26.4 C
Athens
Σάββατο, 29 Ιουνίου, 2024

Το #hoopocalypse θα φύγει, η αγάπη για το μπάσκετ ποτέ! (vids+pics)

Εικόνες… αποκάλυψης για έναν φίλο του μπάσκετ. Εικόνες, που «σπαράζουν» την ψυχή του. Το hashtag #hoopocalypse απεικονίζει ιδανικά αυτό, που συμβαίνει, χωρίς όμως να σημαίνει, ότι υπάρχει περίπτωση να βγάλει το άθλημα από το μυαλό του, τη σκέψη του, την ψυχή του.

Κανείς δε θα παίζει για τον επόμενο καιρό «μονάκι», «31», «HORSE» ή οποιοδήποτε άλλο παιχνίδι στα ανοικτά γήπεδα. Στις ΗΠΑ, την χώρα-μητρόπολη του μπάσκετ, έγινε γνωστό πως οι μπασκέτες και τα διχτάκια σε όλη την χώρα αφαιρέθηκαν ή κλειδώθηκαν, ώστε να αποτρέψουν οι Αρχές τον κόσμο από το να πάει στο γηπεδάκι της γειτονιάς του παίξει, λόγω της εξάπλωσης του κορονοϊού.

Ο απολογισμός στις Ηνωμένες Πολιτείες, άλλωστε, ανεβαίνει καθημερινά με άνω των 1.000 νεκρών, σε μια «μαύρη» εποχή για όλο τον πλανήτη, που ήδη μετρά κρούσματα άνω του ενός εκατομμυρίου. Ήταν λογικό, λοιπόν, όλοι οι δημόσιοι χώροι αναψυχής να κλείσουν για το κοινό.

Στο πλαίσιο αυτό, η Αστυνομία θέλησε να προχωρήσει σε ένα βήμα πιο πέρα, ώστε να είναι σίγουρη πως κανείς δε θα πάει απερίσκεπτα να παίξει μπάσκετ. Και για πολλούς, εκεί, το μπάσκετ είναι ένας τρόπος ζωής. Μια προσπάθεια αέναη να βγουν από την φτώχεια. Άλλοι τα έχουν καταφέρει κι έχουν γίνει σούπερ σταρ, άλλοι μένουν εκεί και ψάχνουν και άλλες μεθόδους να ξεφύγουν.

«Η Νέα Υόρκη είναι μια περήφανη μπασκετική μητρόπολη και δε θα αφαιρούσαμε τις μπασκέτες χωρίς λόγο», ανέφερε ο διευθυντής της Αστυνομίας της περιοχής και υπεύθυνος διατήρησης των πάρκων, Μίτσελ Σίλβερ, όταν ήδη 138 είχαν αφαιρεθεί σε όλη την πολιτεία. Είναι γνωστή, άλλωστε, η σύνδεσή της με το μπάσκετ και ας έχουν πολλά χρόνια να δουν τους Νικς να σηκώνουν κούπα.

Ρεπορτάζ με αφαίρεση των μπασκετών από όλες τις περιοχές των ΗΠΑ θα βρείτε παντού, άλλωστε. Από τη Βιρτζίνια και το Τέξας, στο Σαν Ντιέγκο και την Νέα Ορλεάνη. Οι δημοσιογράφοι της χώρας το αποκάλεσαν #hoopocalypse, δείχνοντας το τι σημαίνει για όλο το έθνος, να του… πειράζεις μια αγαπημένη ενασχόληση.

«Εκεί, όπου είμαι, τα έβγαλαν όλα κυριολεκτικά», ανέφερε ο Τζέι Τζέι Ρέντικ των Πέλικανς, δείχνοντας ποια είναι η κατάσταση που επικρατεί, με την Νέα Ορλεάνη να μετρά μέχρι τις 30 Μαρτίου 1.480 κρούσματα και 86 θανάτους από κορονοϊό, ενώ ο αριθμός φυσικά υα αυξάνεται, ενώ στις 16 Μαρτίου μετρούσε μόνο 94 κρούσματα.

«Όλοι οι κάτοικοι πρέπει να κάτσουν σπίτι τους, αλλά μετά θα έχουν την ευκαιρία να ανακαλύψουν ξανά την αξία ενός πάρκου και την αξία του να αναπνέεις φρέσκο αέρα με μια βόλτα», είπε ο διευθυντής αναψυχής και πάρκων της Ιντιάνα, Μάικλ Κίτσλινγκ σχετικά με το θέμα.

Αυτό είναι ίσως και κάτι θετικό. Ίσως, έτσι, να εκτιμήσουμε ακόμη περισσότερο το επόμενο «μονάκι» μας. Γιατί τις μπασκέτες τις αφαίρεσαν, αλλά η αγάπη για το μπάσκετ σε θα φύγει ποτέ…

https://www.youtube.com/watch?v=k9eM75Gw29g

https://www.youtube.com/watch?v=UsRw1sBhmNQ



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ