος στους πόντους με τον Ντισλή, αλλά να υστερεί σε μέσο όρο με 16.5 ανά παιχνίδι.

Θα καταλήξουμε με τους 31 πόντους με τρία τρίποντα του Δημήτρη Πιπιλιάρη, επίσης σε εκτός έδρας αποστολή, που χάρισαν την νίκη στον Πολύγυρο, με αντίπαλο την Ευκαρπία. Η ομάδα του δεν άντεξε στην κούρσα της απευθείας ανόδου, αλλά ως τρίτη μπορεί να έχει νέα ευκαιρία στους αγώνες κατάταξης, παίζοντας με την Νίκη Βόλου ή τον Πρωτέα Γρεβενών. Στα 39 του χρόνια, αυτός, αποτελεί την ηγετική φυσιογνωμία της ομάδας από την Χαλκιδική εδώ και αρκετά χρόνια, μετά από πολυετή θητεία στο Στρατώνι, όπου είχε μεταξύ άλλων προπονητή τον νυν του Μακεδονικού, Δημήτρη Μύθου, ενώ ήταν και συμπαίκτης με αρκετά από τα άτομα που βρήκε πάλι στον Πολύγυρο, όπως ο Νούκαρης, ο Τσιούντος, ο Μαρκίδης, ή ο κόουτς Γιώργος Πεγιάς. Έχει απομακρυνθεί από την πρώτη πεντάδα, αλλά παραμένει ψηλά με 321 πόντους και μέσο όρο 16.1 ανά αγώνα.

Τρεις παίκτες, λοιπόν, με σύνολο 120 ετών στην πλάτη τους, αλλά σκοράροντας 105 πόντους στην αγωνιστική που μας πέρασε. Άμα κατέχεις την τέχνη ακόμη, λοιπόν, γιατί να την παρατήσεις...



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ