16.3 C
Athens
Δευτέρα, 6 Μαΐου, 2024

Τρένο η Ζαλγκίρις (vid)

Η Ζαλγκίρις συνέχισε ακάθεκτη την πορεία που έχει χαράξει τις τελευταίες εβδομάδες στην Ευρωλίγκα περνώντας και μέσα από το Βερολίνο. Με τη νίκη επί της Άλμπα με 74-71 συμπλήρωσε πέντε συνεχόμενες και διατηρεί με ασφάλεια τη θέση της στην πρώτη οκτάδα. Ένα τρίποντο του Μιλάκνις στα 56'' κι ένα επιθετικό ριμπάουντ του Λοβέρν στα 20'' έκριναν το παιχνίδι. Η Άλμπα υπέστη την τρίτη διαδοχική ήττα της.

Με τον Ίσραελ Γκονζάλεθ στον πάγκο της αντί του Αΐτο Ρενέσες, που έχει προσβληθεί από τον κορωνοϊό και βρίσκεται σε καραντίνα, η Άλμπα θέλησε να επιβάλει το ρυθμό της από την αρχή, ήταν όμως άστοχη κι έκανε αρκετά λάθη, έτσι δεν μπορούσε να εκμεταλλευτεί στο έπακρο τα λάθη της Ζαλγκίρις. Η λιθουανική ομάδα απειλούσε μέσα από τη ρακέτα κυρίως με τον Λοβέρν, ωστόσο ήταν πολύ άστοχη από την περιφέρεια και γενικά της έλειπε το εύκολο σκοράρισμα.

Μετά από ένα ισορροπημένο πρώτο δεκάλεπτο, οπότε οι δύο ομάδες συμβάδιζαν στο σκορ, η Άλμπα κατάφερε να ξεφύγει στα μισά της δεύτερης περιόδου με 28-19 τρέχοντας σερί 13-2 με πρωταγωνιστές τους Φοντέκιο και Σίκμα και με ευστοχία έξω από τη γραμμή των 6.75μ. Οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν και με +10 (35-25 στο 18'), όμως στο τελευταίο δίλεπτο του ημιχρόνου η Ζαλγκίρις κατάφερε να μαζέψει κάπως τη διαφορά (37-31).

Στο δεύτερο ημίχρονο το σκηνικό άλλαξε. Με το Χέις να προστίθεται ως δεύτερος πόλος στην επίθεση μετά τον Λοβέρν, η Ζαλγκίρις εκμηδένισε γρήγορα την εις βάρος της διαφορά και με σερί 7-0 πέρασε μπροστά με 46-43 στο 26'. Η Άλμπα έκανε λάθη και είχε βιαστικές επιλογές, της έλειπε μια σταθερή αναφορά στο σκοράρισμα και έμεινε κι άλλο πίσω στο σκορ, καθώς η Ζαλγκίρς προηγήθηκε με 54-48 στο τέλος της τρίτης περιόδου.

Με το Χέις να έχει πάρει φόρα η Ζαλγκίρις προηγήθηκε με 59-50 στο 31', αλλά στη συνέχεια η Άλμπα αντέδρασε. Βελτίωσε την άμυνα της, ο Φοντέκιο επανήλθε στο σκοράρισμα, οι Λο και Σνάιντερ βοήθησαν και στο 37' οι γηπεδούχοι μείωσαν στο καλάθι (63-61). Ο Γκριγκόνις κράτησε όρθια τη Ζαλγκίρις στο ξέσπασμα της Άλμπα, που συνέχισε να είναι κοντά χωρίς να μπορεί να προσπεράσει, ώσπου 56'' πριν από το φινάλε ο Μιλάκνις πέτυχε το κρισιμότερο τρίποντο του αγώνα. Με αυτό η Ζαλγκίρις προηγήθηκε με 70-65 και έδειξε να "καθαρίζει".

Η Άλμπα πάντως δεν τα παράτησε. Ο Σνάιντερ στη συνέχεια μείωσε με γκολ φάουλ 70-68 στα 42'', ωστόσο 20'' πριν από το τέλος ο Λοβέρν πήρε ένα καθοριστικό επιθετικό ριμπάουντ μετά από άστοχο σουτ του Ουόκαπ και έδωσε τη δυνατότητα στον Γκριγκόνις με δύο βολές να σφραγίσει ουσιαστικά τη νίκη της Ζαλγκίρις στα 15''. Το τρίποντο του Σνάιντερ στη συνέχεια δεν μπόρεσε να αλλάξει τα δεδομένα, καθώς ο Γκριγκόνις ήταν εύστοχος από τη γραμμή των βολών και δεν απέμενε άλλος χρόνος.

ΣΟΥΠΕΡ ΔΙΔΥΜΟ: Ο Νάιτζελ Χέις και ο Ζοφρί Λοβέρν σήκωσαν το μεγαλύτερο βάρος στην επίθεση της Ζαλγκίρις και έβαλαν τα θεμέλια της νίκης της. Ο Χέις τελείωσε τον αγώνα με 18 πόντους, 3/4 τρίποντα και 6 ριμπάουντ, ο δε Λοβέρν με 16 πόντους και 7 ριμπάουντ, εκ των οποίων τα 4 επιθετικά.

Η ΓΛΩΣΣΑ ΤΩΝ ΑΡΙΘΜΩΝ: Η Ζαλγκίρις σούταρε με 59% στα δίποντα και η Άλμπα με 48%.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΕΔΩ



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ