23.5 C
Athens
Δευτέρα, 13 Μαΐου, 2024

Τρίποντα: Είδος εν ανεπαρκεία για την ΑΕΚ

Σε ένα παιχνίδι που θεωρητικά κρίθηκε στις λεπτομέρειες και στα τελευταία λεπτά, τα τρίποντα ήταν αυτά που έγειραν χθες την πλάστιγγα υπέρ της Μπάνβιτ και εις βάρος της ΑΕΚ. Οι Τούρκοι όχι μόνο πήραν 18 περισσότερους πόντους με αυτόν τον τρόπο έχοντας 11 εύστοχα έναντι πέντε της «Ένωσης» αλλά σούταραν και με εντυπωσιακό ποσοστό, 47,8% σε αντίθεση με τον Δικέφαλο που έμεινε στο ισχνό 27,8%.

 

Το κακό για την ΑΕΚ είναι πως η χθεσινή επίδοση της δεν αποτελεί εξαίρεση αλλά τον κανόνα. Στις 10 αγωνιστικές του BCL είναι:

 

*Η 3η χειρότερη ομάδα σε συνολικό αριθμό εύστοχων τριπόντων έχοντας 66, αριθμός μεγαλύτερος μόνο από εκείνους της Χολόν (65) και της Λούντβιγκσμπουργκ (62).

 

*Η 5η χειρότερη ομάδα σε ποσοστό τριπόντων αφού σουτάρει με 31,6% ξεπερνώντας μόνο τις Ρόσα Ράντομ (31,5%), Ορλαντίνα (30,9%), Λούντβιγκσμπουργκ (30,8%) και Χολόν (29,8%).

 

Για να έχουμε ένα ακόμη μέτρο σύγκρισης αρκεί να σημειώσουμε πως η ΑΕΚ του περσινού BCL είχε σχεδόν τέσσερα περισσότερα εύστοχα τρίποντα σε καθένα από τα 18 παιχνίδια της (10,2 μ.ό.) και με σαφώς καλύτερο ποσοστό ευστοχίας (36,1%).

 

Το «κάδρο» της κατηγορίας των τριπόντων συμπληρώνεται στο πρώτο μισό του γηπέδου για την ΑΕΚ που εκτός έδρας συνεχίζει να δέχεται πολλά τρίποντα. Είναι χαρακτηριστικό ότι από τα πέντε παιχνίδια της μακριά από το ΟΑΚΑ δέχτηκε διψήφιο αριθμό τριπόντων στα τέσσερα και στη μοναδική εξαίρεση του αγώνα με τη Στρασμπούρ, δέχτηκε εννιά.

 

 

Κατά τα άλλα χθες…

 

Τα επιθετικά ριμπάουντ αποδείχτηκαν μια καταστροφή για την ΑΕΚ κι ας είχε περισσότερα! Στη στατιστική της «Ένωσης» καταγράφηκαν 12 έναντι 10 των Τούρκων που είχαν έξι από τα πρώτα κιόλας λεπτά του αγώνα. Η καταστροφή αφορούσε στη μετουσίωση αυτών των επιθετικών ριμπάουντ.

 

Η ΑΕΚ από αυτά τα 12 πήρε μόλις έξι πόντους, επίδοση που είναι και η χειρότερη της στις 10 αγωνιστικές της διοργάνωσης. Είχε επτά στο ματς με την Μπαϊρόιτ στη Γερμανία. Στον αντίποδα οι Τούρκοι ήταν πολύ αποτελεσματικοί σε αυτό το κομμάτι καθώς από τα 10 επιθετικά τους ριμπάουντ, πήραν 17 πόντους που συνιστά επίσης για την ΑΕΚ αρνητικό ρεκόρ στη διοργάνωση. Το προηγούμενο μεγαλύτερο παθητικό της ήταν εκείνο των 14 πόντων με τη Στρασμπούρ εκτός έδρας.

 

Μπορεί να μην κρίθηκε εκεί το παιχνίδι καθώς η ΑΕΚ είχε τις ευκαιρίες της στη συνέχεια, όμως για μία ακόμη φορά αναγκάστηκε να κυνηγάει στο σκορ από την αρχή. Είναι χαρακτηριστικό ότι η πρώτη περίοδος και των πέντε εκτός έδρας αγώνων της έκλεισε με αρνητικό πρόσημο από τέσσερις (18-14 με την Εστουδιάντες) μέχρι 14 πόντους (25-11 με την Μπαϊρόιτ).

 

Σε ένα παιχνίδι με σχετικά χαμηλό σκορ, η ΑΕΚ σημείωσε τη χειρότερη εκτός έδρας επιθετική επίδοση της, μένοντας στους 71 πόντους, δύο λιγότερους από το ματς με την Μπαϊρόιτ ενώ ισοφάρισε την καλύτερη αμυντική αφού 78 είχε δεχτεί και στη Μαδρίτη.

 

Αρνητικά ρεκόρ περιόδου αποτελούν τόσο τα 18 αμυντικά –είχε 22 εντός με την Ολίμπια και εκτός με την Μπαϊρόιτ- όσο και τα 30 συνολικά ριμπάουντ- είχε 31 στη Γερμανία.

 

Στατιστικά το χθεσινό ήταν το χειρότερο από τα πέντε εκτός έδρας παιχνίδια της ΑΕΚ. Αυτό «λένε» τουλάχιστον οι αριθμοί και οι 69 βαθμοί στο σύστημα αξιολόγησης, δύο λιγότεροι από το ματς με την Μπαϊρόιτ. Συμπτωματικά την ίδια επίδοση είχε η «Ένωση» και στο εντός έδρας ματς με τους Τούρκους.

 

 

Στον αντίποδα…

 

Η ΑΕΚ σημείωσε την καλύτερη φετινή επίδοση της στις βολές, σουτάροντας με 87,5% αφού έχασε μόνο δύο από τις 16 που εκτέλεσε (με τον Χάρις). Είχε 13/16 στη Γερμανία.

 

Ακόμη η ομάδα του Ντράγκαν Σάκοτα επέτρεψε στην Μπάνβιτ να πάρει μόνο πέντε πόντους από τα λάθη της, στην καλύτερη σχετική επίδοση της στη φετινή διοργάνωση καθώς είχε δεχτεί έξι πόντους με αυτόν τον τρόπο στο εκτός έδρας παιχνίδι με την Εστουδιάντες.

 

Photo Credits: Basketball Champions League



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ