25.4 C
Athens
Κυριακή, 8 Σεπτεμβρίου, 2024

Τρίποντη γαλλική επανάσταση

Η Γαλλία κυριάρχησε απόλυτα στο δεύτερο ημίχρονο του προημιτελικού με τη Σερβία, πανηγύρισε μια δίκαιη νίκη - πρόκριση με 86-67 και στον ημιτελικό του Σαββάτου θα αντιμετωπίσει το Ισραήλ. Με αθλητικά προσόντα που τρομάζουν οι Γάλλοι και με το δίδυμο Οκομπό (7 από τα 16/28 τρίποντα)- Νουά να... σκοτώνει στην επίθεση, δείχνουν φαβορί στη διοργάνωση.

Το απόλυτα ισορροπημένο πρώτο ημίχρονο είχε τους Γάλλους να στηρίζονται στα αθλητικά τους προσόντα και τους Σέρβους αρχικά στον Μαρίνκοβιτς και εν συνεχεία στον Πένιο που πάντως ήταν αρκετά άστοχος. Το δεκάλεπτο έληξε ισόπαλο 16-16, το ημίχρονο με τους Γάλλους μπροστά με βραχεία κεφαλή 33-32 και εδραιωνόταν η αίσθηση ότι το ματς θα κρινόταν στις λεπτομέρειες.

Το τείχος που ύψωσε στην άμυνα της Γαλλίας ο θηριώδης Πουαριέ, τα καθοριστικά τρίποντα του Οκομπό και ο ασταμάτητος επιθετικά Νουά, έδωσαν ελαφρύ προβάδισμα στη Γαλλία, που έκλεισε την τρίτη περίοδο με 56-50.

Η άμυνα παρέμενε αδιαπέραστη, η επίθεση αποτελεσματική και η Γαλλία στο 34' βρέθηκε στο +13, με το σερί της 7-0 να διαμορφώνει το σκορ σε 63-50 και να την βάζει σε ξακάθρο ρόλο οδηγού προς την τελική επικράτηση και την πρόκριση.

 

Δείτε τα στατιστικά του αγώνα ΕΔΩ.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ