16.3 C
Athens
Κυριακή, 5 Μαΐου, 2024

«Τρέλα» στο Τελ Αβίβ

Η Μακάμπι Τελ Αβίβ ετοιμάζεται για νέο ξεκίνημα στην Ευρωλίγκα και ο κόσμος της αναμένεται να σταθεί δυναμικά στο πλευρό της.

Το συγκρότημα του Γιάννη Σφαιρόπουλου έχει θέσει ψηλά τον πήχη εν όψει της νέας αγωνιστικής περιόδου, κάτι που δείχνουν και οι κινήσεις του στο μεταγραφικό παζάρι. Με τον NBAer Όμρι Κάσπι να είναι το τελευταίο όνομα που μπήκε στο «μικροσκόπιό» του, οι Ισραηλινοί φίλαθλοι έχουν ήδη αρχίσει να κλείνουν μόνιμη θέση στη «Menora Mivtachim Arena». Είναι χαρακτηριστικό πως ήδη, περίπου δύο μήνες πριν ξεκινήσουν οι επίσημες υποχρεώσεις, έχουν «φύγει» 8.500 εισιτήρια διαρκείας.

Στα 31 του, ο Ισραηλινός φόργουορντ φέρεται προ των πυλών της επιστροφής του στη χώρα, για χάρη της «ομάδας του λαού». Ο Όμρι Κάσπι αγωνίστηκε στο ΝΒΑ στους Σακραμέντο Κινγκς, Κλίβελαντ Καβαλίερς, Χιούστον Ρόκετς, Νιου Ορλίνς Πέλικανς, Μινεσότα Τίμπεργουλφς, Γκόλντεν Στέιτ Ουόριορς και Μέμφις Γκρίζλις, με τις «αρκούδες» να τον αποδεσμεύουν τον περασμένο Φεβρουάριο. Σε 588 ματς στην άλλη άκρη του Ατλαντικού είχε κατά μέσο όρο 7,9π., 4 ριμπάουντ και 1,1 ασίστ σε 20.3’.

Τελευταία φορά αγωνίστηκε στο Ισραήλ τη σεζόν 2016-2007, με τη Χάποελ Γκαλίλ Ελιόν, ενώ φόρεσε τη φανέλα της Μακάμπι Τελ Αβίβ την περίοδο 2005-2009 και σε 39 παιχνίδια Ευρωλίγκας είχε κατά μέσο όρο 6π. και 2,4 ριμπάουντ σε 13.2’. Εφόσον ολοκληρωθεί η μεταγραφή του θα πρέπει να θεωρείται δεδομένο πως θα εξαντληθούν και οι τελευταίες διαθέσιμες θέσεις διαρκείας, όπως αναφέρουν τα ισραηλινά ΜΜΕ. Εξάλλου, όπως προσθέτουν, θα πρέπει να θεωρείται μία... ανάσα από την επιστροφή του, με τις δύο πλευρές να έχουν καταλήξει στους βασικούς όρους του συμβολαίου και το μόνο που απομένει, πλέον, να είναι η υπογραφή του.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ