18.3 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Τρίποντο λαμπρό τον οδηγεί στο BCL

Με τις πρώτες εννιά αγωνιστικές να έχουν περάσει στα βιβλία, για τον ΠΑΟΚ παραμένει κοινός παρανομαστής στις νίκες και στις ήττες, το τρίποντο. Αυτό που τον οδήγησε στο 5-0 που μπορεί να σταμάτησε στη Βόννη, όμως εξακολουθεί να του επιτρέπει να ορίζει τη μοίρα του στο φετινό Basketball Champions League.

 


Ο Δικέφαλος παραμένει η πιο εύστοχη ομάδα της διοργάνωσης, εκτελώντας με 44,03%, ποσοστό οριακά έστω υψηλότερο από την ομάδα που ακολουθεί που είναι η Ναντέρ με 43,88%. Αυτή η ικανότητα του στο παιχνίδι από την περίμετρο, γίνεται ακόμη πιο σαφής αν συγκριθεί με τους αριθμούς της περσινής σεζόν. 

 

ΕΝΤΟΣ ΕΔΡΑΣ

 

Ο ΠΑΟΚ σουτάρει με 40%+ τόσο στο “παλατάκι” όσο και μακριά από αυτό, ξεπερνώντας τα αντίστοιχα περσινά ποσοστά του στο BCL. Ως γηπεδούχος ο φετινός Δικέφαλος σκοράρει επτά περισσότερους πόντους αφού πέραν του ότι εκτελεί καλύτερα από το τρίποντο, είναι σαφώς πιο συνεπής και από τη γραμμή του φάουλ. Σημαντικό ρόλο διαδραματίζει και ο περιορισμός των λαθών αν και στον αντίποδα είναι λιγότερο δημιουργικός. Στο ranking αποτυπώνεται η βελτίωση του ΠΑΟΚ σε σχέση με την περσινή εικόνα του στην Πυλαία στο BCL...

 

 

ΕΚΤΟΣ ΕΔΡΑΣ

 

Η σύγκριση των αριθμών του ΠΑΟΚ του BCL μακριά από τη Θεσσαλονίκη, οδηγεί σε διαφορετικά συμπεράσματα. Η φετινή ομάδα είναι καλύτερη τόσο επιθετικά όσο και αμυντικά σουτάροντας από το τρίποντο καλύτερα όχι μόνο σε σχέση με τα περσινά παιχνίδια του ως φιλοξενούμενου αλλά ακόμη και με τα φετινά ως γηπεδούχου. Πέρσι όμως ο ΠΑΟΚ ήταν πιο αποδοτικός στα ριμπάουντ και τις ασίστ. Το ranking είναι όμως “ίσα βάρκα, ίσα νερά”.

 

 

Photo Credits: BCL



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ