25.5 C
Athens
Πέμπτη, 19 Σεπτεμβρίου, 2024

Τρίποντη «εκτέλεση» της Ζαλγκίρις από την Μπασκόνια!

Η Μπασκόνια αφού «σκόρπισε» τη Ρεάλ Μαδρίτης πριν δύο ημέρες (105-75) συνέχισε στο ίδιο μοτίβο και πέρασε από το Κάουνας διαλύοντας και τη Ζαλγκίρις με 97-77. Οι θριαμβευτές σούταραν 17/29 τρίποντα.

Από τη στιγμή που ανέλαβε ο Πέδρο Μαρτίνεθ τους Βάσκους, ο... διακόπτης γύρισε. Αυτήν τη φορά, το θύμα τους ήταν η Ζαλγκίρις και η ομάδα από τη Βιτόρια ανέβηκε στο 3-5 έχοντας πλέον βάσιμες ελπίδες για να προσεγγίσει την οκτάδα. Στον αντίποδα, οι πρωταθλητές Λιθουανίας εμφανίστηκαν κουρασμένοι κι έπεσαν στο 4-4. 

Το παιχνίδι ήταν ντέρμπι για ένα δεκάλεπτο (15-21, 10'), όμως η συνέχεια ανήκε ολοκληρωτικά στους φιλοξενούμενους. Το ημίχρονο τελείωσε με 32-54. Η ομάδα του Σαρούνας Γιασικεβίτσιους μείωσε στο ξεκίνημα του τελευταίου δεκαλέπτου σε 63-70, αλλά πλέον ήταν αργά. Ο Μαρτίνεθ πήρε τάιμ άουτ και μετά από διαδοχικά τρίποντα τα πάντα κρίθηκαν, με τους γηπεδούχους στο τέλος να τα παρατούν.

Οι «μπόμπερ»: Ο Ροντρίγκ Μπομπουά έβλεπε το αντίπαλο καλάθι σαν... βαρέλι. Σε 23 λεπτά συμμετοχής σκόραρε 19 πόντους με 6/8 τρίποντα. Από κοντά και ο Τζέισον Γκρέιντζερ ο οποίος πέτυχε 14 πόντους με 4/6 τρίποντα. Από πλευράς ηττημένων ο Γιανκούνας διασώθηκε από το «ναυάγιο» σημειώνοντας είκοσι πόντους.

Με τη γλώσσα των αριθμών: Ομάδα που σουτάρει 17/29 σουτ τριών πόντων θα πρέπει να «αυτοκτονήσει» για να μην κερδίσει. Οι Βάσκοι δεν το έκαναν και πέτυχαν τη δεύτερη διαδοχική νίκη τους.

Δείτε το αναλυτικό στατιστικό του αγώνα ΕΔΩ.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ