27.2 C
Athens
Δευτέρα, 8 Ιουλίου, 2024

Τρίτη με… σκούπα!

Η ΑΕΚ είχε μεγαλύτερη διάθεση και περισσότερες δυνάμεις και κυριαρχώντας πλήρως στο δεύτερο ημίχρονο, νίκησε στο ΟΑΚΑ για τρίτη συνεχόμενη φορά τον Άρη (71-60) με και με 3-0 νίκες κατέλαβε και φέτος την τρίτη θέση στο πρωτάθλημα, αφήνοντας την ομάδα της Θεσσαλονίκης τέταρτη.

Οι απουσίες ήταν και πάλι πολλές και σημαντικές για τις δύο ομάδες, αν και λίγο... διαφορετικές σε σχέση με τα προηγούμενα παιχνίδια. Στην ΑΕΚ επανήλθε μεν ο Μακ Γκραθ, αλλά απουσίαζε ο Ούκιτς και ο Ντούσαν Σάκοτα, ο οποίος εμφάνισε υψηλό πυρετό και εισήχθη στο νοσοκομείο. Στον Άρη επανήλθε ο Ντραγκίσεβιτς, αλλά έλειπαν οι Κάμινγκς, Τζάκσον, αλλά και ο Γιάνκοβιτς, ο οποίος πονούσε στη μέση.

Η κούραση αποτέλεσε ένα σημαντικό παράγοντα στον αγώνα, πολύ περισσότερο από τη στιγμή που οι Μακ Γκραθ, Ντραγκίσεβιτς δεν ήταν σε καλή κατάσταση μετά τους τραυματισμούς τους και ο Ξανθόπουλος είχε κι αυτός ενοχλήσεις και δεν μπορούσε να αποδώσει τα αναμενόμενα. Κατόπιν αυτών η ΑΕΚ φάνηκε να εχει περισσότερες λύσεις και αυτές ήταν που σε τελευταία ανάλυση μέτρησαν.

Μετά από ένα πρώτο ημίχρονο, στο οποίο ο Άρης ξεκίνησε καλά (προηγήθηκε με 16-7 στο 6') και έμεινε όρθιος ως το τέλος του, η ΑΕΚ δυναμώνοντας την άμυνά της στο δεύτερο μέρος κυριάρχησε, προηγήθηκε με 51-39 στο 25' και δεν κοίταξε ξανά πίσω της. Ο Άρης δεν είχε δυνάμεις για να επανέλθει και η τελευταία περίοδος εξελίχθηκε σε τυπική διαδικασία.

ΤΟ ΚΛΕΙΔΙ: Ο Μάικλ Ντίξον έπαιξε αυτή τη φορά περισσότερο στη φυσική θέση του και με το που μπήκε στο παρκέ μετά τα μισά της πρώτης περιόδου, άρχισε να σκοράρει κατά βούληση επιτρέποντας στην ΑΕΚ να επανέλθει μετά το καλό ξεκίνημα του Άρη. Ο Αμερικανός τελείωσε τον αγώνα με 19 πόντους και 6 ασίστ και ήταν ο καλύτερος παίκτης του αγώνα.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ