20.1 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Τρίτη μέσα σε αποθέωση η Αντβέρπ

Η Αντβέρπ νίκησε 72-58 την Μπάμπεργκ στον μικρό τελικό του Final 4 του Basketball Champions League και τερμάτισε στην τρίτη θέση μέσα σε αποθέωση.

Το κίνητρο των Βέλγων ήταν σαφώς μεγαλύτερο από αυτό των Βαυαρών και η αναμέτρηση κρίθηκε από το πρώτο ημίχρονο.

Η ομάδα του Ρόελ Μουρς ήθελε τη νίκη για να διασκεδάσει τις εντυπώσεις μετά τον αποκλεισμό από την Τενερίφη στα ημιτελικά και παράλληλα να ευχαριστήσει τον κόσμο που την υποστήριξε μαζικά.

Στον αντίποδα η Μπάμπεργκ αποτέλεσε τη μεγάλη απογοήτευση του Final 4 καθώς από φαβορί για την κατάκτηση του τροπαίου βρέθηκε τελικά να διασύρεται και στους δύο αγώνες του τριημέρου, με τον Φεντερίκο Περέγκο να είναι εμφανώς απογοητευμένος.

Το τέλος του πρώτου ημιχρόνου βρήκε τους «οικοδεσπότες» να προηγούνται 37-26 και δεν κοίταξαν ξανά πίσω φτάνοντας στην επικράτηση με 72-58.

Είναι χαρακτηριστικό ότι οι Γερμανοί ήταν τόσο κακοί στην επίθεση που σε δύο αγώνες  σκόραραν συνολικά μόλις 108 πόντους (50 στον ημιτελικό και 58 στον μικρό τελικό).

Πρώτος σκόρερ για τους νικητές ήταν Τζέισι Τέιτ με 16 πόντους και 7 ριμπάουντ. Ο πρώην παίκτης του Απόλλωνα Πάτρας Τάιλερ Καλινόσκι πρόσθεσε 10 πόντους.

Για τους ηττημένους ο Λιούις Ολίντε σημείωσε 12 πόντους και μάζεψε έξι ριμπάουντ. Ο Νίκος Ζήσης έπαιξε μόλις πέντε λεπτά και σε αυτό το χρονικό διάστημα σκόραρε 6 πόντους, «κατεβάζοντας» κι ένα ριμπάουντ.

Δείτε το αναλυτικό στατιστικό του αγώνα ΕΔΩ.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ