21.3 C
Athens
Τρίτη, 1 Οκτωβρίου, 2024

Τρίποντη εκτέλεση

Με συνέπεια στην άμυνα και με μεγάλο όπλο τα τρίποντα, με τα οποία έκοβε τον βήχα του αντιπάλου της κάθε φορά που αυτός προσπαθούσε να απειλήσει, η Ζαλγκίρις νίκησε τη Μακάμπι με 80-73, πετυχαίνοντας την τέταρτη νίκη στα πέντε τελευταία παιχνίδια της. Αντίθετα η ομάδα του Γιάννη Σφαιρόπουλου πάτησε... φρένο, χάνοντας για δεύτερη φορά στα πέντε τελευταία παιχνίδια. Χωρίς Γιανκούνας και Ουόλτερς έπαιξε η Ζαλγκίρις, ενώ η Μακάμπι έχασε λίγο πριν από τη λήξη της πρώτης περιόδου με διάστρεμμα τον Κέντρικ Ρέι.

Μετά από ένα πολύ ισορροπημένο πρώτο δεκάλεπτο, στη διάρκεια του οποίου οι άμυνες είχαν τον πρώτο λόγο περιορίζοντας σημαντικά την επιθετική δράση των επιθέσεων και κρατώντας το ρυθμό χαμηλά, η Ζαλγκίρις άρχισε να γίνεται σταδιακά το αφεντικό του αγώνα.

Ο Μιλάκνις με ένα ξέσπασμά του στα μισά της δεύτερης περιόδου πυροδότησε ένα σερί 14-3, χάρη στο οποίο η ομάδα του Γιασικεβίτσιους ξέφυγε με 36-25 στο 17'. Στο διάστημα αυτό η Ζαλγκίρις πίεσε ακόμα περισσότερο στην άμυνα, αναγκάζοντας τη Μακάμπι να κάνει πολλά λάθη και κακές επιλογές, που προκάλεσαν ένα μίνι μπλακ άουτ στην επίθεσή της. Τα σουτ του Ουίλμπεκιν ωστόσο, μαζί με κάποιες καλές άμυνες στο τελευταίο τρίλεπτο του ημιχρόνου, της έδωσαν τη δυνατότητα να μειώσει 39-33 στο τέλος του πρώτου 20λέπτου.

Με το ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου ο ρυθμός άνοιξε, ο κόσμος μπήκε για τα καλά στην εξίσωση και η Ζαλγκίρις ξέφυγε και πάλι. Οι Μιλάκνις, Ουλανόβας "πυροβολούσαν" απ' έξω, ο Ουάιτ έγινε παράγοντας στο επιθετικό παιχνίδι των γηπεδούχων και το σκορ στο 24' έγινε 54-40, καθώς η Μακάμπι έδειξε να χάνει τον έλεγχο αμυντικά, ενώ και στην επίθεση, με εξαίρεση κάποιες προσπάθειες των Ουίλμπεκιν και Κέιν, δεν είχε λύσεις. Πάντως στο τελευταίο πεντάλεπτο της τρίτης περιόδου οι φιλοξενούμενοι κατάφεραν να παίξουν καλύτερη άμυνα, να δεχθούν μόλις πέντε πόντους και να μειώσουν κάπως, στο 59-53.

Στο ξεκίνημα της τελευταίας περιόδου η Μακάμπι μείωσε 59-55 και έδειξε ικανή να ανατρέψει την κατάσταση, ωστόσο η Ζαλγκίρις απάντησε με τρία διαδοχικά τρίποντα από τους Βέστερμαν, Μιλάκνις και Ουόλτον, τα οποία δεν βρήκαν ουσιαστικά απάντηση. Έτσι το σκορ στο 33' έγινε 68-57 και η Ζαλγκίρις συνέχισε να κάθεται στη θέση του οδηγού.

Και συνέχισε να κάθεται εκεί ως το τέλος, αφού τα τρίποντα ήταν ο ασφαλής δρόμος που την οδήγησε στη νίκη. Ο Βέστερμαν ήταν αυτός που έδωσε πολλές λύσεις στην τελευταία περίοδο και διασφάλισε εν πολλοίς το αποτέλεσμα.

ΔΙΔΥΜΟ ΕΚΤΕΛΕΣΤΩΝ: Η Ζαλγκίρις οφείλει σε μεγάλο βαθμό τη νίκη της στο "καυτό" χέρι των Αρτούρας Μιλάκνις και Λέο Βέστερμαν. Οι δυο μαζί πέτυχαν 7/11 τρίποντα. Αυτά του Μιλάκνις μπήκαν στο δεύτερο δεκάλεπτο, όταν η Ζαλγκίρις πήρε τη διαφορά. Κι ο Βέστερμαν τελείωσε τη δουλειά στην τελευταία περίοδο.

Η ΓΛΩΣΣΑ ΤΩΝ ΑΡΙΘΜΩΝ: Η Ζαλγκίρις είχε 11/20 τρίποντα και η Μακάμπι 10/31. Η διαφορά στο ποσοστό ευστοχίας ήταν καθοριστική.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΕΔΩ



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ