18.9 C
Athens
Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024

Το NBA βάζει τέλος στα “εκβιαστικά” φάουλ! (vids)

Το NBA βάζει τέλος σε μία από τις... μάστιγές του τα τελευταία χρόνια, τα "εκβιαστικά" σφυρίγματα φάουλ που κέρδιζαν ταλαντούχοι επιθετικά παίκτες, εκνευρίζοντας αντιπάλους και θεατές, κοινοποιώντας μία σειρά με παραδείγματα του πως θα επηρεάσουν οι κανόνες αυτοί το παιχνίδι!

Το ζήτημα των φάουλ-εκβιασμών είχε ξεφύγει από τον έλεγχο του NBA τα τελευταία χρόνια, με παίκτες όπως ο Τζέιμς Χάρντεν, ο Τρε Γιανγκ και ο Λούκα Ντόνσιτς να εκμεταλλεύονται συστηματικά το "πλεονέκτημα" που τους έδιναν οι κανονισμοί και η ντιρεκτίβα που υπήρχε προς τους διαιτητές σχετικά με το πως σφυρίζεται φάουλ η επαφή του επιθετικού με τον αμυντικό την ώρα της εκτέλεσης ενός σουτ. Αποτέλεσμα ήταν αφενός οι παίκτες αυτοί εκμεταλλευόμενοι το ταλέντο τους στο να ελέγχουν εξαιρετικά το σώμα τους να "παγιδεύουν" τον αντίπαλο αμυντικό στο να τους κάνει ένα φάουλ το οποίο θα οδηγούσε στην γραμμή των βολών, παρά το γεγονός ότι η κίνησή τους έμοιαζε εντελώς αφύσικη και δίχως μπασκετική λογική και αφ'ετέρου να προκαλούν διαρκώς τον εκνευρισμό αντιπάλων παικτών, προπονητών και θεατών.

Αυτό αποφάσισε να το αλλάξει από φέτος το NBA, δίνοντας χαρακτηριστική οδηγία στους διαιτητές να προσέχουν τις "μη μπασκετικές" κινήσεις των παικτών. Επομένως πλέον οι επιθετικοί δεν θα μπορούν να πάρουν ένα φάουλ αν προσπαθήσουν να επιδιώξουν την επαφή με τον αμυντικό με τρόπο αφύσικο, αλλά σε κάποιες περιπτώσεις πρόκειται να χρεώνονται ακόμα και με επιθετικό φάουλ, τιμωρώντας τους έτσι για τον τρόπο παιχνιδιού! Αναλυτικές οδηγίες έδωσε ο επίσημος λογαριασμός των διαιτητών του NBA στο Twitter, κοινοποιώντας μία σειρά από παραδείγματα.

Δείτε τα παραδείγματα στα βίντεο που ακολουθούν:

https://twitter.com/NBAOfficial/status/1443591531953332224

https://twitter.com/NBAOfficial/status/1443591684173017091

https://twitter.com/NBAOfficial/status/1443591821028773892



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ