16.9 C
Athens
Τρίτη, 30 Απριλίου, 2024

Το under 70 στο ΟΑΚΑ είναι είδηση

Πολλές εξηγήσεις μπορούν να δοθούν στη χθεσινή ήττα του Παναθηναϊκού από τη Φενέρμπαχτσε όμως η πιο προφανής έχει να κάνει με την επιθετική επίδοση του. Πως να νικήσεις μια ομάδα του υψηλότερου επιπέδου, μένοντας κάτω από τους 70 πόντους;

 


Το under 70 άλλωστε δεν είναι μια συνηθισμένη κατάσταση για τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ. Ήταν η πρώτη φορά που έγινε κάτι τέτοιο μετά από 27 συνεχόμενους εντός έδρας αγώνες κανονικής περιόδου! Η τελευταία φορά που έπεσε κάτω από τους 70 στην έδρα του σε ματς της πρώτης φάσης, ήταν πριν από σχεδόν δύο χρόνια, στις 23 Δεκεμβρίου 2016 όταν είχε μείνει επίσης στους 69 αλλά είχε κατορθώσει να επικρατήσει της Μπασκόνια με 69-68. Στο μεσοδιάστημα οι “πράσινοι” είχαν μείνει κάτω από τους 70 και στο πρώτο παιχνίδι των πλέι οφ του 2017 απέναντι και πάλι στη Φενέρμπαχτσε (58-71).

 


Συνολικά πάντως στη φετινή Ευρωλίγκα, αυτή ήταν η τρίτη φορά που ο Παναθηναϊκός έμεινε κάτω από τους 70 πόντους στην Ευρωλίγκα καθώς είχε 62 με την Εφές στην Κωνσταντινούπολη και 68 με τη Χίμκι στην Κωνσταντινούπολη.

 


Την ώρα που η Φενέρμπαχτσε “βομβάρδιζε” από το τρίποντο (13/21), ο Παναθηναϊκός επιβεβαίωνε την αδυναμία του από την περίμετρο μένοντας στο 25% και ισοφαρίζοντας τη χαμηλότερη εντός έδρας επίδοση του. Είχε 7/28 ενώ απέναντι στην Γκραν Κανάρια είχε 3/12.

 


Συνολικά πια στα έξι εντός έδρας παιχνίδια του έχει 42/141 τρίποντα σουτάροντας με 29,78% ενώ το ποσοστό του στο ΟΑΚΑ στα 15 εντός έδρας ματς της περσινής κανονικής περιόδου ήταν 38,64%.

 


Ως προς το επιθετικό κομμάτι του παιχνιδιού ακόμη, οι 12 πόντοι που σημείωσαν οι “πράσινοι” στην πρώτη περίοδο είναι η χειρότερη εντός έδρας επίδοση τους δεδομένου ότι είχαν 13 στην πρώτη επίσης περίοδο των παιχνιδιών με τη Ζαλγκίρις και την Μπαρτσελόνα.

 

 


Ήττα και στον “αέρα”

 

Τα τρίποντα δεν αποτελούν τη μόνη εξήγηση της χθεσινής ήττας για την ομάδα του Τσάβι Πασκουάλ που έχασε και τη “μάχη” των ριμπάουντ έχοντας 11 λιγότερα και σημειώνοντας διπλό αρνητικό ρεκόρ για τα ματς του ΟΑΚΑ. Είχε 15 αμυντικά ένα λιγότερο από το ματς με τη Μακάμπι και 25 συνολικά, τρία λιγότερα από το ίδιο παιχνίδι.

 


Μπορεί ο Παναθηναϊκός να έμεινε για τρίτη φορά σε μονοψήφιο αριθμό λαθών έχοντας οχτώ όπως και στα ματς με τη Ζαλγκίρις και τον Ολυμπιακό, όμως έμεινε για πρώτη φορά χωρίς τάπα στη φετινή διοργάνωση και τελικά έμεινε στη χαμηλότερη εντός έδρας επίδοση του στο ranking με 63 βαθμούς, 16 λιγότερους από το παιχνίδι με τη Ζαλγκίρις (79).

 

 


Το “13άρι” της Φενέρμπαχτσε

Ο χθεσινός Παναθηναϊκός δεν μπορεί να υπερηφανεύεται για την περιφερειακή άμυνα του αφού οι Τούρκοι εκτέλεσαν σαν… στο σπίτι τους από το τρίποντο. Είχαν πολλά σουτ και υψηλό ποσοστό (13/21 και 61,9%). Τα 13 εύστοχα τρίποντα τους είναι τα περισσότερα που δέχτηκε ο Παναθηναϊκός στο ΟΑΚΑ στα τελευταία 24 εντός έδρας παιχνίδια του στη διοργάνωση. 13 είχε δεχτεί και πάλι από τη Φενέρ στον πρώτο αγώνα των πλέι οφ του 2017 (13/22).

 


Από τις θεωρητικά δευτερεύουσες στατιστικές κατηγορίες, προέκυψαν κάποιες σημαντικές διαφορές. Ο Παναθηναϊκός πήρε εννιά περισσότερους πόντους από τα λάθη της Φενέρμπαχτσε (16-7) και το παθητικό των επτά πόντων που είχε, είναι το χαμηλότερο των 11 αγώνων του καθώς είχε δεχτεί οχτώ από την Μπαρτσελόνα. Στον αντίποδα όμως πήρε μόνο δύο πόντους από επιθετικά ριμπάουντ (2-8), επίδοση που είναι η χειρότερη φετινή του αφού η προηγούμενη ήταν εκείνη των έξι στο ματς της Βιτόρια.

 


Photo Credits: Eurokinissi



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ