20.5 C
Athens
Παρασκευή, 20 Σεπτεμβρίου, 2024

Τρίτη η ΑΕΚ

Ο Κάλαχαν δεν ήταν... Γκρέι, το τρίποντο που επιχείρησε στην τελευταία επίθεση του Περιστερίου δεν βρήκε στόχο και η ΑΕΚ νίκησε με 83-82 και με 3-1 νίκες παίρνει την τρίτη θέση στο φετινό πρωτάθλημα, αφήνοντας την ομάδα του Αργύρη Πεδουλάκη τέταρτη.

Η ΑΕΚ ξεκίνησε καλύτερα τον αγώνα, παίζοντας καλά στην άμυνα και φροντίζοντας να βάλει την μπάλα μέσα στη ρακέτα στην επίθεση. Χάντερ και Τζέιμς έκαναν καλή δουλειά και η Ένωση προηγήθηκε με 15-6 στο 6', παίρνοντας το πάνω χέρι και διατηρώντας το σε όλη τη διάρκεια της πρώτης περιόδου, καθώς και ο Γιορκ βοήθησε από την περιφέρεια.

Η Ένωση προηγήθηκε με 24-18 στο τέλος του δεκαλέπτου και στο ξεκίνημα της δεύτερης περιόδου παίζοντας σταθερά με δύο χειριστές της μπάλας, πέρασε μπροστά με 30-21 στο 12' χάρη σε ένα τρίποντο του Θίοντορ. Από εκεί και μετά, όμως, το Περιστέρι αντέδρασε, βρίσκοντας λύσεις από την περιφέρεια, απ΄όπου ήταν άστοχο και δεν μπορούσε να εκμεταλλευτεί τα επιθετικά ριμπάουντ που έπαιρνε.

Με δύο σουτ από τους Κάλαχαν και Φλέμινγκς κι ένα γκολ φάουλ του Καράμπελα, οι γηπεδούχοι ισοφάρισαν 30-30 στο 15', ωστόσο η ΑΕΚ με αφετηρία ένα ακόμα τρίποντο του Θίοντορ διατήρησε το προβάδισμα, έστω κι αν αυτό ήταν μικρό. Με τον Σάκοτα να δίνει λύσεις κατάφερε να κλείσει το 20λεπτο προηγούμενη με 41-38.

Στο δεύτερο ημίχρονο έγινε μέγα ντέρμπι, καθώς μπορεί το παιχνίδι να ήταν επί της ουσίας αδιάφορο, όμως από τη στιγμή που οι παίκτες μπήκαν για να παίξουν, δεν ήθελαν να χάσουν. Το Περιστέρι με τον Βασιλόπουλο να πρωταγωνιστεί σε άμυνα κι επίθεση πήρε ένα μικρό προβάδισμα, αλλά η ΑΕΚ ακολουθούσε κατά πόδας, καθώς ο Γιορκ βρήκε το χέρι του και τη βοήθησε πολύ επιθετικά.

Το τρίτο δεκάλεπτο έληξε με το Περιστέρι να προηγείται με 60-59 και στην τελευταία το μπρα ντε φερ συνεχίστηκε, με τον Χάντερ να ανεβάζει σημαντικά την απόδοσή του και τον Σκορδίλη να βοηθά πολύ τον Βασιλόπουλο. Η ΑΕΚ κατάφερε να περάσει μπροστά και με καλάθι του Σαντ Ρος στα 39'' πήρε ένα προβάδισμα που φάνηκε σημαντικό εκείνη τη στιγμή (82-79), ωστόσο υπολόγιζε χωρίς τον Βασιλόπουλο.

Ο διεθνής φόργουορντ πέτυχε μεγάλο τρίποντο στα 25'' ισοφαρίζοντας 82-82 και μετά το τάιμ άουτ του Μπάνκι ο Σκορδίλης έκανε φάουλ μακριά απο την μπάλα στον Χάντερ 11'' πριν απο το τέλος, προφανώς μετά από εντολή του Πεδουλάκη, που πόνταρε στην αστοχία του Αμερικανού στις βολές. Πράγματι ο Χάντερ έβαλε μόνο τη μία κάνοντας το 83-82, αλλά αυτή αποδείχθηκε αρκετή, καθώς την ευθύνη για την τελευταία επίθεση του Περιστερίου ανέλαβε ο Κάλαχαν, ο οποίος αστόχησε στο τρίποντο που επιχείρησε και η ΑΕΚ πήρε τη νίκη και την τρίτη θέση στο πρωτάθλημα.

Η ΚΟΛΩΝΑ: Ο Βινς Χάντερ έδωσε και κέρδισε πολλές μάχες κάτω από τα καλάθια, είχε καθοριστική συμβολή στο να περάσει μπροστά η ΑΕΚ στην τελευταία περίοδο, ενώ και η βολή που έχασε στο τέλος δεν κόστισε.

Η ΓΛΩΣΣΑ ΤΩΝ ΑΡΙΘΜΩΝ: Η ΑΕΚ έκανε 11 κλεψίματα, που της έδωσαν τη δυνατότητα για εύκολα καλάθια στον αιφνιδιασμό, ενώ το Περιστέρι μόνο 4.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΕΔΩ



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ