18.1 C
Athens
Δευτέρα, 29 Απριλίου, 2024

Το El Clasico έχει τη δική του ιστορία (vids)

Η ώρα του El Clasico ήρθε! Ρεάλ Μαδρίτης και Μπαρτσελόνα θα αναμετρηθούν σήμερα με φόντο το τρόπαιο του Copa del Rey. Το τζάμπολ που θα γίνει σήμερα (14/2) στις 19.30 στην έδρα της «βασίλισσας», στο WiZink Center.

Η προϊστορία

Οι δύο ομάδες θα αναμετρηθούν για 23η φορά στην ιστορία τους στο Κύπελλο Ισπανίας. Οι δύο τελευταίες φορές που συναντήθηκαν ήταν στους τελικούς του 2018 και του 2019.

Φέτος, στη μία και μοναδική αναμέτρησή τους στο πρωτάθλημα Ισπανίας, στην 16η αγωνιστική με την Μπαρτσελόνα να φεύγει νικήτρια από τη Μαδρίτη με το τελικό 82-87. Ο Νίκολα Μίροτιτς ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής με 26 πόντους και 10 ριμπάουντ.

Oι Καταλανοί επικράτησαν και στην Ευρωλίγκα, εντός έδρας με 79-72 με τους Κούριτς, Ντέιβις, Χίγγινς σε πρώτο πλάνο.

Πάρτε το ριμπάουντ

Οι δύο ομάδες είναι οι δύο καλύτερες στα ριμπάουντ στη Liga Endesa. Η Ρεάλ Μαδρίτης είναι στην κορυφή με 36.6 μέσο όρο. Η Μπαρτσελόνα ακολουθεί σε απόσταση αναπνοής με 36.3.

Θα αναμετρηθούν επίσης η ομάδα που έχει τα περισσότερα δίποντα ανά αγώνα (23.4) με αυτή που κυριαρχεί στα τρίποντα (11.2).

Για την Μπαρτσελόνα αυτός θα είναι ο 20ος τελικός της στο Copa del Rey, με τη Ρεάλ Μαδρίτης να ακολουθεί με 19. Το ποσοστό νικών; 12-7 για τους Καταλανούς, 10-8 για τους Μαδριλένους.

Ο παλιός και ο νέος

Ο Πάμπλο Λάσο είναι πλέον… καθεστώς στον πάγκο της Ρεάλ Μαδρίτης. Έχει πάει την ομάδα του σε 28 τελικούς και εννέα φορές τα τελευταία δέκα χρόνια. Ο απολογισμός του είναι εντυπωσιακός με ρεκόρ 24-3 στη διοργάνωση.

Ο Σαρούνας Γιασικεβίτσιους είναι ο νέος της υπόθεσης. Στην πρώτη του σεζόν στην Μπαρτσελόνα, έχει νικήσει φέτος δύο φορές τη Ρεάλ, ενώ οδήγησε την ομάδα του στον τελικό του Copa del Rey φέτος.

Τα περίεργα

Συνήθως οι δύο αυτές ομάδες όταν φτάσουν να αναμετρηθούν στο Κύπελλο Ισπανίας. Είναι κάτι που έγινε τις τελευταίες πέντε φορές που βρέθηκαν αντιμέτωπες. Συνολικά, συμπεριλαμβανομένου και του αποψινού τελικού, οχτώ από τις εννέα τελευταίες φορές που Ρεάλ Μαδρίτης και Μπαρτσελόνα αναμετρήθηκαν στο Copa del Rey ήταν με το τρόπαιο στο φόντο. Συνολικά η Μπαρτσελόνα έχει τον πρώτο λόγο με ένα 7-4 στους μεταξύ τους τελικούς.

Ο Φελίπε Ρέγες αν η Ρεάλ Μαδρίτης επικρατήσεις θα κατακτήσει το τρόπαιο για όγδοη φορά (2000 Εστουδιάντες, 2012, 2014, 2015, 2016, 2017, 2020). Ο Τζέισι Κάρολ, ο Ρούντι Φερνάντεθ και ο Σέρχιο Γιουλ πάνε για το έβδομο τρόπαιό τους. Αν τα καταφέρουν θα ισοφαρίσουν το ρεκόρ του Χουάν Κάρλος Ναβάρο.

Πέντε από τους παίκτες της Μπαρτσελόνα ήταν παρόντες στην κατάκτηση τίτλου το 2019: Ο Βίκτορ Κλαβέρ, ο Κάιλ Κούριτς, ο Πιερ Οριόλα, ο Άνταμ Χάνγκα και ο Ρόλαντς Σμιτς.

Το ποιος θα κάνει καινούρια ρεκόρ, ποιος θα καταφέρει να πανηγυρίσει και να φωτογραφηθεί αγκαλιά με την κούπα θα πρέπει να περιμένουμε να το δούμε απόψε.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ