28.5 C
Athens
Δευτέρα, 20 Μαΐου, 2024

Το Final Four στην χώρα του μπάσκετ! (vid)

Το Final Four του 2018 θα πραγματοποιηθεί στην "Kombank Arena" του Βελιγραδίου και για πρώτη φορά η Σερβία θα έχει την ευκαιρία να διοργανώσει την μεγάλη γιορτή της Ευρωλίγκας. Γνωστοί για την παθιασμένη ατμόσφαιρα που δημιουργούν, οι Σέρβοι φίλαθλοι περιμένουν πως και πως την επόμενη χρονιά.

Η Ευρωλίγκα μας βάζει στο κλίμα από νωρίς, παρουσιάζοντας ένα μικρό αφιέρωμα στο Final Four της επόμενης χρονιάς. Οι καθ' ύλην αρμόδιοι μας εξηγούν την ιδιαίτερη σχέση που έχει η Σερβία με το μπάσκετ.

Ο προπονητής της πρωταθλήτριας Φενέρ, Ζέλικο Ομπράντοβιτς, τονίζει πως το Βελιγράδι αξίζει να διοργανώσει το Final Four: «Είμαι πολύ χαρούμενος που το Final Four θα γίνει στο Βελιγράδι, το αξίζει τόσο η πόλη όσο και η Σερβία. Οι άνθρωποι αγαπούν το μπάσκετ και πιστεύω πως είναι το νούμερο ένα άθλημα στην χώρα μου. Κάθε γενιά παικτών και προπονητών αποδεικνύουν την ποιότητα που έχουν. Είμαι σίγουρος ότι θα υπάρξει πολύ καλή ατμόσφαιρα και όλοι θα το απολαύσουν».

Από την μεριά του, ο Μπόγκνταν Μπογκντάνοβιτς θυμάται τη παιδική του ηλικία: «Το Final Four είναι πολύ σημαντικό για την Σερβία και τους φίλους του μπάσκετ. Θυμάμαι όταν ήμουν μικρός και έβλεπα τους αγώνες της Ευρωλίγκας, όχι μόνο το Final Four. Είναι καταπληκτικό για τους Σέρβους φιλάθλους, που θα μπορέσουν να το παρακολουθήσουν εντός έδρας».

Τέλος, ο σταρ της ΤΣΣΚΑ Μόσχας, Μίλος Τεόντοσιτς αναφέρεται στην αγάπη των Σέρβων για το μπάσκετ, φέρνοντας και ένα παράδειγμα: «Είναι τρελό! Δεν υπάρχουν πολλές χώρες που μπορείς να πεις ότι είναι… μπασκετικές. Πιστεύω ότι στην Λιθουανία και στην Σερβία το μπάσκετ είναι το νούμερο ένα. Οι άνθρωποι στο Βελιγράδι αγαπούν το μπάσκετ και αν περπατήσεις έξω από το ξενοδοχείο το καταλαβαίνεις. Σε αναγνωρίζουν αμέσως. Μου έλεγε ο Νάντο (σ.σ. Ντε Κολό), πως όταν έπαιζε με την εθνική στο Βελιγράδι, όλοι τον αναγνώριζαν. Ούτε στην Γαλλία δεν γίνεται αυτό!».

https://www.youtube.com/watch?v=oRyyLfEP6lM



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ