24.2 C
Athens
Κυριακή, 29 Σεπτεμβρίου, 2024

Το plan b του Παναθηναϊκού

Ο Παναθηναϊκός στηρίζει σε μεγάλο βαθμό το επιθετικό παιχνίδι του, ειδικά στα ματς του ΟΑΚΑ, στα τρίποντα όμως χθες κόντρα στην Μπαρτσελόνα, έδειξε ότι έχει και εναλλακτικό πλάνο. Οι «πράσινοι» σούταραν χειρότερα από κάθε άλλη φορά φέτος στην έδρα τους από το τρίποντο αφού το 18,18% είναι η χαμηλότερη επίδοση των εννιά αγώνων τους στον ΟΑΚΑ. Είχαν 30% (9/30) κόντρα στη Ρεάλ.

 

Αρνητικό ρεκόρ περιόδου ως προς τα εντός έδρας παιχνίδια, είναι και τα τέσσερα εύστοχα σουτ πίσω από τα 6.76 αφού ο Παναθηναϊκός δεν είχε πέσει κάτω από τα επτά. Μόνο στο ματς της Βαρκελώνης είχε φέτος χειρότερη επίδοση, βρίσκοντας τον στόχο δύο φορές (2/18).

 

Οι «πράσινοι» ισοστάθμισαν τη χθεσινή αδυναμία τους, με παιχνίδι από κοντινή και μέση απόσταση στο οποίο διέπρεψαν. Απείχαν ελάχιστα από το να σημειώσουν μία από τις 10 κορυφαίες επιδόσεις της ιστορίας τους στη διοργάνωση όμως και πάλι, το 70,73% με το οποίο σούταραν χθες από το δίποντο είναι με διαφορά η κορυφαία φετινή επίδοση τους. Είχαν 61,53% κόντρα στη Φενέρμπαχτσε.

 

 

Βρήκε τον δάσκαλο της

 

Οι Ισπανοί διαχρονικά θεωρούνται, για τα ευρωπαϊκά δεδομένα, οι μετρ του αιφνιδιασμού όμως χθες η Μπαρτσελόνα βρήκε τον δάσκαλο της. Ο Παναθηναϊκός έκανε ένα εντυπωσιακό επιμέρους 16-3 στο «ανοιχτό» γήπεδο,  στοιχείο από αυτά που τελικά του επέτρεψαν να επιβληθεί. Οι 16 πόντοι αποτελούν και ρεκόρ περιόδου για τους «πράσινους» στη διοργάνωση αφού η προηγούμενη μεγαλύτερη επίδοση τους ήταν οι 14 πόντοι στο ματς με τη Ρεάλ στο ΟΑΚΑ.

 

Σε αυτό συνετέλεσε ο μεγάλος αριθμός κλεψιμάτων που έκαναν οι παίκτες του Πασκουάλ. Είχαν 11 ισοφαρίζοντας την καλύτερη φετινή επίδοση τους αφού τον ίδιο αριθμό κλεψιμάτων είχαν κάνει και στο Κάουνας.

 

To παιχνίδι είχε στην τελευταία περίοδο διαφορετικό ρυθμό από τις πρώτες τρεις όπως μαρτυρά αι το επιμέρους σκορ της (30-27). Οι 30 πόντοι στην επίθεση αποτελούν ρεκόρ για τη φετινή σεζόν για το «τριφύλλι» που είχε 28 στην 4η περίοδο του εντός έδρας αγώνα με τη Μάλαγα και στην 1η περίοδο του εκτός έδρας αγώνα με την Εφές.

 

Έχοντας για ένα ακόμη βράδυ στην Ευρωλίγκα μονοψήφιο αριθμό λαθών, ο Παναθηναϊκός περιόρισε και το παθητικό τους σε πόντους με αυτόν τον τρόπο. Η Μπαρτσελόνα σημείωσε μόλις οχτώ πόντους από τα «πράσινα» λάθη, αριθμό που είχαν στο ΟΑΚΑ τόσο η Φενέρμπαχτσε όσο και η Ρεάλ.

 

Επιπρόσθετα, η ομάδα του Τσάβι Πασκουάλ σημείωσε ρεκόρ περιόδου δεχόμενη μόλις τέσσερις πόντους από επιθετικά ριμπάουντ ενώ η ίδια είχε 13. Το προηγούμενο χαμηλότερο παθητικό με αυτόν τον τρόπο, ήταν εκείνο του αγώνα με τη Φενέρμπαχτσε στο οποίο δέχτηκε πέντε.

 

 

Ιστορικό, αρνητικό ρεκόρ της Μπάρτσα

 

Ένα από τα ενδιαφέροντα στοιχεία που ανέδειξε το χθεσινό παιχνίδι σε στατιστικό επίπεδο είναι και το ένα μόλις κλέψιμο που καταγράφηκε στη στατιστική της Μπαρτσελόνα και που συνιστά ισοφάριση της χειρότερης επίδοσης της ιστορίας της στην Ευρωλιγκα!

 

Ένα κλέψιμο είχαν κάνει οι Καταλανοί άλλες πέντε φορές στο παρελθόν με τελευταία στις 2 Απριλίου 2015 κόντρα στη Ρεάλ.

 

Photo Credits: Eurokinissi



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ