19.9 C
Athens
Τρίτη, 1 Οκτωβρίου, 2024

Τρία φαβορί και… μερικές «Νυχτερίδες» (vids)

Η 27η αγωνιστική σε αυτή τη «διαβολοβδομάδα» της Ευρωλίγκα ξεκίνησε θετικά για τα ελληνικά «χρώματα», με τον Παναθηναϊκό να επικρατεί άνετα του Ερυθρού Αστέρα, ενώ τα φαβορί έκαναν το καθήκον τους πλην... της Ρεάλ, που υπέκυψε στις ιδιαιτερότητες ενός εγχωρίου «εμφυλίου», για να κάνει η Βαλένθια την «έκπληξη» της βραδιάς».

Η Φενέρμπαχτσε δεν αντιμετώπισε ιδιαίτερη δυσκολία στο να κάμψει την αντίσταση της Μακάμπι, με το τελικό 87-73 να την κρατάει δυνατά στο παιχνίδι για τη δεύτερη θέση. Η τουρκική ομάδα, βρήκε τη λύση στα χέρια του Μάρκο Γκούντουριτς, που την οδήγησε εκ του ασφαλούς σε ακόμη ένα θετικό αποτέλεσμα, που πιστοποίησε την εξαιρετική της αγωνιστική κατάσταση, τρεις μόλις «στροφές» πριν από τα playoffs.

Η Αρμάνι Μιλάνο ήταν ξανά μαχητική, αλλά η Ζαλγκίρις θα απολάμβανε την ουσία στο τέλος, επιστρέφοντας με 77-63 στις επιτυχίες. Οι παίκτες του Σαρούνας Γιασικεβίτσιους «ξέσπασαν» μεταξύ τρίτης και τελευταίας περιόδου, για να πάρουν απόσταση ασφαλείας, με τους παίκτες από τον πάγκο να αποτελούν τους πρωταγωνιστές. Κάπως έτσι, ελπίζουν ακόμη στο πλεονέκτημα έδρας.

Ο Παναθηναϊκός είχε εύκολο έργο και προχώρησε στη δεύτερη συνεχόμενη νίκη του με 91-71 κόντρα στον Ερυθρό Αστέρα. Οι «πράσινοι» συνέχισαν... από εκεί που είχαν σταματήσει στο δεύτερο ημίχρονο στη Μάλαγα και, με τους Νικ Καλάθη-Κρις Σίνγκλετον να είναι ξανά ορεξάτοι και, ασφαλώς, οι «κινητήριοι μοχλοί» για τον Τσάβι Πασκουάλ, συνεχίζουν ακόμη να ελπίζουν για το πλεονέκτημα έδρας στα playoffs της διοργάνωσης, αφού η πρόκριση μοιάζει ως τελειωμένη υπόθεση, μετά και την νέα απώλεια της Μακάμπι.

Η Βαλένθια, στον «χορταστικό» ισπανικό «εμφύλιο» της αγωνιστικής, ήταν εξαιρετική και... τίμησε τα όπλα της με 96-88 απέναντι στη Ρεάλ Μαδρίτης. Το σύνολο του Τσους Βιδορέτα είχε το προβάδισμα σε όλη τη διάρκεια της αναμέτρησης κι έφτασε σε ένα αποτέλεσμα, το οποίο αποτελεί «δώρο» για τον Παναθηναϊκό, αφού με τη δική του ταυτόχρονη νίκη επί του Ερυθρού Αστέρα έπιασε τη «Βασίλισσα» στην τέταρτη θέση.

Τα αποτελέσματα της 27ης αγωνιστικής:

Τρίτη 20/3:

Φενέρμπαχτσε-Μακάμπι Τελ Αβίβ 87-73
Ζαλγκίρις-Αρμάνι Μιλάνο 77-65
Παναθηναϊκός-Ερυθρός Αστέρας 91-71
Βαλένθια-Ρεάλ Μαδρίτης 96-88

Τετάρτη 21/3:

ΤΣΣΚΑ Μόσχας-Ολυμπιακός
Αναντολού Εφές-Χίμκι
Μπασκόνια-Μπάμπεργκ
Μάλαγα-Μπαρτσελόνα

Photo Credits: Eurokinissi



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ